Home | Nieuws | Onwaarschijnlijk matcheinde voor Knack Volley

Onwaarschijnlijk matcheinde voor Knack Volley

28/04/2019

Terwijl ze in Sheffield nog niet aan de warme patatjes toe zijn en daar toch ook al wel de nummers één en twee van de Worldranking Snooker uitgeschakeld zijn (Ronnie O’Sullivan en Mark Selby) strijden hier de nummers één en twee voor de titel in het volleybal. Wie nu de nummer één en wie de nummer twee is laten we hier in het midden en kan u naar believen invullen.

Met een serieuze lapsus door onze speaker Bart werd onze tegenstander nog aangekondigd als Noliko Maaseik, de macht der gewoonte zeker, maar op het einde van de rit waren wij de pineut en moest Knack Volley nipt de duimen leggen in de tie-break na een nochtans riante voorsprong in de beslissende manche.

 

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn konden de setstanden na set 4 niet duidelijker illustreren : 25-21, 21-25, 21-25, 25-21. Ook scoorden beide opposites elk 25 punten. Jolan Cox haalde wel een hoger scoringspercentage dan onze kapitein die het bij momenten moeilijk had om door de bezoekende verdediging te raken. Ook de slag om het midden resulteerde in een gelijkspel waarbij het duo Coolman en Van de Velde net als Tammemaa – Grozdanov ook 25 punten liet noteren. Maar ook hier winnen de bezoekers misschien, niet met K.O. maar op punten, als je de actie van Timo Tammemaa in rekening brengt bij een 14-13 in set vijf. Knack Volley krijgt de eerste van zijn vijf matchballen. Op dat moment heeft de Est in een reflex de ingeving om zich te concentreren op de middenaanval en blokt succesrijk Arno Van de Velde af zodat het 14-14 wordt in plaats van match voor Knack Volley. Nochtans had het in set vijf eerlijk gezegd nooit zover mogen komen. Want de thuisploeg herrees uit de doden ergens midden set vier en ging door op zijn elan. Met een blok van Hendrik Tuerlinckx op Jolan Cox nam Knack Volley de leiding in set 5 (2-1). Ruben Van Hirtum was hot en scoorde zowel de 3-1 als 4-2. Vanuit een moeilijke positie ook zelfs de 6-3 en bij het wisselen van kant stonden we zelfs reeds vier punten los (8-4). Het ging van langs om beter via Matthijs Verhanneman (9-4), blok out Hendrik Tuerlinckx (10-5), blok Matthijs Verhanneman op Timo Tammemaa (11-5). De buit leek binnen maar de lange middenman werd vervolgens succesvol gesolliciteerd (11-6) en mocht naar de servicelijn voor alles of niets pogingen. Helaas voor ons voldeden die aan de wensen van zijn coach zodat Matthijs Verhanneman tot twee keer toe tegen een muur liep. Jolan Cox scoorde de 14-13 zodat Stef Van Heyste aan de serveerlijn mocht komen. Stef kweet zich voortreffelijk van zijn taak wat de reeds beschreven 14-14 tot gevolg had. In een wanhoopspoging werd nog beroep gedaan op de videochallenge maar deze kweet zich andermaal uitstekend van zijn opdracht. Het was Jelte Maan die met een blok op de vaak aangespeelde Hendrik Tuerlinckx het tij deed keren (16-17). Matthijs Verhanneman haalde nog een half mirakel uit voor de 18-18. Maar finaal kon onze hoofdaanvaller op een halfslachtige pass niet voorbij de klaarhangende muur raken en besloot in het net. Einde verhaal en een bittere teleurstelling, gefrustreerde spelers en terecht ontgoochelde thuissupporters. De bezoekers hadden deze zege echter niet gestolen en versloegen in een spannende, maar niet hoogstaande, partij ons team met zijn eigen wapens, namelijk met een ‘over my dead body’- mentaliteit.

