Home | Nieuws | Trainer-coach Steven Vanmedegael bereidt Knack voor op play-offs

Trainer-coach Steven Vanmedegael bereidt Knack voor op play-offs

16/03/2019

Na enkele heel drukke weken is het momenteel relatief rustig rond Knack Volley en Schiervelde. De bekerwinnaar bereidt zich in alle stilte voor op de play-offs met maar één doel: de titelfinale spelen én die winnen! De honger naar nieuw succes is ook bij coach Steven Vanmedegael groot.

De ontgoocheling na die Europese campagne waarin het een paar keer net niet werd, is na de laatste Europese wedstrijd tegen Frankfurt weggeëbd. Ook bij coach Steven Vanmedegael die meteen na deze laatste partij zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken stak, maar integendeel al naar een volgende Champions League-campagne vooruitblikte met de motivatie het beter te doen. Dat ticket moet in de Final Four afgedwongen worden.

Zorgt het dubbele succes Supercup-beker ervoor dat Knack met een geruster gemoed aan de play-offs begint? “Het was leuk om meteen die beker te winnen in mijn eerste seizoen”, zegt Steven Vanmedegael. “Maar deze groep blijft hongerig naar succes. Nu telt alleen de titel. Die nieuwe competitieformule toonde tot nu toe aan heel wat spankracht te hebben, want het was tot het laatste weken knokken voor de eerste twee plaatsen.”

“Het zal ook in de play-offs met vier ploegen, waarin elk team op nul punten begint, zes speeldagen lang spannend blijven. Wij staan voor zes cruciale partijen en nu blijkt het belang van het vermijden van de barrages. Wij kunnen ons ruim twee weken lang voorbereiden op die zes topwedstrijden op rij.”

 

Fysieke paraatheid

 

Na de laatste Europese gewonnen wedstrijd tegen Frankfurt kregen de spelers een dag vrijaf, vorig weekend was er geen competitie. Vanaf maandag begon een trainingsweek waarin vooral de conditie weer alle aandacht kreeg met nogal wat fysieke arbeid. “Er werd dagelijks twee keer getraind om iedereen weer topfit te krijgen”, legt Vanmedegael uit. “De fysieke paraatheid is bijzonder belangrijk om die cruciale zes wedstrijden op rij in evenveel weken naar die finale toe af te werken. Het zijn wedstrijden waarin het alle kanten uit kan. Als je één of twee keer in moeilijkheden komt, heb je al problemen om de finale te halen. Als je dan fysiek niet optimaal bent, mag je het vergeten.”

 

Wapens en details

 

Volgende week wordt dan meer aandacht besteed aan het tactische aspect. Worden dan nieuwe zaken ingestudeerd om de opponenten te verrassen of op het verkeerde been te zetten? “Niet meteen, maar er zijn een aantal tactische speelwijzen die wij in de seizoensvoorbereiding al trainden, maar uiteindelijk niet echt toepasten in de wedstrijden. Die moeten toch weer even op punt gesteld worden zodat wij over alle mogelijke wapens beschikken om in een wedstrijd bij te sturen. Die details kunnen het verschil maken.”

“In de eerste wedstrijd volgende week zaterdag op Aalst kunnen wij bij winst al een mogelijke finalekandidaat in de problemen brengen. Een week later komt Greenyard Maaseik op bezoek. Je voelt zo het belang van elke wedstrijd aan.”

Om maar te zeggen: die rustige aanloop naar de play-offs is eigenlijk heel relatief... 

 

Krant van West Vlaanderen 8 maart 2019 (Rik Bekaert)

Foto: Bart Vandenbroucke

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.