Home | Nieuws | Stijn D’Hulst Campioni d’Italia

Stijn D’Hulst Campioni d’Italia

15/05/2019

Ex-Knack Volley-setter Stijn D’Hulst werd dinsdagavond Italiaans landskampioen met zijn huidig team, Cucine Lube Civitanova. In een razend spannende vijfde finalematch won het team van Stijn met 2-3 (25-22, 25-21, 12-25, 21-25 en 10-15) van thuisploeg Sir Colussi Sicoma Perugia. Stijn D’Hulst, één van de Golden Boys bij Knack Volley, won hiermee zijn zesde titel in zijn carrière. Vijfmaal landskampioen in België en nu één in Italië.

Eerder dit seizoen won Civitanova ook al de Men’s Club World Championship, het wereldkampioenschap clubteams, van Zenit Kazan. En zaterdag, wedstrijd om 19u te volgen op EuroVolley.TV, ontmoeten Civitanova en Kazan elkaar opnieuw in de Champions League Super Finals die doorgaan in Berlijn. Vorig jaar nog won Kazan de Champions League finale met 3-2 van Civitanova. Benieuwd wie nu met de winst gaat lopen. Zenit Kazan won de Champions League al vijf keer (waarvan viermaal op rij), Civitanova speelde al driemaal de finale en won die in 2002.

 

Stijn D’Hulst is trouwens niet de enige ex-Knack Volley speler die dit seizoen landskampioen werd. Deze eer viel ook Sam Deroo (kampioen in Polen met Zaksa Kedzierzyn-Kozle), Angel Trinidad de Haro (kampioen in Frankrijk met Tours VB), Miquel Angel Fornes (kampioen in Spanje met CV Teruel) en Eemi Tervaportti (kampioen in Griekenland met Olympiacos Piraeus) te beurt.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.