Home | Nieuws | Tweede maal winst tegen Tours VB

Tweede maal winst tegen Tours VB

15/09/2017

Op donderdagnamiddag, opslag om 14.30 u, speelde Knack Volley zijn tweede oefenwedstrijd tegen Tours VB.

Coach Emile Rousseaux koos deze maal voor Angel Trinidad, Piotr Orczyk, Ruben Van Hirtum, Thomas Konings, Arno Van de Velde, Miquel Fornés en libero Dejonckheere bij de start van de wedstrijd. Knack Volley kwam er in de eerste set moeilijk door terwijl Tours VB veel beter verdedigde dan de dag voordien (5-8). De Fransen behielden de kloof omdat Roeselare serverend weinig voor mekaar kreeg en de directe fouten opstapelde. Het eerste setpunt sloeg Ruben Van Hirtum in het blok (20-25).

Dezelfde zeven spelers mochten ook starten in set twee. Lou Kindt verving wel Thomas Konings als opposite bij 4-4. Knack Volley ging na een succesvol blok van de ingekomen Pieter Coolman een eerste keer naar de kant met een voorsprong van drie punten (8-5), tegen de tweede time-out was de kloof uitgediept tot 16-11 en de thuisploeg liep verder uit tot 25-22.

Vanaf de derde set ging coach Emile Rousseaux gretig wisselen, met onder meer de jonge Benjamin Robbe op de libero. Met 25-23 trok Knack Volley de set toch naar zich toe. En ook de vierde set ging naar de thuisploeg, zodat het een nieuwe 3-1-zege werd tegen een Europese topper. In de laatste set viel vooral de prestatie op van de jonge Antoine Cornil (°1998), overgekomen van de Waalse Volleybalschool, op de oppositepositie. Hij pakte uit met een sterke opslagreeks en enkele knappe aanvallen.

Op zondag 17 september trekt Knack Volley naar de Edugo Arena voor een laatste oefenwedstrijd, tegen het plaatselijke VDK Gent (wedstrijd om 14u). Volgende week zaterdag, 23 september, begint de competitie, met een thuismatch tegen VBC Waremme.

(bron: Lode Blomme voor Knack.be) (foto MPM)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.