Home | Nieuws | Par-ky Menen te sterk in eigen huis

Par-ky Menen te sterk in eigen huis

12/11/2017

Zaterdagavond leed Knack Volley voor de camera’s van Telenet Play Sports zijn tweede opeenvolgende nederlaag in de EuroMillions Volleyleague. Op bezoek bij Par-ky Menen werd het 3-1 (25-18, 26-28, 25-15 en 27-25) voor de thuisploeg die hiermee, na eerdere winst tegen Noliko Maaseik, zijn reputatie van giant-killer in sporthal Vauban alle eer aandeed.

Menen-coach Ratko Perrin bracht met Julien Winkelmuller, Xavi Folguera, Jelle Sinnesael, Rune Fasteland, Janusz Gorski, Anshel Ver Eecke en libero’s Loïc Van De Pontseele en Rait Rikberg zijn sterkste team op het terrein. Coach Emile Rousseaux zorgde eerder voor een verrassende opstelling met Thomas Konings, Sander Depovere (vorig seizoen nog bij Par-ky Menen), Lou Kindt, Arno Van de Velde aangevuld met Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en libero Stijn Dejonckheere. Een volledig Belgisch-getint team dus. Invalbeurten waren er voor Pieter Coolman (enkel aan de opslaglijn), Miquel Fornes (vanaf halfweg de derde set) en verdedigende libero Robbe Benjamin (in de loop van de vierde set).

 

Sporthal Vauban stond al dadelijk in lichtelaaie met een twee op twee van Winkelmuller, een poeier van Gorski en een blok van Sinnesael op Lou Kindt (4-1). Knack Volley wist al dadelijk dat er hen een moeilijke avond te wachten stond. In de beginfase, en achteraf gezien over de hele wedstrijd, was enkel Matthijs Verhanneman (3-1 en 4-2) bij machte om enig aanvallend weerwerk te bieden aan de thuisploeg. Drie punten op rij voor de thuisploeg (opslagmisser Depovere 9-5, blok Gorski op Van Hirtum 10-5 en plafondreceptie Verhanneman 11-5) zorgden voor een kloof die niet meer kon worden gedicht. Bij de tweede technische time-out stond het al 16-8 voor een sterk aanvallend Menen dat uit alle hoeken té gemakkelijk scoorde. Knack Volley miste alle opslagdruk, lukte slechts één blok en haalde een onvoldoende aanvalsrendement. Enkel in receptie met de lijn Dejonckheere-Verhanneman-Van Hirtum haalde het betere cijfers dan de thuisploeg. De achtpuntenkloof bleef op het scorebord staan (21-13) en slechts op setbal (24-16) kon Knack Volley nog milderen tot 25-18.

 

Coach Emile Rousseaux bleef bij de start van set 2 het vertrouwen in zijn beginopstelling behouden maar ook nu moest Knack Volley de wet van de sterkste ondergaan. Par-ky Menen plaatste dadelijk een 3-1 op het scorebord (blok op Van de Velde 1-0, aanvalsmisser Verhanneman 2-0, netservice Ver Eecke 2-1 en aanval Winkelmuller 3-1). Maar nu kreeg Verhanneman wel de steun van Ruben Van Hirtum (5-4 en 6-5) en Arno Van de Velde (tipbal 7-6) om in de buurt van de thuisploeg te blijven. Meer zelfs, Matthijs Verhanneman zorgde ervoor dat Knack Volley voor de eerste maal in de wedstrijd over de thuisploeg ging (aanvallend 8-8 en 8-9) en herhaalde dit nog een tweede maal (aanvallend 11-11 en zware opslagbal op Gorski 11-12). Punt tegen punt gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe waarbij Knack Volley wel optimaal profiteerde van de vele opslagmissers bij de thuisploeg (zeven in deze set). Met een blok van Thomas Konings op Gorski werd het zelfs 15-16. Maar weer kantelde de set in het voordeel van Menen met winnende opslagpunten (ace Fasteland 18-16 en ace Gorski 21-18). Anshel Ver Eecke zorgde voor een eerste setbal (24-23) maar Arno Van de Velde blokte Fasteland netjes af (24-24). Vervolgens bracht coach Rousseaux Pieter Coolman in aan de opslaglijn. Pieter strekte tweemaal zijn rechterelleboog en zorgde voor verwarring bij de plaatselijke receptielijn. Matthijs Verhanneman (24-25 en 26-27) en Thomas Konings (25-26) zorgden aanvallend voor drie opeenvolgende setballen en bij de laatste sloeg een tot dan bijna foutloze Julien Winkelmuller zijn aanval in het net (26-28).

 

Par-ky Menen herstelde zich echter probleemloos en startte furieus met 6-1 en 11-4 tussenstanden in set 3. Knack Volley scoorde aanvallend in deze beginfase slechts éénmaal, via setter Sander Depovere (6-3) dan nog. Thomas Konings kwam even aan het venster piepen (11-5 en 13-8) maar Menen liep verder uit tot 16-9. Miquel Fornes was er ondertussen ingekomen voor Lou Kindt op de middenpositie. Hij zorgde met een drie op drie (16-10, 17-11 en 18-12) voor een klein lichtpuntje maar het verschil bleef op het scorebord staan. Jelle Sinnesael zorgde met twee kill-blocks voor 23-14 en 24-14 en de Fransman Winkelmuller kreeg de eer om de set af te ronden (25-15).

 

Matthijs Verhanneman, wie anders?, opende in de vierde set de score met 0-1. Maar de Pools Gorski antwoordde dadelijk met 1-1 en 2-1. Bij een 6-4 stand kwam Lou Kindt een bleke Thomas Konings vervangen op de oppositepositie. Lou miste zijn entrée niet en zijn eerste drie aanvallen waren direct raak (6-5, 6-6 en 7-7) maar Menen zorgde langs Winkelmuller (topscorer met 28 punten) voor 8-7. Knack Volley weerde zich als een duivel in een wijwatervat en sloeg een mini-kloofje halfweg de set (aanval Arno Van de Velde 12-12, twee aces op rij van Sander Depovere 12-13 en 12-14 en een out-aanval van Gorski 12-15). Deze voorsprong was echter onvoldoende en via Winkelmuller (16-17 en 18-17) en een sterk blokkende Gorski (17-17 en 20-19) kwam Menen opnieuw op voorsprong. Lou Kindt bleef echter scoren vanop de opposite (18-19, 22-23 en 23-24) en bracht Knack Volley op setbal. Vooral de knappe afwerking van Lou Kindt na een bloedstollende rally dreef iedereen tot op het puntje van de stoel. Sander Depovere en wat later ook Ruben Van Hirtum misten echter hun opslag (24-24 en 26-25) zodat monsieur Julien Winkelmuller de eer kreeg om zaal Vauban een lange feestnacht in te sturen (27-25).

 

Voor Knack Volley volgt woensdag de kortste verplaatsing van het seizoen richting Rembert Torhout in de heenwedstrijd kwartfinale voor de Beker van België. Wedstrijd start om 20.30u en zal ongetwijfeld voor heel wat volk zorgen in sporthal Benny Vansteenlandt (Industrielaan 2, Torhout). De terugwedstrijd op Schiervelde komt eraan op dinsdag 21 november eveneens om 20.30u.

 

eejo

 

Match report Menen-KNACK

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.