Home | Nieuws | Opnieuw zonder setverlies voorbij VDK Gent

Opnieuw zonder setverlies voorbij VDK Gent

25/02/2018

Amper zes dagen geleden hernieuwde Knack Volley Roeselare voor de tweede maal op rij zijn titel als bekerwinnaar. Of daar in de komende jaren sowieso een verlengstuk aankomt zal deels ook afhangen van hoe het dispuut tussen Liga en Bond uitdraait. Zondag laatsleden tienduizend volleybalfans in het Sportpaleis, maar voor het duel tegen VDK Gent waren er nog geen duizend moedigen de kilte van de zaterdagavond ingedoken richting Schiervelde.

Bij VDK Gent konden ze door blessure niet rekenen op hun hoofdtroef Jente De Vries en bij Knack Volley werd de terugkeer van Piotr Orczyk gevierd. Coach Emile Rousseaux nam verder geen risico’s en ging van start met zijn beker-basisploeg, op uitzondering van Piotr Orczyk die in de plaats van Ruben Van Hirtum opnieuw matchritme kon opdoen. Knack Volley nam dadelijk met 6-2 een mooie voorsprong en kon met dezelfde kloof gaan rusten (8-4). Maar de Gentenaars remonteerden even snel met onder meer een ace voor 8-7. Knack Volley schoot hierop wakker zodat het snel tot 13-8 kon uitlopen. Maar met ondermeer een opstellinsgfout (13-10) en een blok van Chris Ogink op Pieter Coolman werd de riante voorsprong te grabbel gegooid: 13-12. Hoeveel kansen beide teams vervolgens kregen? Veel, elk meer dan vijf stuks, maar finaal was het toch Knack dat 15-13 kon scoren. Maar VDK Gent beet zich vast, zelfs toen Knack weer even verder voorsprong nam bij 19-16. Een mislukte aanval van onze bekeruitblinker schonk de bezoekers de 19-18. En bij 21-19 was er een miraculeuze redding met de voet van Piotr Orzyk nodig om alsnog het punt naar ons toe te trekken: 22-19. Maar Leonis Dedeyne zorgde met een ace en een driemeterbom toch weer voor een gelijke stand: 22-22. Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman en Hendrik Tuerlinckx scoorden echter waardevolle punten zodat de set toch naar Knack ging met het kleinst mogelijke verschil (25-23).

 

Set twee eindigde op een score van 25-8 na tussenstanden van 8-4 en 16-4. U leest dit goed want in luik twee van deze set scoorden de bezoekers dus geen enkel punt en liet Knack Volley met Arno Van de Velde aan de opslag zich ook niet op foutjes betrappen. Miquel Fornes verving in deze set en ook de derde set Pieter Coolman. Ruben Van Hirtum was op het einde van set één ingekomen voor Piotr Orczyk en bleef in de ploeg. Bij 17-5 haalde coach Emile Rousseaux het duo Trinidad-Tuerlinckx aan de kant ten voordele van Sander Depovere en Thomas Konings. Niet dat het spelbeeld en de dominantie hierdoor wijzigde. VDK Gent haalde in deze set niet de dubbele cijfers en een blok van Arno Van de Velde maakte een einde aan de lijdensweg van de Stroppen.

 

We keken dan al even op ons uurwerk om in te schatten wanneer we thuis zouden zijn. Maar dat was buiten Leonis Dedeyne en zijn maats gerekend. Knack Roeselare leek ook in deze set aanvankelijk snel af te rekenen met de tegenstand: 8-4 en 11-6. Maar Leonis bracht met subtiele plaatsballen zijn ploeg in het zog van de landskampioen (13-12 en 14-13). Het zou hem de titel van topscorer opleveren. Met een vallende-bal-ace voor 15-15 bracht hij VDK Gent zelfs volledig langszij. En toen Robbe Vandeweyer onze opposite een muur door de neus boorde moesten we toch even in de haren krabben (15-16). Nu hebben die van ons wel voor hetere vuren gestaan en na de 19-20 gingen ze er toch overheen want Hendrik Tuerlinckx had goed gekeken en deed een copy/paste-vallende-bal-ace over: 22-20. Uiteindelijk zorgde Ruben Van Hirtum ervoor dat we onze jas en pet mochten aantrekken: 25-22. Niet zonder moeite was het dus toch 3-0 geworden.

 

In de andere partijen vielen geen verrassingen te noteren hoewel Guibertin fel weerwerk bood tegen de verliezend bekerfinalist. Op dus naar komende woensdag waar Knack Volley nog over een waterkans beschikt om door te stoten tot de Final 12 in de Champions League. Maar dan moet het zelf eerst zijn wedstrijd winnen tegen het Turkse Fenerbahce en moet alles in de andere wedstrijden meezitten. Benieuwd wat het wordt? Kom dan kijken!

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Gent 24-02-2018

 

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Guy Van Gilsen

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.