Home | Nieuws | Vijfde play-off finale op rij is een feit

Vijfde play-off finale op rij is een feit

23/04/2017

Knack Volley verzekerde zich met een duidelijke 3-0 overwinning tegen buur Prefaxis Menen van zijn vijfde play-off finale op rij. Voor heel wat buitenstaanders lijkt dit misschien niet meer dan normaal maar insiders weten wel beter. Het niveau van ploegen als Aalst, Menen en Antwerpen, naast rivaal Maaseik, ligt een pak hoger dan in de voorbije jaren en daarnaast had Knack Volley met heel wat pech (lees blessures en ziekte binnen het team) af te rekenen tijdens de lopende play-off competitie. De winst tegen Prefaxis Menen kwam er na 25-21, 26-24 en 25-20 setstanden waarbij het vooral in de tweede set nagelbijtend wachten was op het verlossend fluitsignaal.

Coach Emile Roussaux koos voor Stijn D’Hulst op de spelverdeling naast Ruben Van Hirtum, Piotr Orczyk, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Miquel Fornes en libero Stijn Dejonckheere. Aan de andere kant van het net plaatste coach Ratko Peris hetzelfde team dat woensdagavond Lindemans Aalst met een 3-1 nederlaag en bijhorende kater naar huis stuurde. En het was alsof Knack Volley nog voor een laat cadeau hiervoor wou zorgen en Prefaxis Menen tot 0-3 liet uitlopen. De thuisploeg stelde echter vlug orde op zaken via Ruben Van Hirtum (7-7) en Piotr Orczyk (8-7). En liep verder uit met een paar bloks op Mikolay Sarnecki (Fornes voor 9-8 en Van Hirtum voor 14-11) en een tweedehandsbal van Stijn D’Hulst voor 16-13. Prefaxis Menen gaf zich echter nog niet gewonnen en remonteerde tot 16-16 (halve ace Sarnecki) en 18-18 (tipbal Sander Depovere). Met opnieuw het betere blokwerk van Van Hirtum met eerst Coolman (20-18) en daarna Fornes (23-19) op Sarnecki liep Knack Volley verder uit. De ingekomen Leonis Dedeyne milderde nog tot 24-21 maar vervolgens knalde Fornes de 25-21 op het scorebord.

 

Knack Volley nam een betere start in set 2 en liep via 5-1 (out-aanval Sarnecki) en 6-2 (blok Fornes op Heyrman) uit tot 8-5 (blok Fornes op Ver Eecke). Vervolgens haalde Pieter Coolman driemaal na elkaar sterk uit door het midden (10-7, 11-8 en 12-9) maar toen werd het even heel stil op Schiervelde. In een poging een blok op een snelle aanval van Tuerlinckx te plaatsen kwam Janusz Gorski ongelukkig neer en bleef hij kermend van de pijn op de grond liggen. Zijn Pools maatje Piotr Orczyk hielp zijn landgenoot mee naar de kleedkamer. Prefaxis Menen leek van slag en coach Peris koos voor een time-out. Leonis Dedeyne kwam in de ploeg en door foutjes bij de thuisploeg sloot de grensploeg opnieuw aan (eerst 16-15 en daarna 17-16). Ook 20-17 was onvoldoende om Menen af te houden en een sterk serverende Depovere zorgde voor 20-20. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed meer toe. Dan werd eerst Piotr Orczyk (22-23) en vervolgens Hendrik Tuerlinckx (23-24) afgeblokt en stond Menen op setbal. Maar via dezelfde Orczyk (tipbal 24-24 en aanval 25-24) en Tuerlinckx (26-24) haalde Knack Volley in één klap set 2, het beoogde wedstrijdpunt én de mathematische zekerheid voor de titelfinale binnen. De terechte ontlading bij spelers en coaches was dan ook duidelijk zichtbaar.

 

In set 3 kregen Matthijs Verhanneman, Thomas Konings, Gertjan Claes, Arno Van de Velde en Angel Trinidad volop speelgelegenheid naast Miquel Fornes (halfweg de set afgelost door Pieter Coolman) en libero Stijn Dejonckheere. De start van de set verliep nog wat moeizaam (over 3-5 naar 6-8) maar vanaf 9-9 nam Knack Volley de controle volledig over. In één ruk speelde de thuisploeg van 7-9 naar 15-9, geholpen door een grote foutenlast bij de tegenstrever, twee bloks op rij van Thomas Konings op Vandeweyer (10-9 en 11-9) en het aanvalswerk van Gertjan Claes (12-9 en 15-9). Ook Arno Van de Velde haalde enkele malen flitsend uit (16-10 en 21-15) en Prefaxis Menen haakte af. Opslagfouten van Heyrman (22-17) en Vandeweyer (24-20) zorgden voor matchbal. De achterlijn van Menen kreeg de zware opslag van Konings niet onder controle en Angel Trinidad haalde vernietigend uit op de overgekomen bal (25-20).

 

Opdracht perfect volbracht en de avond werd nog mooier afgesloten toen vanuit Antwerpen de zware 3-1 nederlaag van Maaseik bekend raakte. Knack Volley volgt nu op één punt van zijn Limburgse rivaal wat de laatste speeldag met Aalst-Maaseik en Antwerpen-Roeselare opeens superspannend maakt.

 

eejo

 

Match report KNACK-Menen 22-04-2017

 

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.