Home | Nieuws | Start play off-finale: Het kan niet rap genoeg 20.30u zijn!

Start play off-finale: Het kan niet rap genoeg 20.30u zijn!

27/04/2019

De kriebels beginnen nu wel ondraaglijk te worden. Al wie Knack Volley een goed hart toedraagt, wil maar vandaag maar één ding: zo snel mogelijk naar Schiervelde. Let the games begin!

Het blijkt voor de spelers niet anders te zijn. Coach Steven Vanmedegael: “Maandag al leefde er onder de spelers zoiets van: het mag gerust al vrijdag zijn. En vrijdag kon het niet rap genoeg zaterdag zijn. De hele week voelde je de adrenaline meer en meer oppompen, ook bij mezelf”. Dat is goed, maar uiteraard geen garantie. Coach Vanmedegael: “Dat zal in Maaseik niet anders zijn natuurlijk. Met maar 1 wedstrijd in de voorbije 2 weken hebben beide teams zich grondig kunnen voorbereiden en de overstap naar het ritme van weekend-midweek wedstrijden zou dan ook geen probleem mogen vormen.”

 

Hoe schat men de bij Knack Volley de kansen in? Coach Steven: “Beide teams zijn dit jaar al gaan winnen op elkaars terrein. Het thuisvoordeel is dus relatief, al kan de steun van de supporters wel die extra duw geven. Wat we wel weten is dat, als ons team goed draait we nauwelijks te stoppen zijn. Alleen moeten we dat “goed draaien” consequent kunnen volhouden gedurende de hele match. En dat is niet vanzelfsprekend.” Captain Hendrik Tuerlinckx beaamt de uitspraken van zijn coach: “We hebben hard gevochten voor het thuisvoordeel. Maar als ik de kansen fifty-fifty inschat, dan zal het thuisvoordeel daar 1 procentje van in ons voordeel doen doorwegen. Maar net dat ene procentje, kan het verschil maken tussen winst en verlies.” Middenman Arno Van De Velde: “Nu ik beslist heb om na zeven jaar Knack Volley het buitenland op te zoeken, wil ik maar één ding: afscheid nemen met een titel en daar zal ik alles aan doen!”. En dat zal voor de andere afscheidsnemers Stijn Dejonckheere en Ruben Van Hirtum zeker niet anders zijn. Going out in Knack Volley-style: with a bang!

 

Kan het dan nog mislukken? Uiteraard, want sport is geen wetenschap. In de wetenschap is 100 procent het maximum. In de sport is het dat zelden. Om opnieuw de landstitel binnen te halen zal meer dan 100 procent nodig zijn. Complete focus dus, maar geen overconcentratie. Allesverslindende grinta, maar geen adrenaline-overshoot, stick-to-the-plan zonder de creativiteit en de spelvreugde te verliezen. En vooral: het besef dat het slechts “binnen” is als je het matchpunt gescoord hebt. Alle vensters en deuren moeten potdicht, laat je ergens een kiertje dan riskeer plots een tsunami bij heldere hemel. Beide teams kennen elkaars sterke en zwakke punten ondertussen door en door. Zijn er dan geen verrassende plannetjes meer mogelijk. Captain Tuerlinckx: “Jawel hoor”… S.p.a.n.n.e.n.d!!!

 

Wie nog geen ticket heeft: vergeet even dat je zondagmorgen onmenselijk vroeg op moet staan, glip even een paar uurtjes weg van het familiefeest (dat moeten ze toch wel verstaan!), grijp je blauwe T-shirt en rep je tegen 20.30u naar Schiervelde. Er zijn nog tickets beschikbaar. De voldoening achteraf en de wetenschap “dat je er toen bij was”, zal zoveel compenseren!

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.