Home | Nieuws | PERSBERICHT VAN DE BELGISCHE VOLLEYBALLIGA

PERSBERICHT VAN DE BELGISCHE VOLLEYBALLIGA

14/03/2020

First things first!

 

Volleybal mag dan ook onze passie zijn, wij hebben geluisterd naar de woorden van de experten: “Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor de anderen en neem geen risico’s.”.

De Belgische Volleybal Liga, samen met de Clubs die de strijd gingen aanvatten voor de Kampioenstitel, wenst op een gepaste manier te reageren op de uitzonderlijke situatie ten gevolge van de pandemie van het coronavirus.

Menselijke morele waarden primeren boven economische of sportieve belangen.

 

In bepaalde clubs mag er niet meer getraind worden tot 19 April. In andere moeten of willen de buitenlandse spelers zo snel mogelijk terug bij hun familie zijn.

 

Het Kampioenschap eind April hervatten zonder competitievervalsing is dan ook praktisch onmogelijk.

De Liga Clubs hebben gekozen voor zekerheid boven onzekerheid, voor burgerschap boven eigenbelangen.

Daarom zal de Liga competitie na 03 April niet terug opgestart worden. Symbolisch zou er voor dit seizoen geen Kampioenstitel uitgereikt en geen ranking opgemaakt worden. Omdat de competitieformule op die manier in elkaar zit dat enkel diegene die de eindmeet bereikt, na verschillende fases, de titel krijgt. Maar ook om seizoen 2019-2020 nooit te vergeten. De Liga zal in goede verstandhouding met de Federatie en afwachtend wat de CEV zal beslissen, afspreken hoe de Europese tickets zullen verdeeld worden. In de sport is dit van groot belang, voor ons als vaandeldragers van het Belgisch Volleybal, is dit vandaag secundair.

 

Het is met pijn in het hart dat die beslissing genomen wordt, en wij denken ook aan onze spelers, die normaal al geen hoge lonen verdienen, en hiermede tijdelijk werkloos worden. Elke club zal hiervoor de nodige aandacht hebben.

De Liga Clubs zullen snel terug in het nieuws komen om na deze crisis terug leven en enthousiasme in te blazen. Hiervoor zullen zij de solidariteit van fans en sponsors nodig hebben om terug van start te gaan.

 

i.o. van Philippe Boone

President Belgian Volleyball League

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.