Home | Nieuws | Nog ZEVEN dagen voor de bekerfinale

Nog ZEVEN dagen voor de bekerfinale

03/02/2019

Op zondag 10 februari wordt beslist wie de nieuwe Beker van België in de kast mag zetten. Maar de EuroMillions Cup Finals, of kortweg de bekerfinale, is meer dan twee volleybalfinales.

Alles staat natuurlijk in het teken van de mannen- en vrouwenfinale die in het Antwerpse Sportpaleis worden afgewerkt. Om 14 uur strijden Knack Roeselare en Lindemans Aalst om de beker bij de mannen. De West-Vlaamse bekerhouder is de enige ploeg die ook vorig jaar op de affiche stond en wipte rivaal Greenyard Maaseik in de halve finale na een golden set (8-15). Het kan de vierde beker op rij worden voor Hendrik Tuerlinckx en co wat van hen de grote favoriet maakt. Toch heeft het aan Lindemans Aalst een taaie klant. In de League Cup – die eind december volledig op Schiervelde werd gespeeld – was er al een gelijkaardige finale die de Oost-Vlamingen wonnen na 2-3 winst in tiebreak. Ook het competitieduel, in Aalst, tussen beide ploegen had vijf sets nodig om een winnaar aan te duiden, toen wel met Knack Roeselare als winnaar. Voor Lindemans Aalst zou het de eerste trofee zijn sinds de club van naam en stad veranderde. Als Asse-Lennik pakte het nog de beker in 2014; de laatste voor de hegemonie van Knack Roeselare.

Daarna (vanaf 18 uur) is het de beurt aan de vrouwen. Daar komt er sowieso een andere bekerwinnaar dan Asterix Kieldrecht dat de vorige vijf bekers in de kast mocht zetten. Hermes Volley Oostende en Volley Saturnus Michelbeke zullen onderling uitmaken wie de trofee dit jaar pakt. Oostende pakte zijn laatste beker 36 jaar geleden en kan een knap seizoen al direct bekronen. Ook in de competitie werpt de kustploeg zich immers op als een grote uitdager voor de titel. Michelbeke daarentegen heeft nog geen beker op het palmares staan en staat in de rechterkolom van de rangschikking. Desondanks stootte het wel door tot de bekerfinale na een dubbele zege tegen Antwerp. In de competitie won Oostende twee keer met 3-0 van Michelbeke, maar in de beker blijkt Michelbeke tot meer in staat.

Voor en tussen de wedstrijden wordt in het Sportpaleis randanimatie voorzien, maar het paradepaardje wordt ook dit jaar de organisatie van de Volleybalmarkt in de aangrenzende Lotto Arena. Van 11 tot 13.30 uur en tussen de twee finales staan daar volleybalgerelateerde activiteiten gepland. Zo staan er signeersessies op het programma van onze toppers in het beachvolleybal, Tom van Walle en Dries Koekelkoren. Ook Dominique Baeyens, oud-bondscoach en huidig prestatiedirecteur bij de Red Dragons, zal aanwezig zijn en de apotheose van het Jeugdsportfonds vindt er plaats. Zelf kan je meedoen aan Smashvolley.

bron: TopVolley Belgium

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.