Home | Nieuws | Tiende beker voor Knack Volley!

Tiende beker voor Knack Volley!

13/02/2017

Wat is er mooier dan uit volle borst in het Sportpaleis ‘we are the champions’ te kunnen meezingen ? We kunnen u wel enkele zaken opsommen maar toch deed het verdorie veel deugd. En wellicht zal het velen ontgaan zijn in de euforie maar weet u wat er volgt op ‘we are the champions, my friends’ ? ‘And we'll keep on fighting till the end’ ! Is er een betere zinsnede om de remonte van Knack Roeselare in de derde set te illustreren ? Voor een ploeg in een ‘dipje’ niet slecht zouden we zeggen, later meer hierover.

11.000 volleyliefhebbers bevolkten het Sportpaleis en de blauwe muur zag er iets indrukwekkender uit dan de rode. De mannen in het rood langs de zijkanten waren dan weer de heren Luts en Willems. Ere aan wie ere toekomt, op een drietal fases niet te na gesproken waren ze onzichtbaar en zo moet dat zijn. Gefeliciteerd, een strakke maar sobere leiding zonder showstukjes droeg bij tot een geslaagde finale.

 

Geen verrassingen wat ons betreft in de ploegopstellingen. Coach Rousseaux zorgde al direct voor een kleine verrassing door niet Stijn D’Hulst aan service te plaatsen maar wel Piotr Orczyk. Hij bracht onmiddellijk Jelte Maan in moeilijkheden zodat Straffen Hendrik, niet voor het laatst, kon scoren. Onze kapitein zat van meetaf aan goed in de wedstrijd (3-1 blok op Maan). Maaseik liet uiteraard niet betijen en beende bij (3-3). Knack hield echter de leiding (5-4 Matthijs Verhanneman, 6-5 Fornes, 7-6 outservice Bontje, 8-7 Tuerlinckx blok out). Even een duel tussen de middenmannen (Coolman voor 9-7, Vigil 9-8, weer Coolman 10-8). Maar het was vooral een outbal van een al bij al aanvallend in een mindere dag zijnde Rychlicki die de papieren favoriet pijn deed (11-8), dan nog gevolgd door een onbeschrijfbaar sublieme toets van Tuerlinckx en de kloof was vier punten geworden (12-8). Deze kloof werd gehandhaafd tot 16-12. Maar bij een service van D’Hulst ging Maan in de fout en moest de bezoekende coach naar de time-out grijpen (17-12). Een blok op Rychlicki diepte het verschil uit tot zes punten (18-12). We gingen dan ook de befaamde money-time binnen met 20-13 na een driemeterfout van Maaseik. Knack bleef secuur en feilloos spelen en liet zich enkel voor 24-18 op een slordigheidje betrappen. Een netserve van Maan besloot de eerste set : 25-19. En hiermee snoerde Knack de criticasters genadeloos de mond en werden de nederlagen tegen Maaseik, Menen en Aalst naar het rijk van de accidentjes verwezen.

 

Symbolischer kon het in de korte pauze niet : ‘you’ll never walk alone’ en we voelden ons één als one team on family met onze Big Bad Wolf en alle andere leden van de Knack-familie die over de grens van het leven heen ook in het Sportpaleis erbij waren. Het was alweer onze Straffen die de boel op sleeptouw nam met twee opeenvolgende scores. Een pipe van Orczyk en een outaanval gaven al snel een mooie 4-1 op het scorebord. Maar Bruno kwam op de proppen (4-2, 5-4) en een netrolserve van Bontje bracht de balans weer in een perfect evenwicht (5-5). Maaseik kwam zowaar voor het eerst op voorsprong na een antennefout van Orczyk. Toch ging Knack met voorsprong de technische time-out in na een foute opslag van Bontje, een misser van Bruno en een bom van Tuerlinckx : 8-6. Een éénmansblok van Piotr op Maan bood Knack alweer drie punten voorsprong. Een betwistbaar ount ging naar Maaseik (9-7) maar een nog meer betwistbaar dan weer naar Knack (10-8). Na een driemansblok moest Castellani weer naar de time-out grijpen bij 11-8. 11-9 gevolgd door een mooi killblock van Maan op Orczyk en een onhoudbare opslag langs de lijn van de sterkste Maaseiker, Bruno. Het ging om en om, de ploeg vertikten het een steek te laten vallen. Skladany had goed gekeken naar Depestele en presenteerde een mooie achterwaartse legbal : 17-17. Maar dan liep Bruno op een blauwe muur (19-17 en time-out). Nicolas knalde vervolgens ook nog de bal buiten en bij Maaseik was het alarmfase twee (20-17). Mol kwam als blokversterking Bruno vervangen, zonder positief resultaat en bij 21-18 (score Coolman) werd de omgekeerde beweging genoteerd. Een rode netfout schonk Knack setbal, het werd nog even warm onder onze voeten met een blok op Tuerlinckx maar het cruciale punt werd door een sterke mooi mooi Coolman binnen gespijkerd : 25-23.

