Home | Nieuws | Orange and blue

Orange and blue

14/03/2019

Op zaterdag 16 maart start de Champions Final 4, de vroegere play-offs in het volleybal. Dit jaar met slechts vier ploegen, een mini-competitie met zes wedstrijden per team, een klassement zonder voorgift en géén midweekmatchen. Daarna volgt de Champion Final tussen de twee hoogst geklasseerde ploegen in een best-of-five formule, net zoals die vroeger ook werd georganiseerd.

Knack Volley start met een uitwedstrijd in sportcentrum Schotte langs de Kappellekensbaan in Aalst. De thuisploeg, Lindemans Aalst, is duidelijk belust op een herkansing van de verloren bekerfinale want roept beide supportersgroepen op om in ‘orange and blue’ naar de wedstrijd af te zakken. En op die manier de sfeer van de bekerfinale terug op te roepen. Wij herinneren ons van die finaledag, naast de overwinning van Knack Volley, vooral de sportiviteit tussen beide supportersgroepen die broederlijk naast elkaar plaatsnamen op de tribunes van het Antwerpse Sportpaleis. En zagen eenzelfde fair play op het volleybalveld tussen beide teams.

 

Hopelijk verloopt de wedstrijd van zaterdag in dezelfde sfeer. In de voorbije twee weken volgden namelijk vanuit Aalst enkele sneren richting Roeselare. Eerst werd geïnsinueerd dat Knack Volley zich opzettelijk had laten verliezen op bezoek bij Greenyard Maaseik in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. En vorig weekend werd verbolgen gereageerd op het tijdstip van bekendmaking van de transfer van libero Dennis Deroey naar Knack Volley.  

 

Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Winst in de eerste wedstrijd van de Champions Final 4 kan de start zijn van een geslaagde reeks. Er zal dus door beide teams gestreden worden voor elke bal. Lindemans Aalst versloeg Knack Volley in de finale van de League Trophy (2-3), Knack Volley won de bekerfinale (1-3) en zijn twee wedstrijden in de reguliere competitie (2-3 en 3-0). Maar alles start opnieuw zaterdag. En de aanwezigheid van een stukje BLUE WALL kan het team van kapitein Hendrik Tuerlinckx daarbij best gebruiken.

 

PO-Champions Final 4 (vier ploegen – heen en terug)

 

zat 16 maart om 20.30u: Lindemans Aalst – Knack Volley

zat 23 maart om 20.30u: Knack Volley – Greenyard Maaseik

zat 30 maart om 20.30u: Par-ky Menen – Knack Volley

zat 06 april om 20.30u: Knack Volley – Par-ky Menen

zat 13 april om 20.30u: Greenyard Maaseik – Knack Volley

vrij 19 april om 20.30u: Knack Volley – Lindemans Aalst

 

PO-Champions Final (twee ploegen – best of five)

 

zat 27 april: 1 tegen 2

woe 01 mei: 2 tegen 1

zat 04 mei: 1 tegen 2

(eventueel woe 8 mei: 2 tegen 1)

(eventueel zat 11 mei: 1 tegen 2)

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.