Home | Nieuws | Polenplein klaar voor beachvolley

Polenplein klaar voor beachvolley

01/07/2016

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli vormt het Polenplein in Roeselare net als vorig jaar het decor van een manche van het Belgian Beachvolley Championship. De horeca-uitbaters slaan ook nu de handen in elkaar met organisator Knack Roeselare.

Het beachgebeuren op het Polenplein start eigenlijk op donderdagavond 30 juni al, dan speelt het stadspersoneel een wedstrijd op een van de vier beachterreinen die zullen worden aangelegd. “Meteen na de dinsdagmarkt beginnen we met de opbouw van de terreinen”, zegt Marta Sobolska van Knack Volley Roeselare, dat in samenwerking met stad Roeselare en de horeca-uitbaters van het Polenplein voor het tweede jaar op rij een beachtornooi organiseert in de Rodenbachstad. “Op woensdagmorgen wordt maar liefst 678 ton zand aangeleverd.”

Het hoofdterrein – Center Court – wordt voorzien van een grote tribune en zal zicht bieden op alle top- en finalewedstrijden, begeleid door muziek en dansanimatie. Op vrijdagnamiddag is er eerst een recreatief bedrijventornooi met aansluitend een barbecue. Op zaterdagmorgen start het eigenlijke beachtornooi. De manche in Roeselare is de achtste van het Belgian Beachvolley Championship. “Zowel bij de dames als de heren zullen een 30-tal duo’s aantreden”, aldus Marta Sobolska, die samen met haar beachpartner Annelmies Vandeabeele zelf zal aantreden op het tornooi. “Bij de dames zal de volledige Belgische top van de partij zijn. Bij de heren zal het topduo Dries Koekelkoren-Tom Van Walle niet deelnemen wegens een internationaal tornooi, maar is het wel uitkijken naar de twee Knackduo’s Matthijs Verhanneman-Hendrik Tuerlinckx en gelegenheidsduo Stijn Dejonckheere-Pieter Coolman.”

Op zaterdag en zondag wordt telkens al om 8.30 uur gestart. Het tornooi eindigt op zondagavond met de finales bij de dames (17 uur) en heren (18 uur) en op maandag wordt alles weer afgebroken zodat het Polenplein tijdig vrij is voor de wekelijkse markt. De eigenaars van de horecazaken op het Polenplein slaan tijdens het tornooi net als vorig jaar de handen in elkaar. “We leveren opnieuw drank en eten voor de medewerkers op het tornooi”, zegt Claude Vanbesien van Den Arend. “Op zaterdag- en zondagmorgen openen we ook extra vroeg de deuren voor wie een koffie en een koffiekoek wil.”

 

Hopen op mooi weer

Dominik Daeninck van restaurant Suurplas levert de maaltijden voor de scheidsrechters. Ook de barbecue op vrijdag is in Suurplas. “We zijn blij dat er nog eens iets georganiseerd wordt op het Polenplein, dat doorgaans enkel gebruikt wordt als parking. Alles staat of valt natuurlijk met mooi weer en vorig jaar werden we op dat vlak niet gediend. Hopelijk hebben we nu meer geluk.”

Ook Michiel Degryse in Café Cirque en Bistro Botanique staan in voor de catering van de medewerkers. Supporters en spelers kunnen het hele weekend in de horecazaken terecht. En na het tornooi blijven ze ongetwijfeld plakken voor de kwartfinale van de Rode Duivels op het EK.

 

Bron: (Krant van West-Vlaanderen - 24/06/2016)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.