 

Colson kwam een weinig overtuigende Bontje vervangen en even was het schrikken (vooral voor die van Maaseik) toen Skladany bleef liggen. Gelukkig kon de spelverdeler blijkbaar zonder erg verder spelen. Toch nam Knack een desastreuze start in deze derde set en liep het achter de feiten aan. Van 2-2 ging het in een razendsnel tempo naar 2-7 en 3-8 na een misverstand in de Knack-verdediging waarvoor D’Hulst van zijn coach een flinke uitbrander kreeg. Stijn bekocht dit en dus moet Trinidad aan de bak. Veel beterschap was er zeker niet te merken want Maaseik kon meer en meer afstand nemen, de Knack-defensie kreunde onder het servicegeweld van Bruno (7-14 serve no-pass, 7-15 rebound Maan). Nu de set toch verloren leek, althans volgens het gros van de Knack-supporters, mocht Claes Verhanneman even aflossen met het oog op set vier. Zo leek het althans in de ogen van uw allesbehalve met volleybalkennis beslagen verslaggever. De tweede time-out kwam er bij 9-16 na een netservice van Orczyk. Tuerlinckx en een volgend killblock knabbelden er een puntje van af (10 en 11-16). Inmiddels trok Castellani Maan en Skladany naar de kant om hen wat rust te gunnen voor die set vier. En tot 13-19 bleek dit de juiste keuze maar dan kwam Orczyk aan de serveerlijn en scoorde Fornes (14-19), een blok (15-19), Rychlicki out (16-19) en dus moest het eerder vernoemde duo weer de arena in. Coolman doorzag de move van Skladany en blokte Bruno (17-19). De hoop sijpelde weer meer dan door bij het blauwe legioen dat even was stilgevallen. Rychlicki scoorde 17-20, een zwevende Tuerlinckx de 18-20, maar Hendrik pleegde een netfout voor de 18-21 en herstelde dit bij 19-21 en ook nog de 20-21 wat Castellani noopte tot een time-out. Een netfout bij de roodhemden en het stond zowaar gelijk : 21-21. Rychlicki toonde zijn waarde (21-22) maar dan was het Gertjan-time met een bom langs de lijn (22-22). Eindelijk werd Colson eens aangespeeld en de jonge middenman bedankte voor het vertrouwen door twee feilloze scoren te plegen (22-23 en 23-24). Weer een outstanding Tuerlinckx (23-23) en een betrouwbare Fornes (24-24) voorkwamen erger. In het tumult denken we dat Gertjan Claes dan Maan in gebreke vond in receptie en zette even later wie anders dan Mister Hendrik Tuerlinckx, "actueel" en toekomstig speler van het jaar, de kroon op het werk om Emile Rousseaux, actueel en (wie anders ?) toekomstig coach van het jaar, alweer een klinkende overwinning op zijn palmares te laten toevoegen. Van een remonte gesproken en moeilijk te vatten op dit niveau dat je een achtpuntenvoorsprong laat tenietgaan, zelfs met een Maan in de fysieke problemen want daar heb je toch nou eenmaal een bank voor ? Een zucht van opluchting want ook in volleybal kan een wedstrijd kantelen en dus toch weer een droge, onverwachte drie – nul. We betreuren het langs geen kanten dat de wens van bondscoach Vital Heynen niet in vervulling gaat. De beker is van ons, the winner takes it all.

 

Vreugde bij de Knack-supporters en treurnis bij die van Maaseik maar op weg naar huis, op de tram 3 richting Kruibeke Park en Ride, kwamen we alleen ofwel Knack-supporters (al dan niet in zwangere toestand ) ofwel volleybal-liefhebbers uit Aalst tegen. Morgen is het weer werkendag, voor ons en voor de spelers van beide teams. En gaat zowel in West-Vlaanderen als in Limburg, en dus ook in Maaseik, indien Frank Deboosere het wil, de zon weer op en zal de euforie of de het verdriet vervagen en wordt het weer uitkijken naar meer van dit moois. Om te beginnen aanstaande woensdag in "Schrik" velde. See you !

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Maaseik 12-02-2017

 

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's Lieven en Annelies Stroobant

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jo Naert (vervolg)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.