Home | Nieuws | Respect voor vrouwen in het volleybal

Respect voor vrouwen in het volleybal

12/06/2017

One Team, One Family staat ons nauw aan het hart bij Knack Volley Roeselare. Man en vrouw, alle geaardheden, religies, we hebben respect voor elkaar. Recent werd een Iraanse vrouw, die in België woont, hardhandig aangepakt tijdens een volleybal wedstrijd in Italië.

Het is droevig om dit te vernemen binnen een sport die bekend staat om zijn familiaal karakter, die geen contactsport is en waar alles heel respectvol plaats vindt. Wij betreuren met onze One team One family wat met Darya Safai gebeurd is. Ik denk dat wij haar mogen steunen in haar strijd 'Let Iranian women enter their stadiums'. Zonder vrouwen in het stadion is er immers geen familie in het stadion.

 

Tijdens de volleybalmatch in Pesaro (Italië-Iran) werd Darya hardhandig aangepakt door de politie omwille van haar geweldloze strijd. Haar spandoek werd vernield. Nochtans is haar eis eenvoudig: ze vraagt dat vrouwen toegelaten worden in de sportstadia in Iran. Zou onze volleybalbond (KBVBV) dit internationaal bij de FIVB kunnen aankaarten? Kunnen zij daar een internationaal punt van maken, zonder het land Iran te veroordelen, constructief en positief zodat vrouwen zonder meer altijd welkom zijn in de volleystadia? Kan dit een oproep zijn tot verdraagzaamheid en respect?

 

One Team, One Family

 

Francis De Nolf

Voorzitter Knack Volley Roeselare

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.