Home | Nieuws | Op het nippertje een punt mee naar Schiervelde

Op het nippertje een punt mee naar Schiervelde

20/03/2018

Zondag 18 maart 2018, thermometer op 0°C en met een aperitiefje luisteren naar Radio 2. Om 12.20 uur weerklinkt “… er is geen bal op TV, alleen een film met Doris Day … “ van Doe Maar.

Het is nog waar ook, geen bal op TV. Nadat zaterdagavond Lindemans Aalst won van Amigos Zoersel lag de rangschikking in de play-offs van het volleybal vast. Het Knack A-team  had dit weekend geen wedstrijd op het programma staan en kon zich voorbereiden op de komende FINAL 4.

 

Eigenlijk waren er vandaag wel ballen op het veld. In de vroege uurtjes palmde de bekerwedstrijd in het voetbal Genk – Standard het scherm in. Er was zelfs geen film met Doris Day.

 

In deze bekerwedstrijd werd er flink op los genaaid, letterlijk en figuurlijk dan. Hiervan getuigden Philippe Clement (KRC Genk) en Christian Luyinduma (Standard de Liège).

Voetbal was plots geen feest meer, want bij elk duel ging er een speler neer die stierf.

 

Dan maar eens lonken naar het volleybal. Deze week was er een aankondiging door Knack Volley Roeselare dat er op zondag een “Topper” doorging in de Tweede Divisie heren C: VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK) – Knack ROESELARE B.

 

Wat denk je, gaan we die match kijken? Doe maar!

Volleybal is otof, dus maar een ritje naar de Lange Munte in Kortrijk om er de twee teams aan het werk te zien. De thuisploeg gecoacht door Mieke Moyaert en de bezoekers door Dirk Courtens.

 

Mieke Moyaert is naast haar functie als coach van VTK ook coach van de Young Red Dragons. In 2012 was Mieke Moyaert ook coach van Rembert Torhout. Toen zei ze over de Lange Munte het volgende: “De Kortrijkse Lange Munte is een vrij moeilijke zaal om in te spelen als je dat niet gewoon bent.”

 

Van Dirk Courtens weten we dat hij in een vorig leven coach was bij VTK. Voor hem een speciale wedstrijd, want vele jongens die hij vroeger begeleidde staan vandaag op het veld, maar wel aan de overzijde van het net.

 

Benieuwd wat het wordt en hoe Knack Roeselare B de wedstrijd op zaterdag 21 april tegen Kruikenburg Ternat zal moeten aanpakken.

 

Verder geen uitgebreid verslag van Brilsmurf zoals dat wordt gebracht bij een wedstrijd van Knack A. Wel brengen we u de beschouwingen van trainer cocach Dirk Courtens en opposite Jonas Vanthournhoudt.

 

De einduitslag was 3 - 2 (26-24, 18-25, 25-21, 25-27, 15-12).

 

MOUS ANONY

 

Foto's van Jan Vanmedegael

 

Dirk Courtens:  "Kortrijk, zonder de afwezigen Follet en Vermeulen, prikte het eerste puntje op het scorebord. Onder druk van de supporters sprong Knack voorbij Kortrijk (1-3). Een uitgekookte service van Flamee bracht Kortrijk van 2-4 naar 7-4. Het duurde uiteindelijk tot 17-18 vooraleer Knack voorbij de gastheren kon. Een voorsprong die niet lang kon vastgehouden worden (20-18). In een spannend seteinde misten onze jongens net iets te veel services waardoor Kortrijk set 1 op z’n naam kon zetten. Set 2 bleef spannend tot 8-7. Op de ingehouden services van Dieter vond Kortrijk niet onmiddellijk een oplossing en moest toezien hoe onze Knackies uitliepen tot 8-13. Kortrijk kwam nog even piepen (16-19), maar kreeg de kloof niet meer volledig dicht.

 

Tot 14-14 in set 3 kon Knack naast Kortrijk blijven. Een iets efficiënter Kortrijk kon uitlopen tot 22-17 en behield deze voorsprong tot op het einde van de set. Kortrijk startte verschroeiend in set 4 (1-5). Antoine bracht van op de servicelijn de bordjes terug in evenwicht (8-8). Bij 21-18 stonden onze mannen voor ‘t eerst met de rug tegen de muur. Met een lucky service van Stijn kwamen we terug op gelijke hoogte. De thuisploeg dwong bij 25-24 de eerste matchbal af, maar opnieuw veerde Knack recht. Een knappe ace van Antoine neutraliseerde dit matchpunt. Een lang uitgesponnen rally resulteerde uiteindelijk in setwinst voor Knack en 2-2 op het scorebord. 

 

Knack startte goed in set 5, van 0-2 naar 6-8. De kampwissel gooide helaas roet in het eten, of was het lood in de benen? Kortrijk lukte 5 punten op rij (11-8), een kloof die niet meer gedicht kon worden door het nummer 1 in het klassement. Knack moest na 16 winstpartijen op rij toezien hoe Kortrijk verdiend deze overwinning in de wacht sleepte. Met nog duels tussen Kortrijk/Ternat en Ternat/Knack blijft het razend spannend in 2de div. C."

 

Jonas Vanthournoudt: "Kortrijk had met hun oudere spelers al meer ervaring maar dat kon voor de match geen excuus zijn tegen ons jeugdig talent.

 

De Lange Munte was goed volgelopen voor de topper in 2e divisie en dat gaf me als speler zeker een boost. De match zelf was was een mooie ervaring door het talrijk opgekomen Roeselaarse publiek.

 

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat maakte er een spannende match van! Jammergenoeg konden we niet winnen.

 

Achteraf voelde het toch wat aan als een ontgoocheling dat we niet aan het langste eind konden trekken maar we blijven op kop in het klassement met 1 punt voorsprong op Ternat.

 

Toch wil ik uit naam van Knack B alle supporters bedanken."

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.