Home | Nieuws | Speler van het Jaar: Hendrik Tuerlinckx

Speler van het Jaar: Hendrik Tuerlinckx

28/04/2017

We stellen aan u voor: de Speler van het Jaar, Hendrik Tuerlinckx. Wie anders?

En dat al voor de derde maal op vijf jaar (2013, 2014 en 2017). En ook bij Hendrik dik verdiend want als kapitein en hoofdaanvaller heeft hij een groot aandeel in de prijzen die Knack Volley het voorbije seizoen behaalde: Kampioenstitel 2016 en Belgische Beker 2017.

Ook in de voorbije Champions League competitie was Hendrik bij momenten outstanding. In de thuismatch tegen de Turkse landskampioen Halkbank Ankara bijvoorbeeld scoorde ‘Straffen’ Hendrik in drie sets twintig punten (16 aanvallen, 3 bloks, 1 opslagpunt). Prompt verscheen er een filmpje over hem op Laola1.tv als één van de uitblinkers van de vijfde speeldag. Als ‘O captain! My captain’ bij Knack Volley is Hendrik Tuerlinckx een voorbeeldprof die zijn teamgenoten, op het terrein of van op de bank bij zijn blessure, steeds vooruit stuwt en laat meegenieten in zijn successen. Als hoofdaanvaller is Hendrik Tuerlinckx meestal de spelbepalende speler die de forcing voert, zijn team opnieuw in de wedstrijd brengt of een spannende eindfase in een beslissende set afsluit. Als speler zit de 30-jarige Hendrik Tuerlinckx (°1987) momenteel op zijn hoogtepunt. Zelfs een zware knieblessure die hem dit seizoen ruim een maand (half maart-half april) buiten strijd stelde, net op het ogenblik dat Knack Volley de zware play-offs moest afwerken, had weinig invloed op de conditie van Hendrik. Zijn voorganger bij Knack Volley indachtig, de Mexicaan Ivan Contreras, heeft Hendrik nog heel wat mooie jaren voor de boeg. Met zijn sterke kwaliteiten (snelheid, inzicht en vechter), zijn professionele ingesteldheid en zijn maniakale aandacht voor zijn ‘volleyballichaam’  is Hendrik Tuerlinckx een voorbeeld voor heel wat jonge volleybalspelertjes. In het voorbije jaar werd Hendrik ook verkozen tot lid van de Spelersraad in België. Naast het terrein is hij een echte familieman die ondertussen uitkijkt naar de geboorte van zijn tweede dochtertje binnen enkele maanden.

Dus, Speler van het Jaar 2016-2017, Hendrik Tuerlinckx! Wie anders?

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.