Home | Nieuws | Twee op twee voor Knack Volley

Twee op twee voor Knack Volley

18/10/2018

Terwijl ze op politiek niveau nog druk aan het bakkeleien zijn om een monstercoalitie uit de grond te stampen stond Caruur Gent dan weer voor een moeilijke opdracht om de bekerwinnaar en vice-kampioen partij te geven.

Bij Knack Roeselare spreken ze dan weer over ‘roteren’ want Sam Holt moest voor deze wedstrijd zijn plaats afstaan aan Ruben Van Hirtum en Arno Van de Velde bleef op de bank voor Rune Fasteland. Bij Gent was het een blij weerzien met Thomas Konings, Leonis Dedeyne kwam dan weer niet aan spelen toe.

 

De van Maaseik overgekomen Michiel Ayhi serveerde de wedstrijd op gang maar het net ging te hoog of was het zijn service die te laag was ? In elk geval werd het eerste punt voor de thuisploeg genoteerd. Met een muur op Van Schie en een goeie service van Pieter Coolman die Ruben Van Hirtum de kans bood keken de bezoekers direct tegen een 3-0 op. Het duo Hendrik-Matthijs wisselde dan om beurt aan het scorekanon (5-2, 6-3, 7-3 en 8-4). Voor de 9-4 kreeg Stijn Dejonckheere dan weer onze handen op elkaar met zijn redding. Tot ‘vervelens’ toe faalde onze kapitein niet : 12-6, 14-7, 17-10, 19-12. Hendrik zou deze set dan ook met zeven punten de leiding bij de topscorers nemen gevolgd door Matthijs vijf en bij de bezoekers Stijn Van Schie met vier punten. Ondertussen maakte Maaseik brandhout van BDO Haasrode Leuven (25-8). In Schiervelde eindigde de set op 25-16 en opmerkelijk : we noteerden dat het thuismidden slechts éénmaal werd aangespeeld.

 

Het spelbeeld onderging in set twee geen verandering, maar nu werd de latere star of the game Matthijs Verhanneman de speler met de meeste scores ( 6) tegenover Hendrik Tuerlinckx (4) en Thomas Konings (3). We geven u in dit verslag enkel de meest opmerkelijke punten weer. Voor de 6-3 een achterwaartse legbal van Brett Walsh, de 14-8 een tweedetijdspipe van Matthijs Verhanneman. Verder kon Knack geregeld een muur optrekken : 10-6 (Pieter Coolman), 19-10 (Walsh), 22-11. Ayhi en Van Schie  moesten van coach Jan Van Huffel bij 15 en 16-8 even gaan bezinnen op de bank. Setstand 25-13.

 

De twee eerste sets werden dus zoals verwacht met de vingers in de neus binnen gehaald en dus maakten de supporters zich op voor een 3-0. Maar we kwamen echter van een kale kermis thuis. Nochtans wees niets hierop want in het setbegin liep Knack weer snel uit naar 6-2. Thomas Konings was echter onder stoom gekomen en zou tezamen met Matthijs Verhanneman deze set domineren (beiden 8 punten). Een misser van scheidsrechter Luts die zijn ongelijk niet wilde toegeven resulteerde in een 13-12 in plaats van 14-11. En toen Ruben Van Hirtum nog op een blok liep hingen de bordjes weer gelijk 13-13. Maar geen nood want Knack stelde snel orde op zaken: 17-13 ondanks drie reddingen bij de bezoekers. Bij 20-15 stokte de machine plots. Een misverstand bij Knack bood Gent de 20-18 op een presenteerblaadje en ze kwamen zowaar langszij (23-23). Toch kreeg Knack als eerste set- en dus wedstrijdpunt via Rune Fasteland maar dit werd ongedaan gemaakt. En toen koos het geluk de andere zijde want Thomas Konings plantte zijn opslag ogenschijnlijk zwaar in het net maar hoe de bal erover rolde voor ogen van de verbaasde spelers en toeschouwers begrijpen we nog altijd niet: 24-25. Met hangen en wurgen werd setverlies eerst nog vermeden maar een loepzuivere ace deed Knack toch het hoofd buigen : 27-29.

 

Nu het reeds veelvuldig geciteerde gezegde van wijlen JohanCruyff in gedachten “elk nadeel ep zijn voordeel” bood de vierde set weer een kans om beter op elkaar ingespeeld te raken. Tot 7-5 bleef Gent ietwat in de buurt maar Thomas Konings kon zijn schitterende set niet meer overdoen, Van Schie en Ayhi bleven ook lang droog staan en bovendien was het bij Knack weer Tuerlinckx-time (9-6, 11-7, 12-7, 14-9, 15-10, 16-11, 18-11, 21-13). En dan weet je dat het over en uit is : 25-15. Terecht merk je op dat de beschrijving van deze set kort is, maar meer konden we er echt niet van maken.

 

Opdracht volbracht dus maar we hoopten voor Lindemans Aalst dat de avond beter zou aflopen… ze volbrachten met brio het eerste luik (3-0) maar moesten in de golden set ruim de duimen leggen, spijtig. Komende zaterdag wachten de Duvels van Puurs op ons in de beker waar de weg naar het sportpaleis begint maar dan moeten we eerste over Puurs en wacht mogelijks in de halve finale de aartsrivaal. In de competitie staat dan de eerste verplaatsing op het programma naar de zaal van BDO Haasrode Leuven. We mogen er een vollen bak verwachten want sponsorverantwoordelijke en lid van het bestuur Bart De Smet nam het initiatief om alle medewerkers van AG Insurance en Ageas uit te nodigen op dit duel en dat zijn er zo ongeveer een 4000 in totaal. Het wordt dus drummen voor een plaatsje.

 

Brilsmurf

 

Statistieken van Knack Volley - Caruur Gent

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.