Home | Nieuws | T2 Bram Van den hove voelt zich al thuis bij Knack Volley

T2 Bram Van den hove voelt zich al thuis bij Knack Volley

15/09/2020

“Dit is een openbaring voor mij”

Het volleybal professioneel bedrijven was een droom voor Bram Van den hove. Dat doet hij nu anderhalve maand als T2 bij Knack Volley. Hij voelt zich dan ook de koning te rijk in de schaduw van coach Steven Vanmedegael.

Passioneel bedreef de 27-jarige Leuvenaar het volleybal van meet af aan toen hij het veelkleurige leer als jeugdspeler in de pollen kreeg. Als 16-jarige besefte hij evenwel dat hij als speler nooit hoge toppen zou scheren en kon hij vervolgens zijn passie kwijt als jeugdtrainer bij Haasrode-Leuven. Hij werd er jeugdcoördinator en week drie jaar geleden voor een seizoen uit naar Italië, waar hij aan de befaamde Volley School Conegliano – te vergelijken met de Topsportschool in Vilvoorde – trainer werd van de U15. De jongste twee seizoenen was hij weer actief als jeugdtrainer en assistent bij de Liga B-damesploeg van Haasrode-Leuven. Beroepshalve was hij aan de slag bij de vzw Resonans, een begeleidingsdienst voor personen met een handicap. Maar voor de eerstvolgende twee volleybalseizoenen verhuisde hij naar de Rodenbachstad. “Om voltijds met volleybal bezig te zijn”, opent Bram Van den hove. “Mij voor honderd procent kunnen vastpinnen in het volleybal geeft mij een mentale luxe. Ik moet de knop niet meer omdraaien van mijn werk naar het volleybal en omgekeerd. De volgende twee seizoenen ga ik voluit voor Knack. Daarom opteerde ik er ook voor een appartement te betrekken in Roeselare. Ik stel nu al vast dat dit de juiste optie is. Van ’s morgens tot ’s avonds ben ik met volleybal bezig, ik sta iedere dag met beide voeten in mijn passie.”

 

MEER DAN VOLTIJDSE JOB

 

“Wat de specifieke taken als T2 zijn? Als assistent is er van alles te doen. In alle facetten van het volleybalbedrijf moet ik hoofdcoach Steven ondersteunen. Eigenlijk is dit voor mij een openbaring. Ik vermoedde al dat Knack inzake trainingsarbeid aan de top staat. Het is een club die in zijn termijngerichte uitbouw werkt met een aantal toppers, maar die omringt met jeugdspelers. Die krijgen alle kansen om zich te ontwikkelen en tot een topspeler uit te groeien. Daarbij zijn er niet alleen de groepstrainingen in de namiddag, maar in de voormiddag wordt er met specifieke groepen of spelers individueel gewerkt. Neem daarnaast nog de voorbereiding van die trainingen en de evaluaties ervan. En sinds deze week komen er ook nog de analyses en evaluaties van de oefenwedstrijden bij. Ja, het is meer dan een voltijdse job.”

 

STAD VALT GOED MEE

 

Zoveel is duidelijk, Bram Van den hove heeft zich op sportief vlak rap kunnen aanpassen aan de Knackcultuur. Maar heeft hij zich al in zijn nieuwe Roeselaarse leefomgeving kunnen integreren? “Ik heb mij altijd in die bruisende Gentse en Leuvense studentenstad bewogen. Maar waar ik op sportief vlak de verwachtingen ingelost zag, vreesde ik dat er in Roeselare, buiten mijn volleybaljob, niet veel te beleven zou vallen. Ik ben dan wel aardig verrast. Er zijn een aantal boeiende winkelstraten en er zijn gelegenheden genoeg om ’s avonds bij een drankje rustig te bekomen en te genieten. Alleen wat de eigen sportieve vrijetijdsbesteding betreft – ik ben een fervente duurloper die graag geregeld een tiental kilometer loopt – blijf ik nog enigszins op mijn honger zitten. Onder meer in het Sterrebos en op Schiervelde kan ik rondjes lopen, maar dan moet ik te veel op verharde wegen lopen. Misschien kan ik straks in de bredere regio van Roeselare een uitstekend loopparcours ontdekken?”

 

VLOTTE VOORBEREIDING

 

Over de voorbereiding is de T2 heel tevreden. “Het loopt momenteel heel goed. Het is natuurlijk een voordeel dat wij de complete ploeg al heel deze periode samen hebben. De eerste oefenwedstrijden, die vorige week plaatsvonden, stemden ons heel tevreden over de manier waarop die afgewerkt werden. Vorige week woensdag speelden wij – zonder D’Hulst en Tuerlinckx en waarin Verhanneman en Fragkos maar één set afwerkten – 2-2 gelijk tegen Groningen. De dag erna wonnen wij met D’Hulst en Tuerlinckx in de basis vier sets tegen datzelfde Groningen. Het is natuurlijk zo dat in die reeks oefenwedstrijden alle spelers aan bod komen. Dat is een noodzaak, want ook de zogezegde wisselspelers moeten altijd inzetbaar zijn. Na de 0-4-zege bij Menen van zaterdag voelde heel de groep zich heel tevreden. Vooral omdat het aspect blok-verdediging, waar wij de jongste twee weken de grootste trainingsaandacht aan schonken, optimaal rendeerde. Heel de groep hunkert naar de competitiestart, maar de komende drie weken willen we de automatismen via de diverse oefenwedstrijden er nog verder inslijpen.”

 

Bron: Krant van West-Vlaanderen 11-09-20020 (Rik Bekaert)

Foto: Bart Vandenbroucke

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.