Home | Nieuws | Roeselare boven bij de jeugdbekerfinales!

Roeselare boven bij de jeugdbekerfinales!

02/04/2018

Het Roeselaars volleybal overklaste de provinciale jeugdbekerfinales die op Schiervelde plaats vonden. Rembert Torhout won bij de U11 jongens en Vlamvo Vlamertinge won bij de U11 meisjes. De andere jeugdreeksen werden door Knack of Bevo Roeselare gewonnen Opvallend daarbij is dat alle wedstrijden in drie sets beslecht werden. Het demonstreert de hegemonie van het Roeselaarse jeugdvolleybal nog nadrukkelijker.

U13 jongens

 

Knack Roeselare - Elckerlyc Zwevezele 3-0 (25-6, 25-6, 25-14)

 

Van een echte wedstrijd was er nooit sprake bij de jongens U13. Daarvoor was de suprematie van Knack te groot. Al na vijftien punten de eerste set kon vastgesteld worden dat de wedstrijd nooit enige spankracht zou krijgen. Bij Roeselare was het vooral zaak om de volle concentratie te houden gedurende heel de wedstrijd waarin ook alle spelers ruim aan bod kwamen. Coach Bothuyne stelde dat de echte finale in de halve eindstrijd gespeeld werd door te winnen van Torhout. Voor de jongens van Zwevezele toch verdienstelijk dat zij die finale haalden.

 

 

U15 jongens

 

VT Marke/Webis – Knack Roeselare 0-3. (Setstanden: 8-25, 17-25, 15-25)

 

Knack Roeselare dat voor de bekerploegen vooral put uit de Volley Academy ziet die inspanningen resulteren in opeenvolgend bekersucces. Knack teisterde bij de U15 vanop de servicelijn met sprongopslagen, etaleerde een zuivere spelopbouw vanuit een zuivere receptie en werkte ook secuur af. Tegen dat geweld kon Marke/Webis de eerste set niets inbrengen en kwam maar aan acht tegenpunten. Vanaf de tweede set kon er dan wel beter gescoord worden door Marke/Webis maar beter dan respectievelijk 17 en 15 tegenpunten leverde dat niet op. Knack stoomde moeiteloos naar de beker door.

 

 

 

U17 jongens

 

Knack Roeselare - Par-ky Menen 3-0. (Setstanden: 25-8, 25-17, 25-13)

 

 

U19 jongens

 

Tievolley Tielt – Knack Roeselare 0-3 (11-25, 21-25, 18-25).


Knack Roeselare verzilverde zijn vierde finaleticket ook al in de beker. Tegen Tielt moest Knack wel wat meer weerstand verwerken maar tot deelwinst kwam ookTielt niet. Knack opende sterk met 11-25 de wedstrijd maar vanaf de tweede beurt kregen wij een meer evenwichtige wedstrijd. De uitgesproken favoriet verontrusten naar deelwinst zat er wel niet in voor Tielt dat de tweede set aandrong tot 21-25. In set drie stond de zege in drie sets ook nogal rap vast en kreeg met 18-25 ook vorm

 

 

"Een perfect parcours op deze finaledag maar dat is het resultaat van de Volley Academy. De bekerploegen bestaan praktisch uitsluitend uit spelers die de Academy volgen. Dat intens trainen maakt dat onze spelers krachtiger aanvallen, de sprongservice beheersen, kortom in alle spelonderdeen domineren", analyseerde jeugdcoördinator Ewin Everaert.

 

Bronnen: Volley West-Vlaanderen & Krant van West-Vlaanderen

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.