Home | Nieuws | Red Dragons op zoek naar WK-ticket

Red Dragons op zoek naar WK-ticket

24/05/2017

De Belgische mannenploeg probeert zich van vandaag tot zondag in het Sloveense Ljubljana rechtstreeks te plaatsen voor het WK-volleybal dat in 2018 wordt georganiseerd in Italië en Bulgarije. Met vice-Europees kampioen Slovenië als tegenstander naast Portugal, Georgië, Israël en Letland spelen de Red Dragons hun kwalificatiewedstrijden in groep C. Het wordt een hele klus, volgens kersvers nationaal coach Vital Heynen, om zich rechtstreeks te plaatsen met een team dat nog niet klaar is om de uitdaging met landen als Portugal en vooral Slovenië aan te gaan.

Bij de Red Dragons vinden we heel wat spelers terug van het vroegere of huidige Knack Volley: kapitein Sam Deroo, Ruben Van Hirtum, Tomas Rousseaux, Stijn D’Hulst, Arno Van de Velde en Lowie Stuer. En natuurlijk ook assistent-coach Steven Vanmedegael. De moeite waard dus om de Red Dragons de volgende dagen te volgen.

 

Programma groep C

woensdag (15u): Red Dragons-Portugal

donderdag (14u): Red Dragons-Georgië

vrijdag (20u): Red Dragons-Israël

zaterdag (20u): Red Dragons-Letland (live op Laola.tv)

zondag (17.30u): Red Dragons-Slovenië (live op Laola.tv)

 

De zes groepswinnaars zijn samen met gastlanden Bulgarije en Italië en uittredend wereldkampioen Polen rechtstreeks geplaatst voor het WK 2018 (van 10 tot 30 september). De zes tweedes spelen van 15 tot 20 augustus een tornooi waarvan de winnaar zich ook plaatst voor het WK.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.