Home | Nieuws | Van een leien dakje

Van een leien dakje

02/02/2020

Tradities zijn er om gerespecteerd te worden, ook als deze zondagmorgen op de laatste palindroomdag van ons leven valt (voor de volgende is het immers wachten tot 12-12-2121). En de zondagmorgentraditie wil dat we naar de bakker rijden voor vijf witte boerenpistolets, geduldig in de rij staan wachten en gepast geld (2,25 EUR) klaar hebben. In de zomer doen we het traject met de step, in de winter met de wagen en de radio op radio één. Vanmorgen werden alle voetbaluitslagen mét commentaar door onze strot geduwd, ook kregen we alle basketbaluitslagen gevolgd door één zinnetje “en in het volleybal won X met drie-nul tegen Gent”. Blijkbaar waren er voor onze nationale radio geen andere matchen ???

In de opstelling van Knack Volley mochten we één kleine verrassing noteren met een basisplaats voor Mathijs Desmet die zijn coach bedankte en in set één topscorer werd met zes eenheden (vijf aanvalspunten en één blok). Die titel moest hij wel delen met Daniel Jansen Vandoorn die het spiegelbeeld liet noteren (één aanvalspunt en vijf bloks). Dat de blokverdediging bij Knack Volley inmiddels een geducht wapen geworden is bewezen de laatste wedstrijden en dit kan coach Steven Vanmedegael alleen maar tevreden stemmen. Over de drie sets noteerde de scouting er maar liefst dertien waarvan acht voor ‘Dan the Man’. Ook van achter de servicelijn zien de statistieken er goed uit : negen missers en zes aces (waarvan enkele eerder serve en no-pass waren). Opmerkelijk dat, en wellicht sinds lang, onze kapitein in een set (set één) geen enkel punt liet optekenen. Maar dat maakte hij vanzelfsprekend meer dan goed in de volgende twee.  

 

Een mager gevuld Schiervelde zag dat Tectum Achel tot 5-5 kon standhouden maar een duoblok Mathijs Desmet – Rune Fasteland was het aanvalssein voor de demarrage die eindigde met een Canadees duoblok voor 11-6. De bloks vlogen de bezoekers werkelijk om de oren (13-8 op Brecht Campforts, 14-8 op een pipe van Ward Van Dyck, 17-11 op Thomas Koelewijn, 25-14 op Rutger Zoodsma). In moneytime, een overdreven term gezien het scoreverloop, lukte Mathijs Desmet een loepzuivere ace (22-13), gevolgd door een serve en no-pass (23-13) en bewees hiermee eens te meer dat hij met zijn twintig jaren een enorme progressie maakt en aan de deur klopt. In de andere wedstrijden konden zowel Gent als Menen beter weerwerk bieden en waren ze nog niet aan de beslissende punten.

 

Coach Jan Meertens liet zijn opposite Brecht Campfort definitief in de huppelhoek en koos voor Joeri Polman. Dit bleek een goede optie te zijn want deze kwam heel wat beter uit de verf. Het gros van de punten bleef bij bezoekers wel van Auke Van de Kamp komen. Bij Knack Volley eisten Hendrik Tuerlinckx (zes) en Matthijs Verhanneman (zeven) het leeuwenaandeel op. De dominantie van de thuisploeg was iets minder groot maar setverlies kwam ook wel niet echt in het zicht (in tegenstelling tot set drie). De maximale voorsprong varieerde van twee tot vier eenheden (7-5, 10-8, 13-11, 17-13, 19-15, 21-19). Spannend werd het toch eventjes en dus speelde zich toen een cruciaal punt af waarvoor hard gebikkeld werd. Zou het 21-20 worden of 22-19? Twee reddingen waarvan eentje in het diepe achterveld boden Matthijs Verhanneman een unieke gelegenheid en onze topscorer klaarde de klus efficiënt. Twee bloks op Van de Kamp en Polman gevolgd door een nieuwe score van Matthijs sloten set twee af bij een 25-19.

 

Set drie werd dan ook de spannendste, zeker omdat de servicemissers beperkt werden tot twee eenheden langs elke kant. Knack Volley nam tegen zijn gewoonte in geen slechte start in set drie (6-6), het nam zelfs de leiding (10-9 : Matthijs Verhanneman serve en no-pass) maar kon na de 13-13 niet beletten dat coach Steven Vanmedegael bij 13-16 via een time-out aan de noodrem moest trekken. Er kwam echter geen beterschap en bij 15-19 moest hij ook zijn tweede opgebruiken. Het ontlokte me de uitspraak dat we het ‘aan onzen rekker hadden en nog een setje meer zouden moeten uitzitten’. Maar daar was mijnheer Vermeulen, die voor mij zit, niet mee akkoord. De man heeft enkele jaren meer op de leeftijdsteller, is dus een stuk wijzer, en voor hem was de set nog niet verloren. Ik had het moeten weten dat hij, als opa van Mathijs Desmet, nu eenmaal over inside-informatie beschikt en dus scoorde Knack Volley zo meer eventjes acht punten op rij met Brett Walsh aan service, twee punten van Hendrik (16 en 17), drie punten van Matthijs (18, 19, 20), een misser van Thomas Koelewijn (21), serve en no-pass Brett (22) en finaal een blok van Daniel (23). De set eindigde dan ook op 25-21.

 

Het was eventjes wachten op Star of the Game Matthijs Verhanneman…… maaaaar…… oeps, de bezoekende coach Jan Meertens koos voor Brett Walsh. Niet dat het veel belang had maar het was dan ook de laatste verrassing van de avond. Door de overwinning van Lindemans Aalst blijft Knack Volley op plaats twee en de laatste speeldag zal meer dan waarschijnlijk de rangschikking niet meer drastisch wijzigen. Afspraak volgende week woensdag maar nog meer ‘iedereen op post’ de komende cruciale weken.

 

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley - Tectum Achel

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.