Home | Nieuws | Tot de laatste snik!

Tot de laatste snik!

06/11/2019

Woensdagavond 6 november om 20.30u. Dan barst de strijd los om een plaats in de halve finale van de Beker van België. Tussen thuisploeg Knack Volley Roeselare en bezoekers Tectum Achel.

Door winst in eigen huis met 3-1 (29-27, 17-25, 25-20, 25-19) start Tectum Achel met een groot voordeel aan de terugwedstrijd. Knack Volley weet wat de opdracht is. Vooreerst de thuiswedstrijd winnen met 3-0 of 3-1. Bij alle andere matchresultaten (dus ook 3-2 en al zeker bij 0-3, 1-3 of 2-3)  gaat Achel door en zal men in het oosten van het land jubelen met een dubbele Limburgse halve finale. Indien Knack Volley die eerste klip neemt, volgt daarna nog een ‘golden set’. Een set naar vijftien punten. Waarbij het steeds, ongeacht de vorige sets, alle kanten kan uitgaan. Kortom, de kans is heel groot dat Knack Volley morgenavond twee finales moet spelen. En allebei winnen. Want dit is de enige mogelijkheid om de halve finales te halen.

 

De wedstrijdomstandigheden zijn morgen wel een pak verschillend met die van vorige week. Vooreerst, Knack Volley speelt thuis in de vertrouwde sporthal Schiervelde die een pak groter is dan sportcentrum De Koekoek in Achel. Vervolgens heeft coach Steven Vanmedegael nu wel de beschikking over een volledig fitte kern van twaalf spelers wat niet het geval was in de heenwedstrijd. En ten derde, voor wat het waard is, Knack Volley won zondag van Decospan VT Menen (met 3-1) terwijl Tectum Achel verloor van Volley Haasrode Leuven (ook met 3-1). Omgekeerd van de situatie een week voordien toen Knack met een verliesmatch (3-1 verloren van Maaseik) en Achel met een winstmatch (1-3 winst op Waremme) aan de heenmatch begon.

 

Maar zouden we niet beter alle theorieën, analyses, prognoses, enz… overboord gooien. Knack Volley moet woensdagavond gewoon op het terrein komen en BOENK, tot de laatste snik, blijven spelen om die kwalificatie binnen te halen. Met de steun van een enthousiast thuispubliek. Als iedereen een familielid, een vriend of vriendin, een buur, een collega of desnoods een oude kennis meebrengt zit Schiervelde afgeladen vol.  

 

Lees ook  https://www.knackvolley.be/nl/nieuws/niemand-mag-ontbreken

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.