Home | Nieuws | Punten pakken in thuiswedstrijden

Punten pakken in thuiswedstrijden

04/04/2019

Knack Volley is halfweg de Play-Offs Champions Final 4 en is ondertussen opgeklommen van de vierde naar de tweede plaats. Met de confrontaties Knack Volley-Par-ky Menen en Lindemans Aalst-Greenyard Maaseik op het programma wenkt na zaterdag zelfs de eerste plaats voor de ploeg van coach Steven Vanmedegael.

Maar daarvoor moeten de twee thuisploegen winnen en voldoende punten pakken van hun tegenstanders. Laat ons even naar het klassement kijken.

 

Knack Volley ontvangt zaterdag Par-ky Menen op Schiervelde. In de heenwedstrijd werd het 0-3 (23-25, 20-25, 22-25) in de “Hel van Mjiende”. Als Knack Volley ook thuis deze stunt kan herhalen en wint met 3-0, of zelfs 3-1, dan pakt het drie punten en springt het over Greenyard Maaseik in het klassement. Zelfs bij 3-2 winst kunnen de blauw-witten naast de Limburgers komen én zorgen de drie gewonnen wedstrijden t.o.v. twee voor een voorlopige eerste plaats.

 

Ja, maar, dit enkel als… zie ik al heel wat volleybalkenners denken. Inderdaad, hierbij staat een heel grote aALS(t). Als thuisploeg Lindemans Aalst de logica van deze play-offs respecteert én als het nog een kans wil maken op deelname aan de finale van de play-offs dan moet het dringend punten pakken tegen Maaseik. Dus winnen met liefst 3-0 of 3-1 wat drie punten zou opleveren. En komen ze naast het team van Joel Banks in het klassement. Vanop Schiervelde zal zaterdag dus ook richting sporthal Schotte worden gekeken.

 

Maar eigenlijk ligt de sleutel tot succes niet bij al dit rekenwerk. We zouden zeggen, iedere match spelen alsof het de laatste kans is om door te stoten naar die felbegeerde finale van de play-offs die steeds een Champions League-ticket oplevert. En verder zien we wel.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.