 

Maar vooraleer we aan dit orgelpunt waren kregen de aanwezigen wel nog vier sets voorgeschoteld waarbij beide teams hun ups-and-downs kenden. Greenyard Maaseik ging het best van start ondanks meerdere onderbrekingen waarbij de videochallenge ingeroepen werd (1-2 net touch, 4-5 eerst een challenge Maaseik voor een blok touch gevolgd door een tegenchallenge van Knack voor net touch). Ook de 6-9 van Grozdanov kwam er na consultatie van de technologie. Een schijnbeweging van Jan Zimmerman nam onze Arno Van de Velde in de maling zodat de kloof opliep tot 6-10. Beetje bij beetje, met vallen en opstaan, puzzelde de thuisploeg de achterstand weg : 10-12, 11-12, 12-15, 15-15 (blok op Jelte Maan), 15-17. Maar een blok op Seppe Baetens (deze keer wel een degelijke partij afwerkend) gaf Knack Volley de 18-17. Bij 21-21 kwam Pieter Coolman aan de service en bleef er verwarring strooien en dit vooral bij de bezoekende kapitein die tweemaal opeenvolgend te grazen werd genomen (22- en 23-21). Lou Kindt kwam het blok versterken op setpunt en lukte met een blok-out eerste deelwinst voor Knack Volley.

 

Een aarzelend en moeilijk setbegin werd dus succesvol omgebogen maar eenzelfde iets kon Greenyard Maaseik eveneens laten noteren op het einde van set twee want tot 9-5 domineerde de bekerwinnaar. Ondertussen aardig wat commotie voor de bal die Jolan Cox volgens de scheidsrechter op de netrand sloeg. Maaseik deed beroep op de diensten van videorechter Geert Blyaert maar deze kon geen oordeel vellen en dus bleef de beslissing staan. Aanhoudend protest leverde Joel Banks geel op wat wellicht zijn bedoeling was om het vuur in zijn ploeg te krijgen. En dit lukte want kort daarna stond hun voet reeds naast de onze (11-11). Tot 17-17 kon het nog alle kanten uit maar MVP Grozdanov was in deze set outstanding en performant.

 

Na een gelijkopgaand setbegin (5-4, 7-7) kreeg Hendrik Tuerlinckx vanzelfsprekend geel van scheidsrechter Maarten Gysel want de uiting van zijn ongenoegen op zijn eigen misser ging iets te ver. Er zat zelfs heel wat zand in de complete aanvalslinie van Knack Volley want punten werden slechts met hangen en wurgen binnengehaald. Greenyard Maaseik bleef domineren tot 14-18 en 17-21. Het leek de set makkelijk binnen te halen maar kwam toch nog in moeilijkheden na twee scores van Arno Van de Velde en een netfout van Grozdanov (20-21). Maar Jelte Maan stond paraat en klaarde quasi in zijn eentje de klus (20-22, 20-23 en 21-24 om te eindigen met een opslag-ace).

 

Ook in set vier vier bleef het stroef lopen en dat is vanzelfsprekend ook wel de verdienste van de tegenstander die zijn verdediging vooral concentreerde op onze twee scoringsmachines. Na de 5-2 via Pieter Coolman kregen we een beklijvend verloop tot het scorebord 17-17 liet zien. Weer Pieter Coolman voor de 18-17 en Hendrik Tuerlinckx via de bovenkant van het blok over een wanhopig springende Seppe Baetens (19-17). Bij 21-19 kon het gevaar Van Heyste nog gecounterd worden. Het werd dan Van Hirtum-time met een score en een blok op Jolan Cox voor respectievelijk 22-19 en 23-19. Joel Banks dook in de time-out maar na de 23-20 deed Steven Vanmedegael dit preventief vooraleer Jolan Cox mocht serveren. Succesvol want de bezoekende hoofdaanvaller knalde zijn bal ver buiten (24-20), Ruben Van Hirtum volgde zijn voorbeeld maar Arno Van de Velde dwong dan de belle af.

 

Het werd dus een dramatische avond voor de West-vlaamse ploegen want Hermes Oostende moest bij de dames de titel laten aan Asterix Avo. Voor Knack Volley komt het erop aan snel een streep te trekken onder deze afknapper, iets wat bij de supporters, na het luchten van hun hart, ook wel moet gebeuren.

We verwijzen dan ook naar de woorden die we in de krant lazen : ‘onze beste matchen moeten nog komen’ en gezien het zeker deze niet was ligt er dus nog moois in het verschiet.

 

Brilsmurf.

 

Statistieken: Knack Volley - Greenyard Maaseik

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.