Home | Nieuws | Ook Fine Fleur staat aan de top

Ook Fine Fleur staat aan de top

23/05/2017

De eerste frambozen van het label Fine Fleur gingen vorige week onder de hamer in de REO Veiling. Ze zullen geserveerd worden door sterrenchef Sergio Herman.

Op de REO Veiling vond de nationale primeurverkoop van Fine Fleurframbozen plaats. Tinos Fruit uit Westkapelle plaatste de eerste druk tegen 1,98 euro per bakje van 125 gram. “De allereerste Fine Fleurframbozen komen op tafel in AIRrepublic, de brasserie van topchef Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand. De klassieke keuken volgt er de seizoenen en Sergio werkt op een artisanale manier met jonge, frisse kwaliteitsproducten van bij ons. Het Fine Fleurzachtfruit past perfect in dit verhaal”, zegt zaakvoerder Geert Baecke van Tinos Fruit.

 

Producenten Nancy Ostyn uit Passendale, Marleen Trybou uit Staden en Stefaan Pype uit Westrozebeke voerden samen 206 dozen met telkens twaalf porties van 125 gram aan. Het is de eerste keer dat frambozen onder het kwaliteitslabel Fine Fleur aangeboden worden.

 

“Fine Fleur zachtfruit wordt op een artisanale manier onder de zon geteeld. Dat zorgt voor een heerlijke zoete smaak en een gezonde portie vitamines”, stelt Jurgen De Braekeleer, product manager zachtfruit van de REO Veiling.

“De frambozen worden onder glas of plastic geteeld. Dat geeft een goede bescherming tegen eventuele productbeschadiging door regen of wind. Fine Fleur frambozen zijn zeer

gelijkmatig gesorteerd en hebben goed gevormde vruchten die bovendien een gelijke kleur hebben.”

 

Bron: "Het nieuwsblad" 18 mei 2017 Foto: Stefaan Beel

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.