Home | Nieuws | Swingende Europese avond

Swingende Europese avond

28/02/2019

Het worstenduel tussen enerzijds de Knack- en anderzijds de Frankfurterworsten betekende ook de laatste episode in het succesvolle album van ‘Stijn en Ruben op reis in Europa’. De individuele statistieken van beide toppers kennen we niet maar ze zullen zonder enige twijfel impressionant zijn waarvoor felicitaties en dank van de jury ! Het verheugt ons dan ook ten zeerste dat hun ploegmaats met een hervorragende Leistung de kroon op het werk zetten.

Nu zijn we er wel van overtuigd dat onze kennis van de duitse taal het niveau van het Jean-Marie Pfaffduits overstijgt, toch moeten we het doen met enkele jaren schoolduits en sprokkels die we opraapten uit de Schwarzwaldklinik, Horst Derrick Tappert, Peter Du Maffay en Matthias verdammt ich lieb dich Reim, zonder uiteraard Nicole en Nena te vergeten. Daarom zal ons verslag wellicht niet fehlerfrei zijn waarvoor nu reeds onze  aufrichtige Entschuldigung.

 

Cheftrainer Stelio Derocco (geen Italiaan maar een Canadees) bracht Maksim Buculjevic op het veld als Zuspieler, Mittelblock Georg Escher und Lucas Van Berkel, am Außenangriff sagen wir die Herrn Fragkos und Schwarz und wie Diagonalspieler Milija Mrdak. Ze moesten het wel doen zonder hun Topscorer Moritz Karlitzek, der auf der Außenposition schmerzlich vermisst wurde. Bij Knack Volley geen verrassingen te zien. De hoofdscheidsrechter kwam zowaar uit Liechtenstein, en we wisten begot niet dat daar volleybal gespeeld werd maar te oordelen aan de naam, Mister SIKANJIC Aleksander, zullen zijn roots mogelijk ergens anders in Europa liggen.

 

De eerste set kende een lekker spannend verloop (enkele spektakuläre und dramatische Rallys) met beide teams die elkaar eerst in balans hielden (4-4). Knack Volley duwde kort op het gaspedaal met een aanval van toekomstig MVP Matthisj verhanneman, ein Riesenmauer van Brett Walsh en finaal nog een ace van Ruben Van Hirtum op libero Julian Zenger. Maar evensnel remonteerden de bezoekers (7-7, blok op onze kapitein) en namen de leiding bij 9-10. Met een onhoudbare ace van hun kapitein Sebastian Schwarz kwam er zowaar een driepuntenkloof in het voordeel van United Volleys op het bord : 12-15. Het duurde tot 17-17 vooraleer Knack Roeselare zijn voet weer ernaast kon zetten en na een lepe service van Arno Van de Velde lukte het Pieter Coolman in de rebound de thuismannschaft weer op voorsprong brengen (18-17). Een ace van onze middenman deed er nog een puntje bij (19-17) maar langs de overkant kenden ze dat truukje (auf Deutsch : ein Ass, meervoud Asse) ook (19-19). Knack haalde de set binnen met 25-22 maar vooraleer het laatste punt toegekend werd gingen er meerdere minuten over want de bezoekers deden eerst  beroep op de videochallenge voor een blok touch en nadat deze verworpen werd vervolgens ook nog voor een bal in/out. Nu wisten we echt niet dat dit zomaar kon, twee opeenvolgende challenges na elkaar. We laten het aan de experts over indien de scheidsrechters hier al dan niet in de fout gingen of indien het (meer dan waarschijnlijk) onwetendheid van onze kant is.

(de eerste challenge voor een block-touch werd aangevraagd door de 1ste scheidsrechter en daarna werd een challenge in/out aangevraagd door Frankfurt en dat is perfect reglementair, n.v.d.r.) 

 

 

De vallende services van Lucas Van Berkel brachten in het begin van set twee de Knackdefensie in verwarring zodat een aanvankelijk kleine voorsprong (4-2) snel keerde in een achterstand (4-5). Met twee bloks van Hendrik Tuerlinckx stond de Knackzug weer op het goede spoor, Straffen Hendrik kreeg voor zijn score van 13-9 het label ‘wunderbar’ en de gekende korte bal op je weet wel wie bracht dan de 15-10. Coach Derocco probeerde het bij 19-14 met een andere hoofdaanvaller (Tanner Syftestadt) maar de bezoekers lukten amper nog een punt in het verdere setverloop en keken na de 25-15 tegen een 2-0 aan.

 

Set drie kende zowaar een primeur. In het verleden slaagde Knack Volley er reeds in een schijnbaar hopeloze achterstand op te halen en alsnog om te zetten in winst. Met bijzonder genoegen denken we ondermeer aan de bekerfinale van 2018 waarbij zeven punten achterstand opgehaald werden. Naar ons geheugen, dat inderdaad wel feilbaar is, hebben we het omgekeerde nog niet meegemaakt : een riante voorsprong van zes punten kwijt spelen en de set alsnog verliezen. Dat hebben we dus nu ook eens gehad want na de 3-4 (Ass Fragkos) ging het verbazend goed vooruit naar 13-7. De falende wisselspeler Vasileios Kostopoulos mocht weer naar de huppelhoek en Sebastian Schwarz kreeg opnieuw zijn kans om direct sterk te beginnen aan de serveerlijn. Hij bleef er tot 13-12 om uiteindelijk buiten te serveren (14-12). Plots was er weer strijd en het gezegde spookte in ons hoofd dat je met de Duitsers nooit klaar bent en ze uiteindelijk op het einde van de rit winnen. Maar volleybal is nu eenmaal (gelukkig) geen voetbal en na wat verwarring met het scorebord haalden ze toch wel de set binnen met 22-25 maar meer dan dat zou het niet worden. Maar sowieso hadden we dit setverlies halverwege niet zien aankomen.

 

Mentaal bleek de thuisploeg niet aangeslagen want de schwung bleef erin, zeker na twee bezoekende netfouten (2-0). Frankfurt keek nog sneller tegen een groeiende achterstand aan : 5-2, 10-4, 18-7 met vaak een uitstekende Mattjijs Verhanneman maar het blok werkte ook ausgezeichnet. Bij 20-10 was het tijd voor de applausvervangingen. Eerst was er de dubbele wissel met Lou Kindt en Sander Depovere voor Brett Walsh en Hendrik Tuerlinckx. Een punt later volgde de symbolische wissel Matthijs (met dubbele T) Verhanneman – Mathijs (met enkele T) Desmet. Ze kregen alle drie de kans om gedurende de slotfase enkele großartige Erfahrungen und Erlebnisse op te doen. Net als set twee sloten we deze af met een 25-15.

 

Bijwijlen zagen we een swingend Knack dat hiermee een sublieme maand februari afsloot en met een goed gevoel en de nodige recuperatietijd de play-offs ingaat. In tegenstelling tot anderen zijn wij wel blij met de onderbreking maar gezien spreken zilver is en zwijgen goud, en erover schrijven een soort metaal naar keuze, gaan we hier niet verder op in.

Sowieso staan enkele beklijvende duels op het programma. Waarbij nog geen uitgesproken favoriet naar voor komt. Maar net zoals op de beurs kan het tij snel keren en de koers van een aandeel snel stijgen of dalen, ongeacht of we nu in een beren- of stierenmarkt zitten. Dus beloven we u voor het volgende verslag meer inzichten op de ‘Trends’ (heb je hem ?) op beursniveau.

 

Brilsmurf

 

 

 

Statistieken: Knack Volley - United Volleys Frankfurt

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Annelies & Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.