Home | Nieuws | Topper in halve finale League Trophy

Topper in halve finale League Trophy

05/01/2018

Het aanvangsuur van de eerste halve finale tussen Knack Volley en Noliko Maaseik is wel degelijk om 15.30u (en niet 15u zoals hier en daar verschijnt). De tweede halve finale start om 18u. Een ticket voor zaterdag verleent toegang tot beide halve finales op die dag.

 

De voorspelbare vlotte overwinningen van de thuisploegen in de kwartfinales op woensdag leidden tot volgende twee halve finales: Knack Volley tegen Noliko Maaseik terwijl Par-ky Menen (vrijgeloot in de kwartfinales) Lindemans Aalst treft. Vooral de eerste halve finale tussen Roeselare en Maaseik kan als een vooruitgeschoven finale worden beschouwd. Beide ploegen troffen elkaar reeds in competitie met een verrassende 0-3 thuisnederlaag voor Knack Volley als gevolg (21-25, 31-33, 24-26). Noliko Maaseik, dat het nieuwe seizoen met nederlagen tegen Par-ky Menen en VBC Waremme en puntenverlies bij VDK Gent was gestart en duidelijk naar cohesie binnen zijn eigen team zocht, speelde op Schiervelde vrank en vrij zonder enige druk. Knack Volley trad aan zonder middencompartiment (Fornes out in de lappenmand en Pieter Coolman die na set één moest afhaken met knieproblemen) en kwam in iedere set aanvalskracht tekort om een spannend seteinde succesvol af te sluiten.

Ondertussen zijn we ruim twee maanden verder en legde Noliko Maaseik een nagenoeg foutloos parcours af. Zes overwinningen op rij in competitie, een finaleplaats in de Beker van België en een verdiende 3-2 thuisoverwinning tegen Arkas Izmir in de Champions League. Het is duidelijk dat coach Joel Banks zijn team op de rails heeft gekregen en dat men aan de Maaskant met recht en rede hunkert naar een eerste prijs sinds het seizoen 2011-2012.

Coach Joel Banks liet volgende woorden optekenen in een interview met journalist Leo Peeters van EuroMillions Volley Liga : “Noliko Maaseik speelt de League Trophy duidelijk om te winnen. Geen geintjes hé”, geeft coach Joel Banks zijn standpunt mee. “Alle spelers zonder uitzondering hebben al enkele dagen de training hervat. Wij laten niets aan het toeval over. Om de finale te bereiken, moeten we inderdaad zaterdag voorbij aartsrivaal Roeselare. Zo is de inzet in de halve finale meteen huizenhoog als test voor de bekerfinale. Eerder overigens komt Roeselare medio januari al naar Maaseik. We zijn in de hoogste staat van paraatheid.” Aan duidelijkheid laat dit geen twijfel.

 

Bij Knack Volley blijft men met beide voeten op de grond. Binnen de club is men héél enthousiast over dit nieuwe initiatief van de Liga maar houdt men ook rekening met de sportieve situatie. Door de onbeschikbaarheid van Piotr Orczyk komt dit duel met Noliko Maaseik wellicht iets te vroeg. Middenman Pieter Coolman verwoordt het als volgt: “Wat nog volgt is ook belangrijk. Zoals de competitiematch in Maaseik binnen twee weken en vooral de bekerfinale halfweg februari tegen datzelfde Maaseik. Toch komen we altijd aan de opslag om niet te verliezen en tegen Maaseik willen wij uiteraard altijd winnen.”

 

Hoe dan ook, er wachten de toeschouwers twee spannende halve finales op zaterdag 6 januari in de Edugo Arena, Sint-Jozefstraat 16 in Oostakker (Gent). Tickets kosten 15 euro en zijn nog steeds te bekomen aan de ingang van de zaal.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.