Home | Nieuws | Schoentjes op de gang...

Schoentjes op de gang...

06/12/2017

Dinsdagmorgen rond half acht in het station van Roeselare... Tussen de vele treinreizigers die iedere morgen het station in- en uitlopen valt een groep grote atletische mannen in het blauw op. Teammanagers Patrick Callens en Stefaan Wybo verzamelen de profspelers van Knack Volley voor hun eerste uitwedstrijd in de 2018 CEV Champions League. Met als eindbestemming: het Volley Hotel in Istanbul. 

Wat volgt is een lange reisweg die via de trein naar Zaventem, een Turkish Airlines vlucht naar Istanbul Atatürk Airport en een busreis loopt, het laatste stuk onder escorte van twee politievoertuigen die ons zigzaggend en daarbij alle elementaire verkeersregels aan hun politielaarzen vegend, door de drukke avondspits over de Bosporus brug loodsen, richting eindbestemming waar een lekkere avondmaaltijd wacht.

 

Onderweg kruisen we de enige echte Sint, de heilige Nicolaas van Myra, geboren in Patara te Lyvië in het Turkse Antalya, die zich haastig, in de tegenovergestelde richting naar België begeeft.

 

Na het avondmaal in het Volley Hotel volgt een eerste inspectie van de aanpalende sporthal, het TVH Burhan Felek Voleybol Salonu, thuishaven van alle ploegen, heren én dames, uit Istanbul, wanneer die Europees spelen. Dus zowel Fenerbahce als Galatasaray. Daar vindt op donderdagavond om 18u Turkse tijd (let op! om 16u Belgische tijd) de eerste clash in pool A tussen Fenerbahce SK Instanbul en Knack Volley plaats.

 

Een lange reisdag wordt rond 22u afgesloten en iedereen, ondertussen incluis Piotr, begeeft zich naar zijn kamer. Na eerst nog zijn (volleybal)schoentje voor de deur geplaatst te hebben... Je weet immers maar nooit wanneer de sint langs komt.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.