Home | Nieuws | Tot de laatste snik (2)

Tot de laatste snik (2)

27/04/2018

We blikken nog even terug naar woensdagavond rond de klok van elf op Schiervelde. De neutrale toeschouwer had kunnen genieten van een topwedstrijd tussen twee teams die speelden op Champions League-niveau. Vol spanning en wisselende kansen langs beide zijden van het net.

 

Bij 23-22 had Knack Volley de eerste set in handen tot middenman Timo Tammemaa met twee opslagbommen zwaar uithaalde. Knack Volley herstelde zich echter op overtuigende wijze in set twee en domineerde zelfs duidelijk in set drie. Na 10-6 en zelfs tot 16-14 in set vier zag alles er nog heel belovend uit. Maar dan ontwaakte Kamil Rychlicki, vooraf eerder bleekjes aan het spelen, en ontbond ook Jolan Cox opnieuw zijn duivels. Met als gevolg verlies met 23-25 en in de beslissende tiebreak moest Knack Volley veel te vroeg de rol lossen.

 

Achteraf zagen we vooral euforische gezichten bij de meegereisde Maaseik-fans maar ook treurnis en ontreddering bij de talrijk opgekomen Roeselare-supporters.

En wat volgt nu? Simpel, opnieuw rechtstaan, even het stof afkloppen en er zaterdagavond in de Steengoed Arena in Maaseik opnieuw voor honderd procent voor gaan. Tot de laatste snik. Moeilijk? Ja. Onmogelijk? Neen!

 

We verwijzen graag naar de twee verlieswedstrijden achterstand tegen Topvolley Antwerpen in het tweede seizoen van coach Emile Rousseaux (2013-2014). Door winst in de drie wedstrijden die daarop volgden haalde Knack Volley toch nog de landstitel binnen.

 

Maar we herinneren ons ook nog levendig het seizoen 2008-2009 onder coach Dominique Baeyens. Ook toen stond Knack Volley met twee wedstrijden in het krijt in de play-offs finale. Noliko Maaseik leidde zelfs met 2-0 in sets in de derde wedstrijd in de toenmalige Lotto Dôme toen Antonin Rouzier, Milos Nikic, Dragan Radovic, samen met, jawel, de ‘jonkies’ Matthijs Verhanneman en Hendrik Tuerlinckx nog eens zwaar uithaalden en via de tiebreak nipte winst behaalden.

 

Zelfs wedstrijd vier op Schiervelde werd gewonnen en het was pas in de vijfde wedstrijd dat Noliko Maaseik de titel kon binnenhalen. En ook in het seizoen 1998-1999 met Ron Zwerver en Stephen Shittu naast Knack-monumenten Walter Engelen en Kris Tanghe in het team stelde Roeselare eens het kampioenenfeest even uit in Maaseik.

 

Zaterdagavond gaat Knack Volley voor een eerste setwinst gevolgd door een tweede setwinst en vanaf dan blijft alles mogelijk.

 

Het blauwe legioen zal tussen al het rood zeker en vast opvallen.

 

En misschien klinkt na de wedstrijd wel ‘Mr Blue Sky’ van Electric Light Orchestra door de muziekboxen i.p.v. ‘Vandaag is rood’ van Marco Borsato.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.