Home | Nieuws | The road to Antwerp: part two

The road to Antwerp: part two

22/12/2018

We hebben het even uitgerekend voor de aandachtige lezer. Minder dan 46u (inderdaad, zes-en-veertig uur) na het laatste fluitsignaal in de Champions League-match tussen Knack Volley en Zenit Kazan op donderdagavond moet het team van coach Steven Vanmedegael opnieuw aan de opslag komen voor wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Hou hierbij rekening met de tijd die de spelers en de staf nodig hadden om de slaap te vatten na een slopende wedstrijd, te recupereren van een intense viersetter op Europees niveau, de verplaatsing te maken naar de andere kant van het land, … en dan blijft er héél weinig tijd over om de terugwedstrijd in de halve finale van de beker van België voor te bereiden. Maar misschien was dit wel de bedoeling van onze tegenstander die het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen naar de zondag botweg en koud naast zich neerlegde.

 

“Maar als ploeg hebben we al eerder bewezen dat men ons niet mag uitdagen”, stelt algemeen directeur Dirk Specenier die het nog steeds heel spijtig vindt dat al zijn inspanningen om tot een overeenkomst te komen niet bespreekbaar waren voor het bestuur van Greenyard Maaseik. “Ik blijf alle vertrouwen hebben in ons team dat in moeilijke omstandigheden vaak boven zichzelf kan uitstijgen. Ik denk hierbij aan de Supercup in Kortrijk die daags na onze uitwedstrijd in Achel op de kalender stond en aan de heenwedstrijd op Schiervelde waarin we een geblesseerde kapitein Tuerlinckx moesten missen. Tweemaal gaf de buitenwereld ons geen kans op winst en tweemaal haalden we de overwinning binnen.”

 

Knack Volley komt zaterdagavond aan de opslag met het doel zo vlug mogelijk twee sets binnen te halen. De druk zal echter vooral bij thuisploeg Greenyard Maaseik liggen. Iedere set zullen ze starten met de wetenschap dat ze de set niet mogen verliezen, dat iedere fout die gemaakt wordt er één teveel zou kunnen zijn, dat ze de wedstrijd zeker met 3-0 of 3-1 moeten winnen om via een golden set nog kans te kunnen maken op de finale. Er zal dus inderdaad veel “elektriciteit” in de lucht hangen zaterdagavond. Laat ons vooral hopen dat de wedstrijd op een faire manier mag verlopen, zowel op het terrein als er rond. Want deze halve finale die eigenlijk de finale van de Beker van België is, verdient dit zeker.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.