Home | Nieuws | Opnieuw brute pech voor Knack Volley

Opnieuw brute pech voor Knack Volley

01/10/2017

Knack Volley kwam met 1-3 winst (23-25, 20-25, 25-22, 19-25) en de drie punten terug uit Haasrode Leuven maar betaalde hiervoor een zware tol want nu viel middenman Miquel Angel Fornès uit met een zware voetblessure. Voor de tweede competitiewedstrijd op rij, na Thomas Konings tegen VBC Waremme, blijft pech de landskampioen achtervolgen.

Knack Volley had het over de hele match gezien niet gemakkelijk met VH Leuven dat uitpakte met een zware opslagdruk en een sterke lage verdediging. Uiteindelijk maakte de grotere blokefficiëntie bij Knack Volley en de vele missers, vooral van op de opslaglijn, bij de thuisploeg het verschil.

 

Knack Volley opende met een nipte 23-25, verdubbelde iets gemakkelijker met 20-25 maar zag de thuisploeg met 25-22 de derde set winnen. De vierde beurt herstelde Knack Volley zich met 19-25 winst. Bij Knack Volley opende coach Emile Rousseaux met Lou Kindt als opposite voor de revaliderende Hendrik Tuerlinckx en geblesseerde Thomas Konings naast Pieter Coolman, Miquel Fornès, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Angel Trinidad en libero Stijn Dejonckheere. De eerste set had Knack Volley vlug een driepuntenbonus op het bord (5-8) die uitgediept werd naar een 17-22. Haasrode Leuven dichtte evenwel naar 20-22 want Knack Volley werkte niet zo secuur meer af. Bij 21-24 maakte de landskampioen het zichzelf met twee netfouten op rij nog moeilijk maar besloot toch met 23-25. Set twee verliep tot 13-14 gelijk opgaand tot Knack Volley via plaatselijke missers, foute services en een out-aanval, 15-18 voor kwam. Dit verschil kon de thuisploeg niet meer dichten want in de slotfase blokte Pieter Coolman meedogenloos en verzilverde met een ace de setbal naar 0-2 winst. Haasrode Leuven liet zich daardoor evenwel niet intimideren. In de derde set klom het mee met Knack Volley naar 13-12 maar zag dan Ruben Van Hirtum zijn ploeg 14-17 voor brengen. Knack Volley leidde nog tot 20-21 maar kon niet besluiten omdat Haasrode Leuven nu aanvallend wel succes kende. Uiteindelijk mokerde Lou Kindt de plaatselijke setbal out. Coach Emile Rousseaux greep in en plaatste in de vierde set Piotr Orczyk op de opposite. Knack Volley kwamen 3-6 voor. Maar dan ging Miquel Fornès bij een netduel door de enkel en kon hij niet meer verder. Middenman Arno Van de Velde kwam in zijn plaats, Haasrode Leuven stelde nog 7-7 gelijk maar moest dan 9-13 toestaan. Dat bleek evenwel niet eens voldoende want nu ging Knack Volley in receptie onderuit (15-14). Bij 17-17 kon Roeselare dan toch het verschil maken via de sluitende blokvorming waarin Pieter Coolman het voorbeeld gaf en zowel Angel Trinidad als Arno Van de Velde graag volgden. Setter Angel Trinidad tipte de 18-23 op het bord en Knack Volley liet zich niet meer verrassen.

 

(met dank aan Rik Bekaert voor kw.be)

 

Matchreport Volley Haasrode-Leuven - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.