Home | Nieuws | Twaalf Knack Volley-spelers zorgen voor winst

Twaalf Knack Volley-spelers zorgen voor winst

11/02/2018

We hoorden de bel, de speeltijd is voorbij en de rangschikking in de reguliere competitie liegt niet. De laatste speeldag in de reguliere competitie was inderdaad een maat voor niets want in het karnavalsduel tussen Lindemans Aalst en Par-ky Menen waren de wisselspelers aan zet. Noliko Maaseik en Knack Roeselare hadden aan twee sets en dus één puntje genoeg om hun respectieve positie te consolideren. Maar beide teams deden, vanzelfsprekend, beter. Iets wat van een andere landskampioen met paars-witte kleuren niet kon gezegd worden.

Piotr Orczyk deed alvast de opwarming mee maar kwam nog niet aan spelen toe. Aan beide zijden van het net geen verrassingen in de ploegopstellingen. Tot de eerste technische onderbreking kenden we een grillig scoreverloop waarbij om beurt één van de ploegen de leiding nam : 0-1, 2-1, 2-3, 4-3, 6-5, 8-7. Bij Knack Roeselare stond Arno Van de Velde dan reeds met vier streepjes op ons blad. De grote man bij VDK Gent, Jente De Vries, had dan weer meer moeilijkheden en zou finaal weinig in het stuk voorkomen om vanaf set twee definitief zijn plaats te moeten afstaan aan Leonis Dedeyne. Chris Ogink hield de bezoekers nog wat in de buurt van Knack (9-8) maar een blok van Pieter Coolman op Louis Stuer en een bisnummer van onze kapitein op Jente De Vries hielp ons aan een vierpuntenvoorsprong (12-8). Topscorer Matthijs Verhanneman diepte het verschil verder uit met 14-9 en 16-10. Maar onder de servicedruk van Robbe Vandeweyer moest de thuisploeg wat van zijn bonus afstaan : 17-14. Bij 21-16 verdween de bezoekende opposite zoals reeds eerder geschreven naar de huppelhoek en we kregen nog een ace van Angel Trinidad (23-16), wat discussie bij 24-17, maar de 25-17 kwam er via Hendrik Tuerlinckx.

 

Arno Van de velde mocht zijn trainingsvestje opnieuw aandoen zodat na enkele weken afwezigheid Miquel Fornes zijn opwachting maakte. Miki liet zich niet pramen en zorgde voor 3-3, 5-4 en ook de 6-4. Matthijs Verhanneman schudde een serve en no-pass uit zijn sterke schouder zodat we weer ging rusten bij 8-5. Ruben Van Hirtum was tot op dat moment aanvallend nog niet aangespeeld maar beschaamde het vertrouwen niet met 9-6, 10-7, 11-9. Tot 20-17 was het nog geen kattie in ’t bakkie voor Knack maar daar kwam verandering in, beginnend met een stevige opslag van Hendrik Tuerlinckx die de bezoekende verdediging te grazen nam (21-17), een goeie Fornes deed ook zijn bijdrage (22-17) en Matthijs Verhanneman zorgde voor zowel de 23- als 25-18.

 

Nu de tweede plaats vastgeklonken was kregen Benjamin Robbe en Lou Kindt hun kans. Arno Van de Velde kwam dan weer Pieter Coolman aflossen. In een mum van tijd stond het 7-1. Setter Tim De Gruyter speelde het leep met een tweedehandse bal voor 9-4 maar, inderdaad Bart, het werd ‘katje mie katje were’ via Angel Trinidad. Na de 11-5 van Fornes was het de beurt aan Sander Depovere om de thuistroepen te leiden. Een onderhandse pass van Benjamin Robbe op Lou Kindt bracht 12-5. Uitblinker Miki Fornes sprokkelde weer één puntje bij 13-6 en het verschil bleef oplopen tot 10 punten (18-8). Ondertussen was ook Tomas Konings ingekomen voor kapitein Hendrik Tuerlinckx. De wedstrijd eindigde met een goede opslag van Miki Fornes voor 25-15.

 

We kijken reeds reikhalzend uit naar komende zondag en trekken de parallel naar het huidige veldritseizoen waar buitenlander Mathieu Van der Poel dominant was/is. Voor het WK gaf Belg Wout Van Aert zich 25% om zijn titel te verlengen. Voor zij die iets meer moeite hebben met het begrip van de parallel gaan we toch even verder. Wie momenteel de sterkste ploeg is in de Euromillions Volleyleague staat ook niet ter discussie. Knack Volley, zijn spelers, staff maar zeker ook zijn supporters zullen een Van Aertje moeten doen om de beker in Roeselaarse (lees ook: Belgische) handen te houden. Pieken op het juiste moment, meer dan het onderste uit de kan halen, blijven de ploeg ondersteunen ook in de moeilijke momenten (remember de remonte in de derde set in de finale van 2017).

 

Iedereen zal zichzelf moeten overstijgen maar daar gaan we alvast voor, nadat de Italiaanse kleppers van Cucine Lube Civitanova dinsdagnacht Schrikvelde verlaten hebben.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Gent 10-02-2018

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.