Home | Nieuws | Persbericht: Volleyball Leagues Association (VLA)

Persbericht: Volleyball Leagues Association (VLA)

25/09/2017

De Volleyball Leagues Association (VLA) wordt opgericht met de nationale erkende Liga’s van Italië, België, Frankrijk, Duitsland en Polen als eerste landen.

De aanvragen van enkele andere landen zijn ondertussen ook in bespreking. Ieder land werd door het FIVB gevraagd om zijn eigen Liga op te richten om de belangen van de clubs te behartigen. De Belgische EuroMillions League doet dit professioneler dan ooit, staat sterker dan ooit, maar er is nog een lange weg te gaan. De VLA wil op zijn beurt als Europese vertegenwoordiger in gesprek gaan met het CEV en de FIVB om een evenwicht te vinden tussen de clubcompetities en de competities met de nationale ploegen. Er wordt gezocht naar een evenwicht op het vlak van kalender, gezondheid en belasting van de spelers en de financiële haalbaarheid voor de loonverstrekkers van spelers, namelijk de clubs.

 

De leden van de VLA onderschrijven samen het belang van een sterke eigen competitie. De Liga’s van Italië, België, Duitsland en Frankrijk voeren een beleid om de volleybalsport verder te professionaliseren door zelf hun competitie, beker en supercup te organiseren, door te investeren in nieuwe technologieën, door in te zetten op bereik, door meetinstrumenten te installeren. De Liga’s uit Italië, België, Duitsland en Frankrijk hebben aangedrongen bij Philippe Boone om het voorzitterschap te willen aanvaarden omwille van zijn taalvaardigheid, daadkracht en diplomatische manier van handelen. Wij hopen dat dit nieuwe overlegmodel ons verder op weg mag zetten om de volleybalsport beter te maken.

 

Francis De Nolf

Voorzitter Knack Volley Roeselare

 

 

 

PERSBERICHT :  Volleyball Leagues Association [VLA]

 

Op 14 september 2017 hebben de Italiaanse Heren Liga, de Franse Dames en Heren Liga’s, de Duitse Dames en Heren Liga’s en de Belgische Heren Liga beslist om samen de Volleyball Leagues Association op te richten.

 

De Liga’s waren in Bologna (Italië) vertegenwoordigd door:

 

  • Voor Italië: Massimo RIGHI (CEO van de Liga) en Bruno DA RE (General Manager van Trentino en ondervoozitter van de Liga).
  • Voor Frankrijk: Alain GRIGUER (Voorzitter van de Liga), Yannick SOUVRE (CEO van de Liga) en Michel ROUGEYRON (Voorzitter van Paris Volley).
  • Voor Duitsland: Michaël EVERS (Voorzitter van de Liga) en Jan SIENICKI (International Affairs van de Liga).
  • Voor België: Philippe BOONE (Voorzitter van de Liga), Marc SPAENJERS (CEO van de Liga), Francis DE NOLF (Voorzitter van Knack Roeselare) en Wout WIJSMANS (Sport directeur van Noliko Maaseik).

 

De Poolse Volleybal Liga die niet op de meeting aanwezig kon zijn heeft ondertussen bevestigd dat zij met de Dames en de Heren aan het initiatief zullen deelnemen.

 

De VLA staat open voor alle andere Volleybal Liga’s, ook buiten Europa, die de doelstellingen onderschrijven.

 

Het document dat op 14 september door de vier Liga’s werd ondertekend beschrijft de domeinen waarin de VLA actief zal zijn:

 

  1. De ontwikkeling van de Nationale Liga’s en hun Clubs.
  2. Het behartigen van de rechten en de economische waarde van de Clubs en van de Nationale Club Competities.
  3. De modaliteiten van de spelerscontracten en van de transfer regels.
  4. De modaliteiten van de deelname van de spelers door de Clubs tewerkgesteld aan de activiteiten van de nationale selecties.
  5. Het synchroniseren van de kalenders rekening houdend met de fysieke belasting van de spelers en rekening houdend met de commerciële waarde van de Liga competities.

 

Het doel van de vereniging is zich in te zetten voor de specifieke belangen van het club volleybal en deze bij de internationale instanties FIVB en CEV te vertegenwoordigen.

 

Het doel van de vereniging is niet om bijkomende events te organiseren maar wel om samen standpunten in te nemen in de hierboven vermelde domeinen om het economisch model van de sport te vrijwaren, waarbij sterke clubs het mogelijk maken dat topsporters tewerkgesteld worden en aan de activiteiten van de nationale selecties kunnen deelnemen.

 

De VLA zal vertegenwoordigd worden door Philippe BOONE (Voorzitter van de Belgische Volleybal Liga) en Diego MOSNA (Ere-Voorzitter van de Italiaanse Liga).

 

De volgende vergadering van de VLA is gepland in Brussel op 12 december aanstaande.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.