Home | Nieuws | Sterk Knack Roeselare, schitterend Lube Civitanova

Sterk Knack Roeselare, schitterend Lube Civitanova

05/03/2020

Joe Biden of Bernie Sanders, Strade Bianche of niet, Covid-19 of geen Covid-19, het was in elk geval lang geleden dat Sporthal Schiervelde zo goed gevuld was. Het was zelfs ouderwets zoeken naar een parkeerplaatsje voor de wagen. Enerzijds gevuld met toeschouwers en anderzijds met een pleiade aan absolute wereldsterren.

Nuchter als een West-Vlaming maakten we ons weinig tot geen illusies over de afloop van dit duel en dus konden we ten volle onze aandacht richten op het meesterwerk van de wereldkampioenen. Maar ook ontspannen genieten en oog hebben voor het dappere weerwerk van het team van Knack Volley. Een mooi spandoek ‘we never forget our champion Stijn D’Hulst’ plus een staande ovatie was een passend eerbetoon voor onze ex-speler die nooit echt een deftig afscheid kreeg bij het verlaten van de club.

 

De wereldkampioen deed beroep op Jiri Kovar, Osmany Juantorena, Kamil Rychlicki, Robertlandly Simon Aties, Bruno Rezende, Mateusz Bieniek en libero Fabio Balaso. Bij Knack Volley geen verrassingen in hun “weireldploegske”. Knack Volley scoorde via zijn kapitein het eerste punt en dus stonden we zelfs op voorsprong. Maar de spelers deden meer dan dat want de 3-1 kwam er met één van de vele bloks op Kamil Rychlicki. We waanden ons over de gehele match enkele jaren jonger toen de bezoekende opposite in de competitie eveneens onze tegenstander was en ook in de binnenzak werd gestoken. De voorsprong was echter van korte duur want met een eerste ace van de avond (er zouden er nog een pak volgen) bracht Mateusz Bieniek zijn ploeg op 4-5. Een blok op Matthijs Verhanneman deed coach Steven Vanmedegael bij 6-9 naar de time-out grijpen om erger te voorkomen. Een succesformule zou blijken zeker toen Dennis Deroey een mooie redding uit zijn mouwen schudde en Andreas Fragkos kon afmaken (11-12). Knack Volley kwam zelfs helemaal langszij (13-13) met een blok op… Rychlicki. Ook deze vreugde was van korte duur want Civitanova stoomde naar 13-17 en we waren al aan het speculeren of we de beoogde grens van 20 punten zouden halen. Maar punt voor punt werd aan de achterstand geknabbeld : 14-17 en 15-17 (weer een blok op… ). Met een cruciale videochallenge voor 18-21 in plaats van 17-22 want we konden zien dat Hendrik de pink van het blok raakte. Twee scores van Matthijs Verhanneman (20-22 en 21-22) deed coach Di Giorgi zelfs aan de alarmbel trekken. Maar twee opeenvolgende aces van de Speler van het Jaar bracht Knack Volley zowaar zelfs op 23-22. In een spannend seteinde kreeg de thuisploeg zes kansen om de set binnen te halen en we waren er een paar keer heel dicht bij, de bezoekers eentje maar wel het direct beslissende: 29-31. Man, man, man…. was me dat even genieten ondanks het nipte verlies. Een speciale vermelding geven we nog aan spelverdeler Bruno die sportief zijn bloktouch toegaf voor 12-13 en zo de aangevraagde videochallenge overbodig maakte. Respect man, hoewel we ons de bedenking maakten dat je dit bij de coach van Perugia niet zou moeten proberen.

 

Het verhaal van set twee en drie is helaas snel geschreven want Civitanova krikte zijn servicegeweld serieus op, maakte slechts nog zes missers in de rest van de wedstrijd tegenover zeven in set één alleen. Daar stonden dan ook nog meer dan tien aces tegenover zodat je als toeschouwer snel weet hoe laat het is. Ook in de volgende sets kwamen we op voorsprong, in set twee zelfs met 3-0. Maar de kwaliteiten van bijna alle bezoekers is dermate hoog dat spelverdeler Bruno steeds bij hen terecht kon in welke situatie ook, en zich bovendien kon permitteren enkel de makkelijke ballen richting opposite Rychlicki te sturen zodat die toch nog aan een ogenschijnlijk deftig puntenaantal kwam. Wie de wedstrijd echter zag moet, op basis van dit duel, wel besluiten dat de Luxemburger de zwakste schakel was en een klasse onder zijn maats acteerde.

 

In set twee kon Knack Volley aanklampen tot 11-11 maar moest dan een 3-14 incasseren zodat deze eindigde op een zware maar correcte 14-25. Vanaf 12-16 begon ook Osmany Juantorena regelmatig te scoren en dat was, bleek achteraf, slechts de voorbode van de grote Juantorenashow waarvan we bevoorrechte getuige waren in set drie. In deze laatste set hield Knack Volley stand tot 8-9 en 10-11,  dankzij weer het blokkeerwerk op… jawel. De 8-11 van Osmany Juantorena valt dan weer moeilijk te beschrijven, een onmogelijk wereldpunt en een bewonderend applaus van een dankbaar Schierveldepubliek was zijn beloning. Werd onze ploeg overspeeld ? Ja en neen, het waren vooral de services en MVP Juantorena die ons pijn deden. En toch genoten we, we gingen zelfs uit ons dak toe bij 15-22 Stijn D’Hulst aan de pass kwam bij de bezoekers. Maak dat nu eens mee, wetende dat Stijn een tegenstander was! Set drie eindigde bij 16-25.

 

Schiervelde was Knack Volley dankbaar, Schiervelde trakteerde ook de bezoekers op meer dan een beleefdheidsapplausje, Schiervelde kreeg ook de handen op elkaar voor de speler die recht had op de titel van MVP : Osmany Juantorena. En Brilsmurf ging tevreden naar huis na zoveel moois.

 

Of Knack Volley nu volgende week afreist naar Italië? En zo ja, wordt het dan een wedstrijd met gesloten deuren… ? Meerdere vragen maar op dit moment nog geen antwoorden. De antwoorden volgen ongetwijfeld in de loop van komende dagen op deze website.

 

Brilsmurf

 

 

Verslag Sporza

Highlights Eurovolley.tv

Verslag Focus/WTV

 

Matchreport Knack Volley - Lube Civitanova

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jo Naert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.