Home | Nieuws | Sterke start van Knack Volley in Champions League

Sterke start van Knack Volley in Champions League

08/12/2017

Knack Volley miste zijn start in de 2018 CEV Champions League niet en overklaste het Turkse Fenerbahce SK Istanbul met een heel gave teamprestatie, ondertussen al geruime tijd hét handelsmerk van de Roeselaarse ploeg. Door de 1-3 winst met setstanden 20-25, 19-25, 25-21 en 16-25 prijkt het team van het coaches-duo Emile Rousseaux-Steven Vanmedegael alleen aan de leiding in poule A. Van een mooie start gesproken!

De wedstrijd, gespeeld in de Europese thuishaven van Fenerbahce, voor een lauw publiek van hooguit 400 man met vooral jellende schoolkinderen op de banken, ging van start met een lange rally, vol balwisselingen en werd uiteindelijk afgerond door Alen Sket (1-0). Knack Volley leek een moeilijke avond tegemoet te gaan. Maar de bezoekers lieten zich niet intimideren. Fenerbahce, gestart met zijn drie buitenlanders Sket, Quesque en Gladyr, aangevuld met (ex-)internationals Keskin en Toy en tweede middenman Tekeli, hield maar stand tot 11-10. Angel Trinidad (11-11 met een blok op Quesque) en twee geslaagde float-services van Hendrik Tuelinckx (11-12 en 11-13), gevolgd door een aanvallende pegel (11-14)  van onze opposite, zorgden voor een kloofje. Arno Van de Velde volgde het voorbeeld van zijn kapitein met een blok (12-15) en een loepzuivere ace (13-17). Fenerbahce kwam via opposite Toy nog even aandringen (17-18) maar twee float-aces van Piotr Orczyk (18-21 en 19-23) zorgden opnieuw voor rust. Hendrik Tuerlinckx kreeg de eer de set uit te maken. Met drie bloks en vijf aces had Knack Volley zijn visitekaartje afgegeven. En er zat nog meer moois aan te komen. 

 

Ook de volgende sets behield coach Emile Rousseaux het vertrouwen in zijn startteam met Angel Trinidad, Hendrik Tuerlinkx, Pieter Coolman, Arno Van de Velde,  Matthijs Verhanneman, Piotr Orczyk en libero Stijn Dejonckheere. Piotr Orczyk eiste dadelijk de hoofdrol op (aanval 0-1 en verraderlijke service op Sket 0-3) en Knack Volley was vertrokken. 

Via 3-6 (driemansblok op Toy) en 4-8 (de tweede outbal van Quesque) liep Roeselare steeds verder uit. Fenerbahce wist geen raad met de jump-floats van de blauw-witten (ace Arno voor 4-9) en krasselde maar wat in aanval met misverstanden of out-ballen. Bij 6-12 had Knack Volley al een zespunten-voorsprong beet die tot het einde van de set op het scorebord bleef staan (19-25). Tussendoor werd er geblokt (Hendrik en Arno voor 9-14, Pieter voor 12-19 en een laatste maal Arno op Gladyr voor 19-25) alsof het een lieve lust was. Blokwerk dat vooral succesvol was door de vele receptieproblemen bij de thuisploeg. 

 

Ondertussen had de Turkse coach met Ünver en Akdeniz twee nieuwe spelers ingebracht. De eerste foutjes slopen in het aanvalsspel van Knack Volley en de thuisploeg bleef in de buurt van Roeselare hangen (6-6 en 7-7). Piotr Orczyk zorgde met twee aanvallen op rij wel voor 8-11 en 8-12 maar daarna demonstreerde de Turkse opposite zijn slagkracht (10-, 11-, en 12-13). Geen man overbood maar ook daarna bleef Toy met de regelmaat van een klok scoren (15-15 en 17-16). En toen hij de steun kreeg van een tot dan onzichtbare Quesque  (twee kill-blocks op Hendrik en een geslaagde aanval) verschoof de stand naar 21-17. Knack Volley drong nog even aan (aanval Hendrik én ace Angel voor 21-18 en 21-19) maar Quesque maakte met een tipbal (25-21) een einde aan set 3.

 

Gelukkig vonden de bezoekers hun focus dadelijk terug in set 4. Met aanvallende scores van Matthijs Verhanneman (1-2) en Hendrik Tuerlinckx (2-4), bloks van Arno Van de Velde (2-5 en 2-7) en moeilijke services van onze kapitein (van 2-4 tot 2-10 aan de opslaglijn) liep Knack Volley nu wel heel gemakkelijk uit. En het bleef niet bij een achtpunten-voorsprong. De Rousseaux-machine draaide op volle toeren en demonstreerde bij momenten (bijna) foutloos volleybalspel. Ieder punt van de tegenstander werd dadelijk gevolgd door twee of drie tegenpunten (van 4-10 naar 5-10 maar dan naar 5-12 of van 6-14 naar 7-14 dadelijk gevolgd door 7-16). Het werd stiller en stiller in de sporthal waar we enkel de aanmoedigingen van de twee Kempenboys, Marc en Kris, bleven horen. Na 10-20 dreigde Fenerbahce nog even via de ingekomen Bertuğ Öndes (11-20 en 12-20) maar topscorer Piotr Orczyk (16 punten net als Matthijs Verhanneman, op de voet gevolgd door Hendrik Tuerlinckx met 15 punten) zorgde na de zoveelste spectaculaire redding van onze alomtegenwoordige libero Stijn Dejonckheere voor rust (12-22). Met een out-aanval van Oğuzhan (16-25) werd de wedstrijd afgefloten.

 

Knack Volley neemt met drie punten buitenshuis dadelijk de leiding in zijn poule. Wat volgt zijn vier héél zware wedstrijden op rij tegen Civitanova en Perugia. Maar dit schrikt Knack Volley niet af. Integendeel, de komende wedstrijden worden als een volgende uitdaging beschouwd in de drang om steeds beter te presteren. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Civitanova op donderdag 21 december.

 

eejo

 

Match report Fenerbahce-KNACK 07-12-2017

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.