Home | Nieuws | Sterker Maaseik wint van Knack Volley

Sterker Maaseik wint van Knack Volley

21/01/2018

Knack Volley haalde zaterdagavond in Maaseik te weinig het niveau van zijn bewonderenswaardige Champions League-prestatie tegen het Italiaanse Sir Colussi Sicoma Perugia eerder op de week.

Knack Volley was heel diep moeten gaan om de leider in de Italiaanse Serie A twee sets en één punt afhandig te maken en miste duidelijk frisheid om te concurreren met runner-up Maaseik in zijn eigen Steengoed Arena. Zoals bijna steeds in het volleybal won de beste ploeg waardoor Noliko Maaseik, samen met Knack Volley dat wel nog een beter setgemiddelde heeft, mee aan de leiding komt in de EuroMillions Volley League. Boemannen voor Knack Volley waren opposite Jolan Cox, Kamil Rychlicki en een verrezen Jelte Maan. Nadat beide ploegen in set 1 en 2 elkaars evenknie waren, nam Noliko Maaseik de bovenhand en won het met 3-1 (28-26, 25-27, 25-21 en 25-19).

 

Coach Emile Rousseaux opende met dezelfde basiszes als die een punt pakte tegen Perugia met kapitein Hendrik Tuerlinckx als hoofdaanvaller, Angel Trinidad aan de spelverdeling, Lou Kindt en Matthijs Verhanneman als receptie/hoekspelers, Arno Van de Velde en Pieter Coolman in het midden en de bijna-jarige Stijn Dejonckheere als libero. Ook Maaseik-coach Joel Banks bracht zijn Champions League-team tussen de lijnen met enige Belg Jolan Cox omringd door de buitenlanders Tammemaa, Mijatovic, Rychlicki, Bruno, Blankenau en libero Dronkers.

 

In set 1 keek Knack Volley al dadelijk tegen een 6-1 achterstand aan, hoofdzakelijk het werk van Cox die de Roeselaarse receptielijn teisterde vanop de opslaglijn. Onder impuls van een sterke Tuerlinckx (7-3, 7-4 en 8-6) kwam Knack Volley dichterbij en met Verhanneman in steun (8-5 en 11-10) plaatste Tuerlinckx met een ace (12-12) de bordjes gelijk. Sterke remonte van de bezoekers en het beloofde een spannende avond te worden. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht wat zich duidelijk vertaalde in de stand op het scorebord (16-16, 17-17, 21-21). Bij Maaseik zorgden vooral Cox en Bruno voor de punten, bij Knack Volley kwamen middenmannnen Arno Van de Velde (sterk in blok) en Pieter Coolman (sterk in aanval) meer in het verhaal voor. Na een servicemisser van Verhanneman kwam Maaseik een eerste maal op setbal (24-22). Eerst Van de Velde (24-23), daarna Coolman (25-25) en de ingekomen Ruben Van Hirtum (26-26) snoepten drie setballen af tot Rychlicki eerst aanvallend (27-26) en daarna blokkend (28-26) eerste setwinst voor zijn team binnenhaalde.

 

Ook in set 2 nam Maaseik de beste start (3-1, 5-2) maar kwam Roeselare, vooral dankzij fouten bij de thuisploeg, vlug terug tot 5-5 (opslagmisser Cox, receptieproblemen Rychlicki, aanval uit Rychlicki). Bij 8-5 kwam Sander Depovere setter Angel Trinidad aflossen aan de pas. Maaseik behield zijn driepuntenkloof (13-10) maar Roeselare liet niet begaan. Eerst Coolman door het midden (13-11), vervolgens Van de Velde met een blok op een pipe-aanval van Bruno (13-12) en Tuerlinckx voorbij een driemansblok (13-13) slaagden erin de kloof te dichten. En met een ‘vier-op-een-rij’ van kapitein Tuerlinckx (14-14, -15, -16, -17) kwam de huidige landskampioen voor de eerste maal aan de leiding in deze topper. Knack Volley ging verder op zijn elan met 16-18 maar bij 19-19 was alles opnieuw te herdoen. Want aan de overzijde eiste opnieuw Cox de hoofdrol op (19-19, 21-21 en zelfs 22-21). Het seteinde werd best passend. Verhanneman sloeg de eerste setbal naar 23-24, Cox snoepte die af  (24-24) en een blok deed de setbal naar het Limburgse kant overhellen (25-24). De opnieuw ingekomen Van Hirtum kon de tweede Roeselaarse setbal bijeenblokken (25-26) die deze maal door Tuerlinckx verzilverd werd naar 25-27.

 

In set 3 liet Knack Volley zich bij de start (5-5) niet opnieuw verrassen en kon het een 8-7 ombuigen naar 9-11 en 12-14 (punt gescoord door libero Stijn Dejonckheere!). Voor coach Bank het sein om Maan in te brengen in de plaats van een stilgevallen Bruno. Publieksspeler Maan, die de vorige wedstrijden meer in de huppelhoek doorbracht dan hem lief was, greep de aangeboden kans met beide handen. Met een tipbal (13-14), een aanval (15-15) en een halve ace (16-15) bracht hij Roeselare dadelijk in de problemen. Setter Blankenau verraste met zijn plaatsballen tweemaal het Roeselaarse blok op rij (22-17) en (23-18) en Cox bracht zijn team een eerste maal op setbal (24-19). Missers van Tammemaa (24-20) en Maan (24-21) zorgden voor nog wat soelaas maar opnieuw Cox (25-21) zorgde voor tweede setwinst voor de Maaslanders.

 

Bij de start van set 4 nam Ruben Van Hirtum de plaats in van Lou Kindt. Maar dezelfde Lou kwam bij 3-2 opnieuw in om een moegestreden Verhanneman te vervangen. Vanaf het begin van de set was Knack Volley op achtervolgen aangewezen. Een vroege driepuntenkloof (8-5) kon Roeselare nog moeilijk dichten. Dichtbij komen lukte wel nog tweemaal (11-10 blok Van de Velde op Cox en 13-12 blok Van Hirtum ook op Cox) maar Maaseik stoomde door (van 14-12 naar 17-12 en vervolgens van 18-14 naar 21-14) met afwerkers Maan en Cox op het voorplan. Maaseik kreeg het laatste punt cadeau door een opslagmisser van Depovere (25-19).

 

Knack Volley heeft dit seizoen nog niet kunnen winnen van zijn grootste uitdager, Noliko Maaseik. Maar een ongeschreven wet in het volleybal stelt dat ‘Hoe meer nederlagen een team lijdt, hoe dichter de overwinning komt’. Noliko Maaseik is duidelijk de favoriet voor de komende bekerfinale maar het is maar de vraag hoe goed zij met deze druk zullen kunnen omgaan. Want de jacht op die eerste echte trofee na vijf lange jaren van ontbering is zoveel groter aan de Maaskant. Of zoals teammanager Stefaan Wybo het na de wedstrijd héél plastisch uitdrukte: “Noste ki est voe de marbels!”. Volgende afspraak in het Antwerps Sportpaleis.

 

eejo

 

Match report Maaseik-KNACK 21-01-2018

 

Foto's Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.