Home | Nieuws | Pijnlijke nederlaag voor Knack Volley

Pijnlijke nederlaag voor Knack Volley

24/01/2019

Knack Volley verloor woensdagavond twee punten op bezoek in de ‘Hel van Mjiende’. We schreven het reeds in onze voorbeschouwing. Een dier in het nauw, lees Par-ky Menen, kan soms rare sprongen maken. Par-ky Menen toonde meer grinta en goesting dan bezoeker Knack Volley dat teveel fouten maakte. En daar bovenop nog te maken kreeg met een man in het rood… die een paar maal in het rood ging.

Meer woorden willen we daar niet vuil aan maken maar scheidsrechter G.G (VB-A2) maakte er op enkele cruciale fases een potje van, dat meermaals overkookte, met een rode kaart voor kapitein Hendrik Tuerlinckx, één van de fairste spelers op de Belgische volleybalvelden, er bovenop. Begrijpe wie kan.

 

Beide coaches hadden vooraf hun huiswerk gemaakt. Coach Steven Vanmedegael koos voor Hendrik Tuerlinckx, Brett Walsh, Arno Van de Velde, Rune Fasteland, Matthijs Verhanneman, Sam Holt en libero Stijn Dejonckheere. Daarnaast deden ook Ruben Van Hirtum en Pieter Coolman hun opwachting. Bij Par-ky Menen plaatste coach Ratko Peris Jente De Vries, Xavi Folguera, Jelle Sinnesael, Basile Andriessen, Eldin Demirovic, Gilles Vandecaveye en libero Lowie Stuer op het terrein. Invalbeurten waren er voor Anshel Ver Eecke, Lars Maddens en Maxime Libert.

 

De studieronde in set 1 duurde tot 8-8 waarop eerst Brett Walsh (van 8-9 tot 8-11) en daarna Matthijs Verhanneman (van 9-12 tot 9-16) enkele malen de receptie aan de overkant in gebreke vonden. Anshel Ver Eecke nam de plaats in van Gilles Vandecaveye maar de kloof was gemaakt. Knack Volley behield het overzicht en setter Brett Walsh vond in Sam Holt (5), Matthijs Verhanneman (5) en Hendrik Tuerlinckx (5) gretige afwerkers terwijl bij Menen het gevaar vooral van Jente De Vries (7) kwam. Met een tipbal over het blok maakte Hendrik Tuerlinkcx de eerste set netjes uit (19-25).

 

In set 2 kwam Par-ky Menen vanaf 7-5 aan de leiding om deze niet meer af te staan. Setter Xavi Folguera vond naast Jente De Vries (7) in Anshel Ver Eecke (5) een nieuwe gretige afwerker terwijl ook Eldin Demirovic (3 op 4) en Basile Andriessen (3 op 4) onder stoom kwamen. Bij Knack Volley moesten de punten vooral van Matthijs Verhanneman (5) en Hendrik Tuerlinckx (6) komen. Ook omdat setter Brett Walsh te vaak vergat zijn midden-compartiment in het spel te betrekken. Daarnaast kende Knack Volley ook wat pech in de blokkering. Het seteinde was typerend voor wat nog komen moest. Zowel Brett Walsh (24-21) als Matthijs Verhanneman (25-22) joegen hun opslagbal in het net en zo haalde Par-ky Menen verdiend set 2 binnen.

 

Set 3 startte dramatisch voor Knack Volley. In een mum van tijd stond er 8-3 op het scorebord. Na zes (!) rechtstreekse fouten van Knack Volley en twee aanvaltreffers van Eldin Demirovic. Het werd zwoegen voor de bezoekers maar de aansluiting kwam er op 13-13 met een blok op Jente De Vries. Niet voor lang echter want opnieuw ging Knack Volley een paar maal in de fout (14-13 en 15-13). Alle druk kwam op de schouders van Matthijs Verhanneman terecht die het team bijna in zijn eentje in de match hield (16-15, 17-16 en 17-17). Maar opnieuw sloop Par-ky Menen weg om via 21-18 en wat later 25-20 ook set 3 binnen te halen.

 

Met deze maal zowel Pieter Coolman, Arno Van de Velde en Ruben Van Hirtum in de startopstelling wist Knack Volley voor welke uitdaging het stond. Tot 10-11 bleven beide ploegen in elkaars buurt met steeds een licht voordeel voor Knack Volley. Via Matthijs Verhanneman (10-12 en 10-13) en een aanvallende misser van de thuisploeg (10-14) leek de kloof gemaakt maar daar had de man in het rood een ander idee over. Een bal buiten de lijn in de volgende actie werd in het nadeel van Knack Volley gefloten en in het tumult erop werd kapitein Hendrik Tuerlinckx met een rode kaart bestraft. Weg 10-15 en 12-14 in de plaats. Gelukkig hield het team het hoofd koel en kwam de reactie er dadelijk op het terrein. Via 14-18  (aanval, duwbal en opslagace van Hendrik Tuerlinckx) en 19-22 (tweemaal Matthijs Verhanneman op rij) stootte Knack Volley door naar 20-23. Met een driemansblok op Jente De Vries (22-25) werd set 4 afgesloten.

 

Set 5 tenslotte werd een regelrechte thriller. Met langs Meense zijde een glansrol voor Eldin Demirovic (4 op 4), goed voor een bekroning als Star of the Game. Beide teams gaven elkaar géén duimbreed toe met een licht voordeel voor Knack Volley bij het draaien van het speelveld (7-8). Bij de volgende twee acties floot eerste scheidsrechter Guy Gabriëls zich echter in de kijker. Eerst floot hij een reglementaire duwbal van Hendrik Tuerlinckx af (8-8 ipv 7-9) en vervolgens zag hij een duidelijke touché bij Menen door de vingers (9-9 ipv 8-10). Het sloteinde was niet voor hartlijders. Met een score die via 10-10, 11-11, 12-12, 13-13 en 14-14 verliep. Na een blok van De Vries op Tuerlinckx (15-14) en een laatste punt van Demirovic (16-14) werd de wedstrijd afgefloten. Het vervolg was te voorspellen. Knack Volley voelde zich bestolen terwijl het geplaagde Par-ky Menen volledig uit de bol ging.

 

eejo

 

Statistieken: Par-Ky Menen - Knack Roeselare

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.