Home | Nieuws | Probleemloze zege bij VC Zoersel

Probleemloze zege bij VC Zoersel

26/10/2016

Knack Volley dwong op bezoek bij VC Zoersel, een middenmoter uit de Liga B, in drie vlotte sets de kwalificatie af voor de kwartfinale van de Belgische beker. Tegenstander, in heen- en terugwedstrijden, wordt daarin VDK Gent uit Liga A. Knack Volley speelt eerst uit (15, 16 of 17 november), de terugwedstrijd wordt op Schiervelde afgewerkt (29, 30 november of 1 december).

Coach Emile Rousseaux koos in deze bekermatch voor Ruben Van Hirtum en Matthijs Verhanneman op de receptie-hoek. Met ook Stijn D’Hulst, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Miquel Angel Fornés en libero Stijn Dejonckheere stond zijn rotatieplaatje vol en bleef dit de hele wedstrijd ongewijzigd.

 

VC Zoersel beperkte op enthousiasme de achterstand in de inleidende sets tot respectievelijk 21-25 en 22-25. De derde beurt was er dan teveel aan voor de thuisploeg, die met 14-25 ook set drie verloor.

 

De thuisploeg startte wel heel enthousiast voor een vol huis, want dit was voor hen dé seizoenstopper. Maar zowel in de eerste als in de tweede set had Knack Volley snel een vierpuntenbonus op het scorebord die eigenlijk nooit echt bedreigd werd. De thuisploeg kon wel geregeld even remonteren, maar slaagde er nooit in om naast de Landskampioen te komen. Middenman Miquel Angel Fornes lijkt steeds beter ingespeeld want was moeilijk af te stoppen. Ook Ruben Van Hirtum speelde een sterke partij wat resulteerde in dubbele setwinst voor Knack Volley.

In de derde set kwam VC Zoersel op enthousiasme 4-1 en 7-2 voor. Maar dan wilden de plaatselijke helden forceren en dat leverde alleen missers op. Spelverdeler Stijn D'Hulst solliciteerde nu vooral hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx, die niet af te stoppen was. Knack Volley sloeg de achterstand om naar een bonus van 12-17 en 21-14. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld en de kwalificatie voor Knack Volley met een 14-25 verzekerd.

 

eejo

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.