Home | Nieuws | Poolse landskampioen op bezoek in Schiervelde

Poolse landskampioen op bezoek in Schiervelde

09/12/2019

Knack Volley nam vorige week woensdag een vliegende start in de CEV Champions League Volley 2020 competition door met 0-3 te gaan winnen bij VfB Friedrichshafen. Na de wedstrijd werd setter Brett Walsh verkozen tot MVP of the Match. Captain Hendrik Tuerlinckx werd topscorer met 18 punten (14 aanvallen, 3 aces en 1 blok).

Dinsdagavond om 20.30u ontvangt Knack Volley de Poolse landskampioen Zaksa Kedzierzyn-Kozle, de ex-ploeg van ex-Knack Volley Sam Deroo die in het tussenseizoen verhuisde naar Dinamo Moscow. Net als Knack Volley haalde ook Zaksa Kedzierzyn-Kozle in eigen land al de Supercup binnen. Het versloeg rechtstreekse concurrent Verva Warszawa Orlen Palinwa (team van Red Dragon Igor Grobelny en ex-coach Red Dragons Andrea Anastasi) met 3-1 (25-18, 34-32, 19-25 en 25-23). In het volleybalgekke Polen is Kedzierzyn, met acht landstitels en bekerwinsten op het palmares, een begrip. Vanuit Polen stuurt men zelfs twee radio/televisiecommentatoren inclusief een regisseur naar Schiervelde om de match live te coveren voor het Poolse publiek. De inzet van het duel dinsdagavond is immers de eerste plaats in Poule E.

 

Met Nikola Grbic (Servië) heeft Kedzierzyn een levende volleyballegende als coach. Als spelverdeler behaalde Nikola Grbic alles wat er te winnen valt. Van Olympische goud (Sydney 2000) en brons (Atlanta 1996) naast verschillende medailles op WK’s, EK’s en World League met Team Serbia naar Kampioen in Italië met Trentino (2008) en Cuneo (2010) en in Rusland met Zenit Kazan (2014). Hij werd verkozen tot Europese Speler van het Jaar in 2007 en opgenomen in de Volleyball Hall of Fame in 2013. En dinsdag komt hij voor de eerste maal naar Schiervelde.

 

Knack Volley en Zaksa Kedzierzyn-Kozle ontmoeten elkaar dinsdag voor de derde maal in hun CEV Champions League geschiedenis. In het seizoen 2013-2014 won Knack Volley, met Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman en Pieter Coolman in het team, zowel thuis als uit van de Polen met 3-1. Merkwaardig, maar in hetzelfde seizoen zat ook VfB Friedrichshafen in dezelfde poule.

 

De match van dinsdagavond belooft een echte thriller te worden met de eerste plaats in poule E als inzet. Ook Zaksa Kedzierzyn-Kozle won zijn openingsmatch met 3-0 van Vojvodina Novi Sad uit Servië, het team van ex-Knack speler Milos Nikic. Tickets zijn nog steeds te bestellen via tickets.knackvolley.be (rode knop bovenaan de website).

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.