Home | Nieuws | Toekomstige sportjournalisten op Schiervelde

Toekomstige sportjournalisten op Schiervelde

17/11/2016

Zaterdagavond landt een groepje enthousiaste studenten die het keuzetraject Sportjournalistiek binnen de Bacheloropleiding Journalistiek aan Howest in Kortrijk volgen op Schiervelde. In het kader van hun lessen in het vak “Live verslaggeving” kozen deze tweedejaarsstudenten o.l.v. docent en coördinator Bregt Vermeulen voor de West-Vlaamse volleybaltopper Knack Volley-Prefaxis Menen.

Voor de studenten is het uiteraard interessant om te zien hoe pers en media georganiseerd worden bij een volleybalwedstrijd en hierover live online verslag uit te brengen. Met gastdocenten als o.a. Steffy Merlevede, Sammy Neirynck, Hans Vandeweghe en Renaat Schotte werden ze al wat klaargestoomd voor het echte werk.

 

Welke verschillende taken nemen de studenten voor, tijdens en na de wedstrijd voor hun rekening?

Voorbeschouwing (http://www.sportjournalistiek.be/index.php/2016/11/18/live-knack-roeselare-prefaxis-menen/) en wedstrijdverslag met reacties op de eigen website (sportjournalistiek.be), foto’s van de wedstrijd en de sfeer rond het terrein (achteraf op Flickr), Twitter (https://twitter.com/knackroeselare ) en Facebook (https://www.facebook.com/volleyteamknackroeselare ) updates met live verslaggeving, Snapchat (eigen Snapchataccount HOWESTSPORTJRN), commentaar en interviews achteraf op Knack Volley TV (i.s.m. Focus/WTV), live bijhouden van alle informatie op de Liveblog24 van de eigen Howest website (sportjournalistiek.be), enz…

 

Er zal dus zaterdag, dankzij Maxim, Anton, Lisa, Emma, Valerie, Arno, Pieterjan en Christiaan, heel wat interessants te beleven vallen op Schiervelde.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.