Home | Nieuws | Oltegoare met Knack Roeselare naar ’t Sportpladijs (2)

Oltegoare met Knack Roeselare naar ’t Sportpladijs (2)

12/02/2020

Het aftellen naar de EuroMillions Cup Finals is nu echt wel begonnen. Op zondagnamiddag 16 februari speelt Knack Volley Roeselare zijn 18de bekerfinale in zijn bestaan. Van de 17 voorbije finales won het 12 maal de felbegeerde beker. Slechts vijfmaal was de tegenstander té sterk: driemaal was dit Noliko Maaseik (2001, 2004 en 2008), éénmaal VT IJsboerke Herentals (1984) en éénmaal Topvolley Antwerpen (2014).   

In het seizoen 1967-1968 werd de bekerfinale voor de eerste maal georganiseerd in de Belgische volleybalgeschiedenis. Het ondertussen verdwenen Brabo Antwerpen won die eerste editie. Recordhouder wat het aantal gewonnen bekerfinales betreft is nog steeds Noliko Maaseik (nu Greenyard Maaseik) met 14 bekerwinsten. Ondertussen op de voet gevolgd door Knack Roeselare met 12 bekerwinsten. Daarachter gaapt een kloof met Rembert Torhout, 6 stuks, en Ibis Kortrijk met 5 stuks. En het vroegere VC Lennik (omgedoopt tot Lindemans Aalst) volgt met 4 stuks. Zowel Rembert Torhout (1969, 1970, 1971) als Ibis Kortrijk (1979, 1980, 1981) slaagden erin om de beker driemaal na elkaar te winnen. Maar Noliko Maaseik (2001, 2002, 2003, 2004 én 2007, 2008, 2009, 2010) en Knack Roeselare (2016, 2017, 2018, 2019) deden nog beter met vier bekerwinsten na elkaar.

 

Maar waar Maaseik niet in slaagde, vijf overwinningen na elkaar, ligt nu in het bereik van Knack Volley Roeselare. En dit wordt dé uitdaging voor zondagnamiddag: voor het VIJFDE jaar op rij de Beker van België de hoogte insteken. Het eerste team in de geschiedenis van het Belgisch volleybal worden dat hierin slaagt. En wees maar zeker dat Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman én Pieter Coolman, samen met coach Steven Vanmedegael, erop gebrand liggen om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Want zij waren er in de voorbije vier jaar steeds bij. Net als zoveel Knack Volley Roeselare supporters die er ook steeds bij waren in de zo gevreesde BLUE WALL! En daarom trekken we zondag opnieuw OLTEGOARE met Knack ROESELARE naar ’t Sportpladijs (met dank aan Sam Holt) in Antwerpen. Voor die VIJFDE bekerwinst op rij!

 

eejo

 

Bekerpalmares Knack Volley Roeselare

 

  1. 1983-1984                          Knack-Herentals             1-3         (in Herentals)
  2. 1988-1989                          Knack-Lennik                    3-0         (in Kortrijk)
  3. 1989-1990                          Knack-Maaseik                3-0         (in Herentals)
  4. 1993-1994                          Knack-Maaseik                3-2         (in Deurne)
  5. 1999-2000                          Knack-Lennik                    3-0         (in Luik)
  6. 2000-2001                          Knack-Maaseik               0-3         (in Gent)
  7. 2003-2004                          Knack-Maaseik               2-3         (in Roeselare)
  8. 2004-2005                          Knack-Lennik                    3-0         (in Bree)
  9. 2005-2006                          Knack-Maaseik                3-1         (in Roeselare)
  10. 2007-2008                          Knack-Maaseik               0-3         (in Antwerpen)
  11. 2010-2011                          Knack-Maaseik                 3-2         (in Antwerpen)
  12. 2012-2013                          Knack-Maaseik                 3-1         (in Antwerpen)
  13. 2013-2014                          Knack-Antwerpen          2-3         (in Antwerpen)
  14. 2015-2016                          Knack-Antwerpen          3-0         (in Antwerpen)
  15. 2016-2017                          Knack-Maaseik                 3-0         (in Antwerpen)
  16. 2017-2018                          Knack-Maaseik                 3-1         (in Antwerpen)
  17. 2018-2019                          Knack-Aalst                        3-1         (in Antwerpen)

 

  1. 2019-2020                          Knack-Aalst                        …..          (in Antwerpen)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veld



Knack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.