Home | Nieuws | Toujours nous nous souviendrons de ton humilité et ton courage face à l'épreuve

Toujours nous nous souviendrons de ton humilité et ton courage face à l'épreuve

24/12/2017

Steeds zullen wij uw nederigheid herinneren samen met uw strijdlust tegenover de beproeving.

Dit is een uittreksel uit de gedachtenissen bij het overlijden van Raoul ROUSSEAUX, papa van onze hoofdcoach Emile ROUSSEAUX.

Nederigheid en strijdlust zijn ook twee begrippen die we terugvinden bij Knack VOLLEY ROESELARE.

De nederigheid bij het alom aanwezige respect voor de tegenploeg.

De onverdroten strijdlust om steeds het maximum rendement te behalen. Een rendement dat voor een groot deel in eigen handen ligt, maar ook mede wordt bepaald door de tegenspelers.

Als bezoeker bij Lindemans Aalst toonde Knack VOLLEY ROESELARE zijn strijdlust.

De eindecijfers, 1-3, zijn hiervan getuige.

 

De wedstrijd werd geleid door Geert BLYAERT en bijgestaan door Paul HERBOTS. De lijnen werden bewaakt door Erik MEURISSE en Martin WAHLEN.

 

Onafgezien van de menselijke aspecten moeten de ontmoetingen doorgaan.

 

Zo kwam Steven Vanmedegael aan zet als hoofdcoach van Knack VOLLEY ROESELARE. Niettegenstaande Steven tijdens zijn aankomst op Zaventem geconfronteerd werd met het overlijden van de grootmoeder van zijn vriendin Iris, toonde hij zijn strijdlust.

 

Als basis koos Steven voor: Angel Trinidad, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Matthijs Verhanneman, Arno Van De Velde en Lou Kindt. Als libero kwam Stijn Dejonckheere in aanmerking.

 

Johan Devoghel, de hoofdcoach van Lindemans Aalst, selecteerde Frank Depestele, Laszlo De Paepe, Gert Van Walle, Adrian Staszewski, Jhon Wendt en Sakari Mäkinen. Dennis Deroey vervulde de rol van libero.

 

De opslag voor De warmste Week werd gegeven door Kristof Hoho en Sabine De Winne, de weduwe van Jo Baetens.

 

Knack VOLLEY ROESELARE zette de wedstrijd in. Snel werd het 8-7 in een gelijkoplopende eerste set.

BIj een stand van 8-11 vroeg Johan Devoghel een time-out aan met weinig resultaat als gevolg. Bij de eerste time-out was het 14-16. Het gevolg van een knappe aanval van Hendrik.

Bij 17-20 werd Mäkinen gewisseld voor Gertjan Claes.

Bij een setstand van 17-21 werd Frank Depestele gewisseld voor Wessel Keemink.

Steven Vanmedegael vroeg bij 21-23 eveneens een time-out. Met succes, want Lou kan de set uitserveren, 21-25.

 

Knack VOLLEY ROESELARE start set 2 met dezelfde opstelling. Dit is ook het geval voor LINDEMANS AALST.

 

Na een moeilijk begin dwingt LINDEMANS AALST Steven Vanmedegael tot een eerste time-out. Op het scorebord staat dan 4-1. Met weinig positief gevolg, want bij 14-11 wordt hij gedwongen tot een tweede time-out.

Bij 23-20 wordt Arno Van De Velde vervangen door Miguel Angel Fornés. Bij LINDEMANS AALST komt Keemink opnieuw in voor Depestele. De tweede set eindigt in het voordeel van de thuisploeg, 25-21.

 

Bij de start van set 3 kiest Steven opnieuw voor zijn ongewijzigde basis. Johan Devoghel brengt Gertjan Claes in de basis.

Knack VOLLEY ROESELARE moet zijn meerdere erkennen in Lindemans Aalst bij de technische time-out met 8-5 op het scorebord. Bij 15-14 wisselt Steven Arno voor Miguel.

Bij de tweede technische time-out toont het scorebord 16-15.

In het verdere verloop van deze set steekt Knack VOLLEY ROESELARE een tandje bij en dwingt zijn tegenstrever tot een time-out (21-22). Bij 21-23 wordt Gertjan Claes vervangen door Sakari Mäkinen. Zonder positief gevolg, want bij 21-24 wordt deze wissel teniet gedaan. Set 3 eindigt met 21-25.

 

In set 4 krijgt Miguel Angel Fornés een basisplaats. De wedstrijd komt in een stroomversnelling en het scorebord toont 5-8. Bij 6-10 vraagt Johan Devoghel een time-out en Frank Depestele wordt vervangen door Wessel Keemink.

Laszlo De Paepe kan met zijn precieze opslagen de receptie van Knack VOLLEY ROESELARE ontwrichten en verplicht Steven Vanmedegael tot het aanvragen van een time-out. Ruben Van Hirtum neemt de plaats in van Lou Kindt om stabiliteit in de receptie te brengen. Bij 12-15 komt Thomas Konings in voor Hendrik Tuerlinckx die worstelde met zijn opslag. Het tij keerde positief tot het nummer 13, Jhon Wendt, opnieuw de druk verhoogd met zijn mokeropslagen. Bij 16-21 vraagt Steven Vanmedegael een nieuwe time-out om zijn spelers bij te sturen. Met succes! Pieter Coolman kan een aanval van Gert Van Walle in de kiem smoren. De bal raakt het tapijt van Lindemans Aalst en 18-25 verschijnt op het scorebord. MY BLOCK mogen de Roeselare supporters uitbazuinen.

 

LINDEMANS AALST - Knack VOLLEY ROESELARE: 1-3, (21-25), (25-21), (21-25), (18-25).

 

jAVA

 

Match report Aalst-KNACK 23-12-2017

 

Foto's Jan Vanmedegael

Foto's van Guy Van Gilsen

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.