Home | Nieuws | Sportpaleis, here we come!

Sportpaleis, here we come!

14/12/2017

Had de zondvloed voor een waterdam gezorgd ter hoogte van de Floralux en de Keiberg of waren het de Menensupporters die weinig vertrouwen hadden in het mirakel van het jaar ? We weten het niet maar feit was dat, in tegenstelling tot de opkomst van Knack-supporters in Vauban, die van Menen het in Schiervelde toch wat lieten afweten. Nochtans was hun ploeg, ook zonder Gorski, niet kansloos.

Knack Volley stak van wal met zijn basisteam : De Haro, Tuerlinckx, Coolman, Van de Velde, Verhanneman, Orczyk en libero Dejonckheere. Ook bij Par-ky Menen geen verrassingen en dus kreeg Vandecaveye de taak op zich om Gorski te doen vergeten. Gilles werd subito presto aangespeeld en faalde niet, man in vorm Matthijs Verhanneman stelde direct gelijk. Een eerste break getekend Hendrik Tuerlinckx (4-2) en met een blok op de bezoekende opposite werd het verschil nog een eenheid groter (6-3). Pieter Coolman zorgde, na receptiemisser van Piotr Orczyk (7-6), voor zijn eerste aanvallende bijdrage en de 8-6. Winkelmuller milderde staalhard tot 8-7 maar dan bleven de bezoekers even steken op de zeven, Knack Volley liet de kans niet uit de handen glippen en verhoogde zijn puntenaantal tot 13. Vooral receptioneel werden de bezoekers vanuit de achterlijn op de korrel genomen en ook de vervanging van libero ( Rikberg in plaats van Van de Pontseele) had geen positief effect want ook Rait ging ogenblikkelijk de mist in. Maar Fasteland door het midden en een blok op Tuerlinckx bracht Menen weer in zijn ritme (14-10). Daarop leek Knack Volley sterk op te zetten om de eerste set binnen te halen (Tuerlinckx, De Haro en een no-pass Rikberg) : 17-10. Tot 20-14 geen vuiltje aan de lucht maar dan kwam Folguera aan service en die vuurde de ene na de andere bom af op de thuisdefensie, gekoppeld aan wat slordig aanvalsspel van Knack Volley had dit als resultaat dat er van de zeven punten amper twee overschoten : 20-18. En wat later was het zelfs volledig herbeginnen geblazen : 21-21. Nou moe, dat hadden we wel even niet verwacht zeg. Gelukkig blokte onze hoofdaanvaller de bezoekende af (23-22) en ging Rikberg op een cruciaal moment alweer in de fout (24-22). Onze kapitein haalde de eerste set binnen door zich van achter de driemeterlijn tot het uiterste te rekken om alsnog de bal succesvol te raken : 25-23, en dus nog één set te gaan.

 

Set twee, nu met Ruben Van Hirtum op de plaats van Piotr Orczyk, begon op zijn zachtst gezegd nogal desastreus voor thuisploeg Knack : 1-5 met ook een geel karton voor Hendrik Tuerlinckx en een logische time-out. Arno Van de Velde kon Sinnesael passeren (4-6) maar wat later gaf Jelle Arno lik op stuk (4-7). Knack Volley liet zich weer op enkele foutjes betrappen en dus stond het plots opnieuw 5-9. Niet voor lang echter want andermaal milderde Knack tot 9-10, ernaast komen stond blijkbaar nog niet in het scenario ! Telkens wanneer Roeselare naderde duwden de bezoekers de gas in en liepen ze weer uit. Servicemissers van Vandecaveye en Verhanneman voor 13-14 en -15. Monsieur Winkelmuller stuurde de spelers dan de technische time-out in met een nieuwe score en 13-16. Pas bij 17-17 (rebound Tuerlinckx) lukte het Knack zijn voet te plaatsen naast deze van Menen. Helaas was de vreugde van korte deur want Winkelmuller, Fasteland en een receptiefout bij Knack boden Par-ky weer wat ademruimte : 18-20. Na een muurtje op Winkelmuller (19-20) zagen we uiteindelijk het keerpunt in de set : Arno Van de Velde hield op 5 cm hoogte een verloren bal van de vloer waardoor Tuerlinckx via blok out onverwacht toch de 20-20 kon prikken. Menen dan even van de slag want Rikberg schatte de service van Coolman verkeerd in (21-20) en een beslissend blok van Van de velde op zijn opponent

Sinnesael (22-20) stuurde Knack resoluut richting Sportpaleis. Ver Eecke zag zijn pipe in het net stranden zodat ook set twee en het beoogde ticket binnen gehaald werd (25-21). Hiermee haalde coach Emile Rousseaux alweer zijn grote gelijk en is een eerste seizoensdoelstelling bereikt.

 

Set drie was dan voor de geschiedenisboeken zoals we dit plogen te noemen en dus verschenen Depovere, Kindt , Fornes en alternerend libero Benjamin Robbe, tussen de lijnen. Ook bij de bezoekers kregen anderen de kans maar daar leken een resem bezoekende supporters geen boodschap aan te hebben en dus verdwenen ze met de Noorderzon. Trommelaar Philippe had bovendien serieus dorst gekregen want hij verscheen slechts weer op het appèl naar het wedstrijdeinde toe. Menen nam de beste start (0-2), Kindt maakte gelijk (2-2). De 6-5 voorsprong voor Knack kwam er na heel wat kansen langs beide kanten van het net. Opposite Kindt en hoekaanvaller Orczyk tekenden voor de 7-6 en 8-6. Winkelmuller, wie anders, hield zijn ploeg weer in de running (9-7) maar naar analogie van set één bracht het zevende punt de bezoekers geen geluk. Knack Volley scoorde zeven punten op een rij, al kreeg het daarbij nogal wat hulp van Jop Vercruysse die tweemaal out sloeg en dit voorbeeld werd ook gevolgd door Fasteland. Die uppercut kwamen ze niet meer te boven en ondanks een onderbreking wegens een probleem aan de wedstrijdtafel bij 20-11 liet Knack zich niet meer betrappen op fouten en haalde het ook set drie binnen met een duidelijke 25-17.

 

Het is duidelijk dat de basis voor deze nieuwe bekerfinale gelegd werd in de heenwedstrijd, in de hel zelve. En dus trekken we op zondag 18 februari gekleurd, geschilderd en getooid in blauw-witte oorlogstooi richting Sportpaleis om er voor de zoveelste keer de aartsrivaal partij te geven. Wat ons betreft mag het een copy/paste zijn van de laatste bekerfinale.

Blokkeer dit in elk geval in jullie agenda. Proficiat Emile, proficiat Knack !

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Menen 13-12-2017

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Dieter Ros

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.