Home | Nieuws | Twee sets demonstratievolleybal

Twee sets demonstratievolleybal

20/10/2019

De eerste vier pagina’s van ons nieuwe verslagboek 2019-2020 werden inmiddels vol geschreven. We beginnen er bewust aan met een volledig nieuw boek om figuurlijk de pagina’s van het frustrerende seizoenseinde defintief om te slaan.

“L’injustice fait encore toujours mal” maar we halen er de kracht uit om er een knalseizoen van te maken en met kannibalistische intenties voluit het gaspedaal in te drukken. Met in ons achterhoofd en als leidmotief de datum van 15 februari 2004. Een datum die we hopelijk geregeld mogen bovenhalen, het liefst in het seizoenseinde. In de loop van het seizoen geven we de lezer geregeld tips op wat deze datum alludeert, maar wie een beetje met Mr Google overweg kan moet al snel in staat zijn te vinden welke sportgebeurtenis ons inspireert.

 

Adios Miguel, adios Bjorg, Eviva Remco, Nina en zeker Emma. Maar nu ook het WK rugby in Japan in de halve finale-fase zit gaat vanaf nu onze volle aandacht weer naar het volley.

 

Traditiegetrouw presenteert Lindemans Aalst zich met een quasi volledig vernieuwd team en is bouwen de boodschap. Maar het voorbije seizoen heeft geleerd dat bouwers soms met de prijs ‘coach van het jaar’ gaan lopen, dus goede moed Johan Devoghel.

 

Lindemans stuurde Kaislasalo, Verstraete, Van Hoyweghen, Smit, Van de Voorde, Rybucki en good old oudstrijder en kapitein Staszewski tussen de lijnen. Voor Knack Volley waren dat Hendrik Tuerlinckx, Dennis Deroey, Pieter Coolman, Matthijs Verhanneman, Sander Depovere, Andreas Fragkos en Rune Fasteland of was het nu toch Daniel Jansen Van Doorn J ?

 

Met twee mooie plaatsballen versierde Jakub Rybicki een snelle 0-2 die echter in een mum van tijd weggeveegd werd door Rune Fasteland (rebound), Pieter Coolman (ace), blok op Kaislasalo en een mooi punt van speler van het jaar Matthijs Verhanneman die hier wel naar waarde wordt geschat zonder daarbij huppelend en springend tussen de lijnen te moeten komen. Simon Van de Voorde scoorde sober zijn puntjes over de volledige wedstrijd en tekende voor de 8-6. Maar vervolgens werd het verschil alsmaar groter : 11-7 en 12-8 via tweemaal Andreas Fragkos. De kloof bleef hangen op vier eenheden tot 17-13 met een rustig meesterschap van de thuisploeg. Na de 20-14 kon Tim Smit met een loepzuivere ace nog wel even herleiden tot 20-16 maar hiermee was alles gezegd want een outservice van Tim, een score van Hendrik, een blok van Rune, een blok van Andreas die ook het laatste punt scoorde brachten het scorebord op 25-16.

 

Markkus Keel kwam aan de spelverdeling en Jeroens Oprins kreeg zijn kans bij de bezoekers, maar het spelbeeld onderging hier geen veranderingen door. Ook de vervanging van Tim Smit door Twan Wiltenburg bij 12-8 kon geen kentering brengen in het voordeel van de Ajuinen. Coach Johan Devoghel liep nog tegen een gele kaart aan toen hij een netoverschrijding van zijn spelverdeler te fel bestreed. Voor de rest werd set twee eerlijk gezegd een “demonstructie” met als orgelpunt (hoewel niet het laatste punt) de 22-15. Woorden schieten te kort om de redding van Andreas Fragkos te beschrijven en het blok deed de rest wat een rondedansje rechtvaardigde evenals heel wat supporters deed opveren en kraaien van plezier. Het blokkeerfestival werd verder gezet tot 25-15.

 

De befaamde derde set deed weer zijn naam alle eer aan. En waar Jeroen Oprins in set twee steeds genadeloos afgeblokt werd speelde de bezoekende opposite in deze set met het thuisblok. Onhoudbaar zoals een Jolan Cox, Steve Roelandt en ja ook Hendrik Tuerlinckx, een monsterset. We hebben de statistieken niet bij de hand maar het aantal punten en zijn percentage zal indrukwekkend zijn. Bij Knack Volley zat er wat sleet in de machine en werd vooral het midden niet meer gevonden. Nochtans behielden we tot het allerlaatste moment kans op setwinst en dus een droge 3-0, maar daar beslisten finaal Tim Smit (20-22), Adrian Staszewski (ace voor 20-23) en de duivelse Jeroen Oprins (21-25) er anders over.

 

Net zoals bij aanvang van set één kon Lindemans Aalst een snelle 0-2 bij elkaar volleyballen maar bij 6-5 nam Knack Volley al de leiding over om ze vervolgens gedecideerd te verdedigen en niet meer af te staan. Onze middenmannen, met nu ook Daniel Jansen Van Doorn naast Pieter Coolman, werd weer meer gesolliciteerd en was succesvol (10-7). Pieter Coolman werd na het duel trouwens verdiend verkozen tot ‘star of the game’. De begenadigde momenten van Jeroen Oprins waren voorbij en achtergebleven in de vorige set. We mochten dan nog, althans voor de opmerkzame thuissupporters, genieten van een leuk momentje : Straffen Hendrik lukte een ace op Janusz Gorski die prompt de plaats moest ruimen voor Jakub Rybucki( 16-10). Maar ook deze kreeg van onze kapitein een ace rond de oren (17-10). O ironie van het lot denk je dan. Als een volleerde Lionel Messie controleerde Matthijs Verhanneman de bal met de voet in verdediging om vervolgens zelf nog de score aan te dikken : 21-13. En op het einde van de wedstrijd gingen supporters en de bank van Lindemans nog even gesticulerend maar respectvol in de clinch toen elke thuissupporter de bal buiten zag en zo de 25-17 een feit leek. Maar tot onze verwondering kregen de bezoekers via de videochallenge gelijk want de bal was dik binnen en dus was het even uitstel geblazen om onze pen op te bergen en ons verslagboek dicht te klappen bij 25-21.

 

Snelle conclusies zijn steeds gevaarlijk en riskeren als een boemerang terug te komen, dus onthouden we ons ook maar van enige voorspelling. Dat dit Knack Volley zal meespelen is echter wel duidelijk. De brede kern moet in staat zijn tegenslagen (zoals kwetsuren) op te vangen. Een belangrijke taak staat het coachesduo te wachten om elke speler tevreden te houden want, op uitzondering van enkele spelers (Hendrik, Dennis, Matthijs), zal iedereen zijn tenen mogen uitkuisen om een plaatsje te krijgen in de starting seven.

 

Een tweede challenge, na de supercup, staat het team komende week te wachten tegen Caruur Gent in de Beker van België om vervolgens een bezoekje te brengen aan de ploeg die het vijfde duel in de finale van de play-offs won. Het eerste duel is er eentje van DO or DIE, het tweede slechts één van de vele die nog zullen volgen dit seizoen.

 

Brilsmurf

 

 

 

Statistieken: Knack Volley - Lindemans Aalst

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.