Home | Nieuws | VIER OP VIER

VIER OP VIER

11/02/2019

Hoewel de voorbije dagen door heel wat buitenstaanders Lindemans Aalst vooruit werd geschoven als favoriet van deze bekerfinale was er in het hoofd van debuterend hoofdcoach Steven Vanmedegael nooit geen twijfel over de goede afloop.

Coach Vanmedegael, die als assistent onder Emile Rousseaux al drie bekermedailles had verzameld, voegde daar, na het behalen van de Supercup tegen Greenyard Maaseik, nog een vierde aan toe. Natuurlijk waren het de spelers, met captain Hendrik Tuerlinckx (20 ptn) en Matthijs Verhanneman (23 ptn) als topscorers, die voor een fantastische prestatie op het volleybalveld zorgden. De generatie ‘Golden Boys’ , niet toevallig allemaal in de basis, met Pieter Coolman-Stijn Dejonckheere-Ruben Van Hirtum-Arno Van de Velde-Matthijs Verhanneman-Hendrik Tuerlinckx, kaapte op deze manier hun vijfde beker mee naar huis. Voor Hendrik Tuerlinckx was het zelfs zijn zesde bij Knack Volley, de helft van de twaalf bekers die er nu in de prijzenkast staan.

 

In een nokvol, zo’n 12 000 toeschouwers, Antwerps Sportpaleis, of wordt dit nu definitief omgedoopt tot Sport‘pladijs’ , nam Lindemans Aalst de beste start. Nog steeds terend op de 3-0 competitiewinst tegen Greenyard Maaseik zette Aalst dadelijk druk op Knack Volley dat kreunde onder de zware opslagdruk van de ajuinen. Een vroege 4-1 zorgde ervoor dat Knack Volley de hele set op achtervolgen bleef aangewezen. Setter Jan Firlej vond in Tim Smit (7-5, 8-5, 18-12 en 9-13) en Janusz Gorski (6-4,17-12, 22-17 en 24-18) twee gretige afwerkers. Coach Johan Devoghel speelde al zijn troeven uit want toen opposite Fredric Gustavsson even wegdeemsterde bracht hij onmiddellijk met Patyk Strzezek een scorende vervanger tussen de lijnen (21-15) die de set met een halve ace afsloot (25-18).

 

Lindemans Aalst, met ondertussen vier Polen op het terrein, kon in set twee dit hoge niveau niet aanhouden. Onder impuls van een nagenoeg foutloze Pieter Coolman (aanvallend aan 100% met een 5 op 5) en een beresterke Matthijs Verhanneman vocht Knack Volley zich in de wedstrijd. De stand op het scorebord ging van 4-5 (blok Arno Van de Velde en Ruben Van Hirtum op Strzezek) en 4-6 (ace Hendrik Tuerlinckx) naar 7-12 door drie punten op rij van Matthijs Verhanneman (aanval 7-10, blok 7-11, aanval 7-12) gevolgd door een ace van Arno Van de Velde (7-13). De kloof was gemaakt en werd zelfs nog groter met een tweede Verhanneman-festivalletje (aanval 9-14 en blok 9-15) en een verrassende tweede-tempo-pipe van Ruben Van Hirtum (9-16). Coach Johan Devoghel reageerde met een dubbele wissel (Van Hoyweghen-Gustavsson in voor Strzezek-Firlej) en zie, Aalst sloop op kousenvoeten terug naderbij tot op één punt (18-19 en zelfs 21-22). Gelukkig kon Ruben Van Hirtum met een geslaagd blok de set binnenhalen (21-25).

 

In set 3 ging de stand lange tijd gelijk op (van 4-5 tot 8-9). Met Pieter Coolman aan de opslag (van 8-10 naar 8-15) kon Knack Volley een eerste maal afstand nemen van zijn tegenstander. Hendrik Tuerlinckx (8-10) en Ruben Van Hirtum (8-11 en 8-15) scoorden om beurt terwijl Arno Van de Velde een super kill-block plaatste op Martijn Colson (8-12). De organisatie bij Knack Volley klopte perfect met libero Stijn Dejonckheere die, zoals in zijn beste dagen, het hele veld bestreek en setter Brett Walsh die veel vaart stak in zijn spelverdeling. Lindemans Aalst stapelde ondertussen de fouten op (11 opposite errors in deze set) zodat de kloof niet gedicht kon worden. Uitblinker Matthijs Verhanneman behield het overzicht (aanval 15-19, 16-21 en 18-23) en toen Seppe Van Hoyweghen in de fout ging door een netoverschrijding als achterspeler werd het 19-25.

 

Set 4 werd van begin tot einde genieten voor de talrijk meegereisde Blue Wall-fans. Knack Volley nam langs Hendrik Tuerlinckx (0-1, 1-3, 2-4), hierbij gesteund door Matthijs Verhanneman (3-6, 4-8, 4-9) dadelijk de set in handen. Bij 6-12 dook coach Johan Devoghel al in zijn eerste time-out. Maar veel heil bracht dit niet bij. Knack Volley schakelde nog een versnelling hoger en vergrootte de kloof langs Pieter Coolman (blok 13-9 en tipbal 13-22). De onmacht van Lindemans Aalst werd zelfs even gênant toen Hendrik Tuerlinckx voor 14-23 zorgde. Met een blok (15-24) en een halve ace op Gorski (15-25) sloot Pieter Coolman de set en de wedstrijd af. Van een prachtige teamprestatie gesproken.

 

Op deze manier wordt de trofeeënkast bij Knack Volley opnieuw uitgebreid. En er blijft nog plaats over want het seizoen is nog niet voorbij.

 

eejo

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Annelies & Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.