Home | Nieuws | Probleemloze zege van Knack Volley in Antwerpen

Probleemloze zege van Knack Volley in Antwerpen

26/04/2017

Zowel Topvolley Callant Antwerpen als Knack Volley Roeselare begonnen aan de wedstrijd met hun eigen agenda. Thuisploeg Antwerpen wou koste wat kost zijn vierde plaats in het klassement veilig stellen. Waarmee het met een jong en bijna volledig nieuw samengesteld team zelfs beter zou doen dan vorig seizoen. Bezoeker Roeselare lonkte nog steeds naar de eerste plaats in het klassement. Maar daarvoor moest het ook rekenen op een tweede misstap van Noliko Maaseik in één week tijd. De wedstrijd startte dus met de nodige intensiteit in beide kampen.

Coach Emile Rousseaux startte met het team dat drie dagen voordien de wedstrijd tegen Prefaxis Menen succesvol had beëindigd. Dus met Angel Trinidad, Thomas Konings, Pieter Coolman (die in set vier werd vervangen door Miquel Fornes), Arno Van de Velde, Matthijs Verhanneman, Gertjan Claes en libero Stijn Dejonckheere. Coach Alain Dardenne plaatste daar Andres Toobal, Jolan Cox, Sauli Sinkkonen, Niels Huysegoms, Elviss Krastins, Simon Peeters en libero Dennis Deroey tegenover. Met daarnaast invalbeurten voor Stef Van Heyste, Jente De Vries en Jens Ahremark.

 

Beide ploegen gaven elkaar bij de start van set 1 geen duimbreed toe. Met uitzondering van de 6-8 (tweedehandsbal van Angel Trinidad) en de 16-14 score (aanval Jolan Cox) was het verschil nooit groter dan één punt. Na 17-14 (blok op Gertjan Claes) kwam Knack Volley met Arno Van de Velde aan de opslag terug tot 17-18 (aanval Peeters uit). Knack Volley pakte vervolgens uit met sterk blok- en verdedigingswerk en bij 21-24 (aanval Matthijs Verhanneman) leek de eerste set binnen. Na Cox (22-24) en Peeters (23-24) voor Antwerpen zorgde Matthijs Verhanneman voor setwinst (23-25).

 

Set 2 werd een ongeziene walk-over voor Knack Volley. Thomas Konings (0-1) gaf het startsein voor een pure demonstratie die via 1-4 (tweemaal op rij Matthijs Verhanneman) en 3-9 (netfout Antwerpen) naar 5-11 (Pieter Coolman door het midden) verliep. Vervolgens zorgde Gertjan Claes aanvallend voor een gesmaakte ‘vier-op-een-rij’ (5-12, 5-13, 5-14 en 5-16) terwijl de Antwerpse aanvallers Cox en Krastins keer op keer in het blok strandden (5-15, 5-17 en 5-20). Enkele spelerswissels langs de andere kant van het net brachten geen soelaas en Thomas Konings (8-23), Arno Van de Velde (9-24) en Gertjan Claes (9-25) zorgden voor een geruststellende voorsprong.

 

Even leek Knack Volley in set 3 van hetzelfde laken een broek te krijgen toen de thuisploeg, vooral via Simon Peeters en Jolan Cox, zich terug in de match knokte. En hoe! Deze maal leek het alsof de bezoekers een uppercut zouden moeten incasseren want na 8-4 stond er in geen tijd 16-6 op het scorebord. Knack Volley vocht voor wat het waard is en dichtte de kloof via 16-9 (blok op Krastins), 18-13 (middenaanval Arno Van de Velde) en 20-15 (Gertjan Claes). Maar de kloof was te groot en via Krastins (25-17) haalde Antwerpen een eerreddende set binnen.

 

In set 4 schakelde Knack Volley opnieuw een versnelling hoger en via Matthijs Verhanneman, uitblinker in deze set met 9 punten, en youngsters Thomas Konings en Arno Van de Velde in steun klaarde Knack Volley de klus via 4-8, 10-16 en 21-13. Matthijs Verhanneman kreeg de eer om de wedstrijd af te sluiten (17-25).

 

Ondertussen liepen de scores van de andere wedstrijden binnen: Lindemans Aalst-Noliko Maaseik (0-3) en heel verrassend Prefaxis Menen-Volley Haasrode Leuven (1-3).

 

We vermelden ook graag nog een opmerkelijk moment bij de teamvoorstelling bij de start van de wedstrijd toen de supporters van Knack Roeselare plots een spandoek ontrolden met daarop de woorden “Bart De Wever, laat uw volleyteam niet in de steek!!!” Een sympathieke geste van de bezoekende fans die dan ook terecht op spontaan applaus werd onthaald door de plaatselijke Viking-fans.

 

eejo

 

Match report Antwerpen-KNACK 26-04-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.