Home | Nieuws | Vlotte 0-3 bekerwinst voor Knack Volley in Puurs

Vlotte 0-3 bekerwinst voor Knack Volley in Puurs

21/10/2018

Bekerwedstrijden blijven nog altijd een ietsje speciaal, omdat er geregeld verrassende uitslagen te noteren vallen. De trip naar Puurs, ongeslagen aan de leiding in Liga B, werd door coach Steven Vanmedegael dan ook niet als een verplicht nummer beschouwd.

Bovendien stond aan de ander kant aan de coachlijn ene Bert Derkoningen. De voormalige Maaseik-libero was als speler steeds een toonbeeld van (soms irriterende) onverzettelijkheid en als hij deze stempel op zijn team kon drukken, kon Knack Volley het misschien nog moeilijk krijgen in sporthal de Vrijhals.

 

Het verwonderde dan ook niemand dat de Knack Volley-coach koos voor Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Arno Van De Velde, Matthijs Verhanneman, Sam Holt en libero Stijn Dejonckheere. Deze opstelling zou slechts eenmaal, diep in de derde set, wijzigen: Mathijs “Smetje” Desmet mocht Sam Holt vervangen aan de servicelijn.

 

Zoals verwacht startte de thuisploeg onvervaard, wat resulteerde in een 8-6 voorsprong bij wat we vorig seizoen nog de eerste technical time-out zouden genoemd hebben. Maar daarvoor dienden ze wel op de toppen van hun tenen te spelen, een inspanning die ze niet konden volhouden. Ondanks de niet aflatende aanmoedigingen van het 200-tal thuissupporters, inclusief mini-duivel-met-megafoon, werd het algauw een festival van “Duvelse” missers, zowel in opslag als in aanval. Ook hun receptie kreeg het gaandeweg moeilijker en moeilijker. Knack Volley kon, zonder zelf te imponeren, vlotjes uitlopen. Over 10-14 en 14-23 ging het naar 16-25 setwinst.

 

In de tweede set kon de thuisploeg nooit een vuist maken. Knack Volley had de tegenstrever stevig in een houdgreep, vooral omdat het nu zelf een versnelling hoger schakelde. Orkestleider Walsh voelde zich als een vis in Canadees water. Hij betrok al zijn aanvallers in een gevarieerd en snel spel waardoor het Puurs-blok zelden of nooit de kans kreeg zich te organiseren. Zelf metselde de bekerhouder wel instant-muurtjes aan het net. Puurs onderging de wet van de sterkste en via 6-10 en 13-22 stond al gauw de tweede setwinst op het bord: 15-25.

 

De moedige thuisploeg had het begrepen: dit Knack Volley zou zich niet laten verrassen. De derde set was dan ook nagenoeg een kopie van de tweede: 3-6, 8-16 en bij 9-20 stond de maximale kloof op het bord. Even later mocht Matthijs Verhanneman een definitief punt zetten achter de lijdensweg van de verdienstelijke thuisploeg: 14-25 en 0-3 winst voor de bekerwinnaar, onder het goedkeurend oog van zo’n veertigtal meegereisde blauwwitte fans.

 

In tegenstelling tot de Euromillions Volley League wordt in de bekercompetitie geen “Man of the match” aangeduid. Mocht dit wel het geval zijn dan zou de eer wellicht naar Brett Walsh gegaan zijn. De Canadese setter begint, letterlijk en figuurlijk, meer en meer het arrangement van de Knack-melodie naar zijn hand te zetten. Zaterdagavond foutloos in service, gedurfd variërend aan de pas (met zo nu en dan “a touch of genius”) en niet te beroerd om in verdediging de vloer te vegen. Ondergetekende kan het verkeerd hebben, maar je kan je bij deze kerel niet ontdoen van de indruk: you ain’t seen nothing yet!

 

In Lendelede (Bart Hungenaert/Joppe Paulides/penningmeester) wrijven ze zich alvast in de handen: de gedroomde kwartfinale Lendelede – Knack (met heen en terug) mag geafficheerd worden.

 

Duvel Puurs – Knack Roeselare: 0-3 (16-25/15-25/14-25)

Topscorer Hendrik Tuerlinckx: 17 punten

 

GDI

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Ivan Plettinckx (fotograaf VC Syneton Duvel Puurs)

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.