Home | Nieuws | Vijftiende Champions League campagne

Vijftiende Champions League campagne

08/12/2016

Donderdagavond start Knack Volley, dat sinds 1982 onafgebroken in de hoogste divisie van het Belgisch volleybal speelt, aan zijn 28ste Europese campagne. Naast Europese wedstrijden, ondertussen al meer dan 200, in de Confederale beker, bij de Landskampioenen en Bekerwinnaars, in de Top Teams Cup (met goud in seizoen 2001-2002) en in de CEV-Cup speelde Roeselare de voorbije jaren bijna steeds in de Champions League competitie. Deze kende in het seizoen 1999-2000 zijn eerste editie. Met de huidige 2017 CEV Volleyball Champions League zit Knack Volley ondertussen aan zijn 15de deelname en 112 wedstrijden op de teller.

Voor match nummer 113 ontvangt Knack Volley een volleybalgigant op Schiervelde. Belogorie Belgorod is een Russische topploeg die achtmaal zowel Landskampioen als Bekerwinnaar werd. Plus driemaal tot eindoverwinnaar in de Champions League werd uitgeroepen (de laatste maal in 2014). In de voorbije week maakten onze trouwe websitebezoekers kennis met twee volleybalmonumenten uit het huidig team: Dmitriy Muserskiy (2m18), de beste middenblokker ter wereld, en Sergey Tetyukhin (°1975), een levende volleyballegende. Maar ook in zijn geheel heeft Belgorod een heel sterk team dat steeds voor de prijzen gaat in elke competitie.

 

Het is de derde maal dat Knack Volley en Belgorod elkaar ontmoeten in de Champions League. De eerste maal was in 2000-2001, het jaar waarin Knack Volley debuteerde in de Champions League. Het werden twee vlotte 3-0 zeges onder leiding van coach Dominique Baeyens. Maar het is vooral de tweede passage op Schiervelde dat heel wat Knack Volley-fans zich zullen herinneren. Na 2-3 winst in de heenwedstrijd, na een ongelooflijk avontuurlijke verplaatsing in winterse omstandigheden, vraag maar even na bij teammanagers Patrick Callens en Stefaan Wybo, volgde de terugwedstrijd. Knack Volley kwam 2-0 voor met 25-16 en 32-30 setstanden. Ook de derde set leek naar de thuisploeg te gaan en toenmalig voorzitter Daniël Vanden Berghe stond beneden de vip-tribune al klaar om het parket op te lopen. Het werd echter met 40-42 de langste set ooit op Schiervelde in de Europese geschiedenis van Knack Roeselare. Gelukkig werd de vierde set met 25-14 gewonnen en ging Knack Volley door naar de Final 6 waar het uiteindelijk door het Italiaanse Macerata werd uitgeschakeld.

 

Wordt ook de derde passage van Belogorie Belgorod even memorabel? Dat weet je pas als je er op donderdagavond vanaf 20u30 zelf bij bent. In het andere geval kan je de wedstrijd live volgen op betaalzender Play Sports 2 van Telenet, met commentaar van Marc Willems, of live afstemmen op de gratis link van Laola1.tv :

 

http://www.laola1.tv/en-int/livestream/knack-roeselare-belogorie-belgorod-len

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.