Home | Nieuws | Sessies One team, One Family op Schiervelde

Sessies One team, One Family op Schiervelde

19/11/2017

Op zaterdag 18 november vonden op Schiervelde twee One Team, One Family-sessies plaats. Deze werden bijgewoond door een 60-tal aanwezigen waaronder profspelers, jeugdspelers, ouders, medewerkers en bestuursleden.

In een eerste gedeelte werd door onze voedingsdeskundige Gino Devriendt uitgebreid ingegaan op het aspect ‘Voeding en Topsport’, niet alleen voor onze prof-spelers maar ook voor de jeugdspelers en hun begeleiders.

 

In het tweede gedeelte bracht voorzitter Francis de Nolf het verhaal van de waarden binnen One Team, One Family (OTOF) met speciale aandacht voor de aanpak rond Grensoverschrijdend Seksueel Gedrag, niet toevallig een onderwerp dat momenteel brandend actueel is.

 

In zijn gedeelte stipte voorzitter Francis De Nolf nogmaals de waarden binnen OTOF aan die tot het DNA van volleyteam Knack Roeselare behoren, een club waar jongeren veilig en gezond moeten kunnen sporten. Waar plezier mag worden gemaakt en waar naar ieders mening wordt geluisterd. Maar waar er geen plaats is voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. De voorzitter had het vervolgens over het reactieplan in vier fasen bij vermoeden/onthulling/vaststelling van (seksueel) overschrijdend gedrag. En tenslotte werd er nogmaals verwezen naar de twee aanspreekpersonen integriteit (API) binnen de club, nl. secretaris Johny Engels en coördinator jeugdkampen Ann Lobbestael. Bij deze twee personen kunnen jonge sporters, jeugdtrainers, begeleiders of andere betrokkenen uit de club steeds terecht met een vraag, een vermoeden of een klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.