Home | Nieuws | Rustig meesterschap

Rustig meesterschap

15/12/2016

Vakmanschap, deskundigheid, bekwaamheid, competentie,…  stuk voor stuk passende synoniemen die het meesterschap waarmee Knack Volley de laatste weken voor de dag komt kenmerken.

Met opnieuw een duidelijke 0-3 overwinning (23-25, 21-25, 21-25), de elfde ‘clean sheet’ van dit seizoen, tegen een tegenstander die nochtans mooie dingen liet zien maar niet constant genoeg in zijn spel was, raakte Knack Volley nooit in de problemen. Zelfs toen, halfweg de derde set, het verschil voor de eerste maal drie punten bedroeg (13-10) was er geen enkele vorm van onrust of paniek in het spel van Knack Volley te bespeuren. En in een mum van tijd stond er wat later 14-15 op het scorebord.

 

Set 1 startte sterk gelijkopgaand met 8-7 en 15-16 als tussenstanden. Bij Lindemans Aalst zorgde vooral Walker voor de punten, bij Knack Volley waren dit Hendrik Tuerlinckx en Pieter Coolman. We betreurden tussendoor even het gebrek aan een video challenge systeem toen een duidelijk in-bal van Piotr Orczyk buiten werd gegeven (11-9 i.p.v. 10-10). Beide ploegen hielden de scorestand in evenwicht, want zelfs toen Knack Volley met 16-19 en 17-20 leidde was de set nog niet gespeeld. Lou Kindt, ingekomen voor Adrian Staszewski, toonde zijn talent en bracht met een stevig blok de stand op 22-22. Vervolgens joeg de ingebrachte Tijmen Laane zijn opslagbal in het net (22-23), scoorde Piotr Orczyk aanvallend (22-24) en sloot kapitein Hendrik Tuerlinckx bij zijn tweede poging de set af (23-25).

  

Constant aangevuurd door een heel secure en alomtegenwoordige Stijn Dejonckheere nam Knack Volley onmiddellijk set 2 in handen (5-8). Libero Stijn is bezig aan een heel sterk seizoen en daar profiteert de hele ploeg van. Setters Stijn D’Hulst en Angel Trinidad, die elkaar vanaf set 2 kwamen aflossen, speelden in een zetel en vonden hun aanvallers blindelings. Halfweg de set stond het al 10-16 maar toen bracht de Pool Adrian Staszewski met zijn opslag de opbouw bij Knack Volley even in verlegenheid (van 10-17 naar 14-17). Onder impuls van Lou Kindt werd het zelfs 17-19. En nu is het mijn beurt moet Matthijs Verhanneman toen gedacht hebben. Met een blok (18-22) en twee aanvallen toverde hij 20-24 op het scorebord. En met een perfecte legbal maakte Piotr Orczyk de set af (21-25).

 

Bij de start van set 3 kozen beide spelverdelers, wellicht op aangeven van hun coaches, resoluut voor hun hoofdaanvallers. Zowel Hendrik Tuerlinckx (matchwinnaar met 21 ptn) als de Let Reinis Pekmans (20 ptn) maakten het extra spannend. Bij Knack Volley speelde ook Pieter Coolman een heel sterke partij (aanvallend 10 op 13 of een afwerking aan 77% plus nog 2 blokpunten). Toen Knack Volley na 8-7 en de hierboven beschreven 13-10 terugvocht naar 14-15 nam het de set definitief in handen. Ook Miquel Fornes heerste in het midden (15-16 en 16-17). Het einde van de set toonde veel gelijkenissen met de vorige met opnieuw Matthijs Verhanneman voor 20-23 (aanval) en 20-24 (halve ace). En met Piotr Orczyk die een lange rally aanvallend afrondde (21-25).

 

De bekerfinale in Antwerpen, op zondag 12 februari, komt nu wel heel dichtbij. In de terugwedstrijd tegen Lindemans Aalst op woensdag 28 december op Schiervelde heeft de huidige bekerwinnaar genoeg aan twee sets om zich voor die finale te plaatsen. Wie echter het trainersduo Emile Rousseaux-Steven Vanmedegael wat beter kent, weet nu al dat beide heren voor de volle pot zullen willen gaan. En terecht! Daarenboven heeft een bekermatch tussen Kerst en Nieuwjaar steeds iets feestelijks. We verwachten jullie dus ALLEMAAL op Schiervelde.

 

eejo

 

Match report Aalst-KNACK 14-12-2016

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.