Home | Nieuws | The show must go

The show must go

21/01/2017

Profvolleyballers? Die hebben toch een mooi en gemakkelijk leven! Wat trainen, nu en dan een volleybalmatchke spelen en veel vrije tijd tussendoor. Dan toch niet bij Knack Volley Roeselare waar de spelers momenteel hectische dagen afwerken. We laten jullie even meekijken in hun laatste 60 uur.

donderdag 19 januari: 4.00u – opstaan en licht ontbijt, 5.00u – met de bus richting luchthaven, 7.15u – vlucht Ankara-Istanbul, 10.55u – vlucht Istanbul-Brussel, 15.00u – met de bus richting Schiervelde, 16.30u – training op Schiervelde, 18.30u – video wedstrijdvoorbereiding, 19.30u – na kiné en verzorging naar huis

vrijdag 20 januari: 11.00u – trainingsessie 1, 15.00u – individuele video, 16.00u – trainingsessie 2, 18.00u – na kiné en verzorging naar huis

zaterdag 21 januari: 9.15u – ontbijt op Schiervelde, 10.00u – video wedstrijdvoorbereiding, 11.00u – training, 12.15u – lunch op Schiervelde, 13.00u – met busjes naar Maaseik, 15.30u – aankomst hotel, 16.00u – verplichte rust, 18.30u – aankomst Lotto Dôme, 20.30u – competitiewedstrijd Maaseik-Knack Volley, 23.00u – met busjes terug naar Roeselare, na 02.00u – naar bed…

 

Met de verplaatsing naar Turkije en de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Halkbank Ankara (1-3 winst) nog in de benen én het lijf wordt het zaterdag voor de Knack Volley-spelers opnieuw een héél drukke dag met een verre verplaatsing naar het uiterste oosten van het land. Op bezoek bij Noliko Maaseik dat woensdagavond in de Champions League ook won, van Istanbul BBSK met 3-2, maar door zijn thuiswedstrijd alvast één dag meer kon recupereren. Rusten en recupereren, twee begrippen die in het vooruitzicht van de zware wedstrijd van zaterdagavond wel eens héél belangrijk zouden kunnen zijn voor beide teams. “Momenteel draaien we op adrenaline,” verklaarde Matthijs Verhanneman in de krant vanmorgen. “En die adrenaline moet de vermoeidheid van onze Europese trip dan maar compenseren. Want thuisvoordeel of niet, we gaan zoals altijd voluit voor winst in ‘el clasico’.”

 

Want we willen er geen doekjes om doen. Winnen van de ‘aartsrivalen’ bezorgt elk van beide clubs steeds een enorme boost. Noliko Maaseik zwaait met de 3-2 winst in de Champions Cup, Knack Roeselare sloeg terug met 3-0 winst in de Euromillions Volley League. Beide teams zitten ook al met de finale van de Beker van België in het hoofd. Wordt het vanavond dan een kat-en-muis spelletje waarbij die bekerfinale in het achterhoofd meespeelt? Kiezen beide coaches voor enkel tactische ingrepen om de tegenstander op het verkeerde been te zetten of nog niet alle informatie prijs te geven. Logische thuiswinst voor Noliko Maaseik brengt hen enkel dichterbij leider Knack Volley in de rangschikking. Winst voor Knack Volley geeft de ploeg van coaches Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael een groter wordende zekerheid over de eerste plaats bij de start van de playoffs én een mentale voorsprong voor de bekerfinale. Daar bovenop zou de scalp van Maaseik vandaag ook wel een leuk verjaardagscadeau zijn van de medemaats voor libero Stijn Dejonckheere.

 

eejo

 

Belangrijk: Knack Volley supporters kiezen best voor de reisweg via Brussel richting Maaseik

 

E313 tussen Antwerpen en Hasselt afgesloten op zaterdag 21 januari

Op zaterdag 21 januari wordt de E313, ter hoogte van de werken aan de snelwegbrug over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk, volledig afgesloten in beide richtingen. Het tijdelijk afsluiten van de snelweg is nodig voor het aanvoeren en plaatsen van de brugliggers.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.